Güzel ÖZDERE/ İzmir'in İncisi/İzmir Pansiyonları | uygun oteller
uygun oteller: Güzel ÖZDERE/ İzmir'in İncisi/İzmir Pansiyonları

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Güzel ÖZDERE/ İzmir'in İncisi/İzmir Pansiyonları

Güzel ÖZDERE - İzmir'in İncisi



Tarih sayfaları , Beldemizi Hititler döneminde ;” Kasura ” ,İyonyalılar’da ;” Dioshieron ” ,Osmanlılar ‘ da ; ” Kesre ” ye taşırken , 1960′lı yıllarda şimdiki adı ” ÖZDERE ” ile tanışmıştır .
M.Ö. 5000 yıllarına uzanan İzmir Kentinin bir parçası olan Özdere , 28 ulusu bereketli topraklarında bağrına basmıştır İklimi ve Doğası ile “UygarlıklarınBeşiği ” olan Ege’nin şirin bir kıyı beldesidir.
Günümüzde , 40 km.lik sahil şeridi ile Ege’nin masmavi sularıyla kucaklaşan Özdere, 55 km.lik alan üzerinde kışın 15.000 , yazın 100.000 üzeri nüfusu ağırlar …
İzmir ili , Menderes İlçesinin , Bakanlar Kurulunca onaylı tek Turizm Beldesidir . Belde içerisinde kıyıdan çeşitli uzaklıklardaki irili , ufaklı otel , motel ,tatil köyü ve pansiyonları , ev pansiyonculuğu ile toplam yatak sayısı 9000′i aşmaktadır. Türk Hava Kuvvetleri ve Merkez Bankası Eğitim Kamplarının yatak sayıları toplamı 3500 civarındadır .
Kalemlik Milli Parkı ise eşsiz güzelliği ile kamping ve günü birlik turizme hizmet vermektedir .
Turizm , Halkın en önemli gelir kaynağıdır . Tarım(mandalina) , Hayvancılık , Balıkçılık ise diğer uğraş alanlarıdır.İnce kabuğu ,çekirdeksiz ve mis kokulu dünyanın en iyi ” SATSUMA” mandalinası,Dünya Ülkelerinin sofralarını süsler .
Tarihi Ören Yerlerine yakınlığı kadar , Adnan Menderes Hava Limanı ve Selçuk_ Efes Hava limanına , Kuşadası ve Çeşme Deniz Limanlarına yakınlığı Özdere’yi kara ve deniz yolları ile Dünyaya açılan bir pencere haline getirmiştir.
Denizi ile , sahili , kumu ile , güneşi , ormanı , havası ile Özdere yaşanılası görülesi bir yerdir…
Günümüz itibarı ile toplam tesisin 100′e yaklaşmış olması , 35 yıllık süreçte 10.000 yatak kapasitesini geçmesi Özdere’yi önemli bir cazibe merkezi yapmıştır. Yöre,gerçek bir doğa cennetidir
YEŞİLİN VE MAVİNİN HER TONUNU BURADA GÖRMEK VE YAŞAMAK MÜMKÜNDÜR .
Güneşin eşsiz güzellikte batışını , renklerin cümbüşünü , Özdere akşamlarında doyarak yaşayabilirsiniz.
Doyumsuz bir tatil beldesidir Özdere . İster denizine aşık olun , ister ormanına , isterseniz dantel gibi koyları iletertemiz , pırıl , pırıl denizine …Veya ister su altı avcılığına ilgi duyun , ister kara avcılığına . Özdere size göre yaratılmıştır . Her mevsim , her zevke uygundur .Üstelik , etrafındaki turistik ve tarihi yerlere ve İzmir’e çok yakındır.
Özdere sınırları içindeki koylar ve sahil kesiminin uzunluğu 40 km civarıdır..
Sahilin kıyıya düz gitmemesi , girintili , çıkıntılı bir çok koylar oluşturması , sahil kesiminin ve kumunun çok kaliteli bir yapıya sahip olması , denizinin temizliği turistlerin ve tur operatörlerinin de dikkatini çektiğinden körfezin karşı kıyısında bulunan Kuşadası’na gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük bir bölümünün yat turları ile Özdere sahillerine gelmesine ve burada denize girmesine sebep olmaktadır …

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi