Barselona Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Barselona Otelleri

5 Temmuz 2009 Pazar

Barselona Otelleri

Barselona



Fenikeli kökenlere sahip olan Barselona, Romalıların yönetimi altında gelişmiştir; o dönemde inşa edilen duvarların kalıntıları, şehrin, sözde Gotik Mahallesi’nde hâlâ görülebilir. Roma şehri buluntuları Şehir Tarih Müzesi’nde sergilenir. Vizigot hâkimiyetinde bölgenin önemi azalmıştır; Mağribiler 8. yüzyılın başlarında İber yarımadasını istila ettiklerinde bu bölgeyi uzun süre kontrol edememişlerdir. Barselona 801 yılında, Franklar tarafından yeniden ele geçirildikten sonra Katalan kontluklarının en güçlüsü olan Barselona Kontluğunun başkenti olarak Charlemagne’ın imparatorluğuna dahil edilmiştir. İspanya’nın diğer kısımlarından tamamen farklı bir karakter taşıyan Barselona ve Katalanya, yaklaşık beş yüzyıl boyunca Hıristiyan kalmıştır. Daha sonra, 12. yüzyılda Aragón krallığına katılmış, bunun ardından da deniz ticaretinin geliştiği bir dönem gelmiştir.

Fernando ve Isabel’in 1469 yılındaki evliliği Kastilya ve Aragón krallıklarını birleştirmiş ve İspanya’nın bugünkü mevcut düzenine yol açmıştır. Bununla birlikte yeni yönetim, merkezileşme sürecinde bu dinamik ve güçlü bir bağımsızlık sergileyen bölgenin yerleşik geleneklerini bastırmaya çalışmıştır. Barselona, izleyen birkaç yüzyıl boyunca, benzersiz kimliğini korumak için tekrar tekrar mücadele etmiştir. İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyetçi güçlerin başkenti olarak hizmet etmiş ve Franco’ya teslim olan en son şehirlerden biri olmuştur – bunun sonucunda Barselona daha sonra sert misillemelere hedef olmuş, hatta Katalan dili baskı görmüştür. Artık mimarisi ve üslubuyla hak edilmiş bir itibara sahip olan Barselona, halkın, kendi dilleri de dahil olmak üzere Katalan olan her şey için açıktan açığa bir tutku sergilediği, büyük ölçüde özerk bir bölgenin gittikçe zenginleşen başkentidir. Sonuç, İspanya’nın geriye kalanından son derece farklı bir atmosfer olmuştur.


Barselona’da Dolaşırken

Barselona İspanya’nın ikinci büyük şehridir, ilgi çekici turistik yerleri büyük ölçüde birbirinden ayrılmıştır. Toplu taşıma sistemi bu konuda çok yardımcı olur; otobüslere ve metroya binerek, neredeyse gitmek istediğiniz her yere gidebilirsiniz. En makul seçenek iki hattı olan Turistik Otobüstür: (üç durakta birbirleriyle bağlantısı olan) kırmızı kuzey hattı ve mavi güney hattı. Her ikisi de Plaça de Catalunya’dan her gün saat 09.00’da hareket eder. Her hat, turistik yerlerde inilip binilmeye uygundur. Biletler, otobüsten ya da turizm bürolarından alınabilir; Montjuïc’e ve Tibidabo’ya giden teleferik, kablolu tren ve tramvaya binişler de dahil olmak üzere, birçok müze ve ilgi çekici yer için de indirim sağlar. Barselona Kartı da düşünülmeye değer bir seçenektir, bir günlük ve beş günlük dönemler için satın alınabilen kart, ücretsiz toplu taşımanın yanı sıra müzeler, eğlence yerleri, dükkânlar, restoranlar, hatta Aerobus (havaalanı otobüsü) için indirim sağlar.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi