20 Ağustos 2010 Cuma

Alanya Antalya

Alanya, geniş plajları, tarihi eserleri, modern otel ve motellerin sayısız balık lokantaları, kafe ve barlarıyla mükemmel bir tatil merkezidir. Gelenleri ilk karşılayan, Alanya Yarımadası'nın üzerinde bir taç gibi kurulmuş olan ve 13. yüzyıldan kalma şahane Selçuklu Kalesidir. Etkileyici kalenin yanı sıra eşi benzeri olmayan tersanesi ve anıtsal güzellikteki sekizgen Kızıl Kule görülmeye değerdir. Limanı çevreleyen kafeler ve barlar akşam saatlerinde liman yolu boyunca el sanatları, deri, giysi, mücevherat, el çantaları ve yöreye özgü ilginç renklere bezeli
su kabaklarının satıldığı butikler yer alır. Eğer mağaraları


keşfetmekten hoşlanıyorsanız Damlataş Mağarası'nı gezmeniz gerekir. Mağara yakınında Etnografya Müzesi yer almaktadır. Tekneyle üç deniz mağarasına ulaşabilirsiniz: fosforlu kayalarıyla Fosforlu Mağara, korsanların kadın esirleri tuttukları Kızlar Mağarası ve Aşıklar Mağarası. Alanya'nın 15 km. doğusunda yer alan Dim Çağı Vadisi gölgelerin serinliğinde dinlenmek için ideal bir yerdir. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya tam bir güneş, deniz, kum cennetidir.

Çeşme İzmir

Çeşme Türkiye'nin en nadide turistik merkezlerindendir. Çeşme limanı hem turizmde hem de ticarette önemli bir gelir kaynağıdır.
Çeşme plajları, rüzgar sörfü yapma imkanı, otelleri ile yaz tatili için mükemmel bir kenttir.
Tarihi bir kent olma özelliği ile de yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez yerleden biridir. Çeşme Müzesi'nde binlerce yıllık Çeşme tarihini yakından öğrenebilir tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

About me

Şarkı Sitesi