Yalı Kavak Pansiyon Marmaris Yarım Pansiyon Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Yalı Kavak Pansiyon Marmaris Yarım Pansiyon Otelleri

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Yalı Kavak Pansiyon Marmaris Yarım Pansiyon Otelleri

Yalıkavak Pansiyon

Yalıkavak, Bodrum'a yarım saat uzaklıkta şirin ve sevimli bir tatil beldesi. Sürekli esen rüzgarı nedeniyle, insan burada en sıcak günlerde bile bunalmıyor.

Yalıkavak, konumu itibarıyla açık denize baktığından sürekli rüzgar alan yerlerden. Bodrum Yarımadası'nda yaprak kıpırdamadığı günlerde bile burası püfür püfür esmesiyle ünlü.



Yeldeğirmenleri, dünyanın hemen her yerinde genelde yüksek tepelere kurulur. Bunların üst bölümü sabit değildir. Böylece rüzgarın esiş yönüne doğru döndürülebilir. Yüksek tepelere kurulmasının nedeni, rüzgar nereden eserse essin çalışmasını sağlamaktır.



Yalıkavak'ta ise rüzgardan bol bir şey olmadığı için, zamanında yeldeğirmenleri sahile kurulmuş. Bunlardan günümüze ayakta kalan ve Yalıkavak'ın simgesi olan bir tanesi, şu anda hediyelik eşya satış yeri olarak hizmet veriyor.



Limandaki küçük ve sevimli yatlimanının çevresi balık restoranlarıyla dolu. Burada, rıhtıma bağlı teknelerle içiçe oturmanın keyfine doyum olmuyor. Diğer kafe ve restoranlar ise limanın hemen arkasındaki temiz ve bakımlı çarşısında yer alıyor.



Burada otel, motel, pansiyondan bol birşey yok. Fiyatlar diğer yerlere göre ucuz olduğu gibi, uzun kalanlara indirim de yapılıyor.



Yalıkavak'ı, hem Bodrum'a yakın olup hem de gürültü patırtısından uzak bir tatil yapmak isteyenlere öneririm.

Nasıl gidilir?
Bodrum'dan Yalıkavak'a üç yol var. Yarımadanın kuzeyinden Gündoğan üzerinden, güneyden Turgutreis üzerinden ve iç kesimden Ortakent-Yaka üzerinden. Her üç yol da bir saat kadar sürüyor.



Yolunuz düşerse her seferinde bir başkasını denemenizi öneririm. Zira hepsinin manzarası ayrı bir güzelikte.
Otonuz yoksa, Bodrum'dan sürekli çalışan minibüslerle de ulaşabilirsiniz.

Bunları yapın
Yalıkavak'ta liman dışında her yerden denize girmek olası. Olmadı günübirlik tekne turlarına katılıp Alacain, Paşalimanı, Tilkicik, Presen gibi cennet koylarda da denize girebilirsiniz.



Pazarını kaçırmayın
Yalıkavak'ta kalırsanız perşembe günleri kurulan pazarını kaçırmayın derim.



Buranın pazarı sadece taze meyve sebze açısından değil, yöresel ürünler ve el işi dokumalar açısından da çok zengin. Erken saatlerde giderseniz, sadece her aradığınızı değil birbirinden ilginç ve değişik ürünler de bulabilirsiniz.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi