22 Ağustos 2009 Cumartesi

Ramazan Bayramı Rusya Turu


ŞEKER BAYRAMI
RUSYA

St.PETERSBURG (3) & MOSKOVA (2)
5 Gece 6 Gün
Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile

19 Eylül 2009 Hareket



19 Eylül İSTANBUL – ST.PETERSBURG
Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali Acentamız Kontuarı önünde saat 11:00’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1401 seferi ile saat 13:25’te hareket. Yerel saat ile 17:50’da St.Petersburg’a varış. Varışımızı takiben alanda bekleyen özel otobüslerimiz ile şehir turu için hareket. Şehir turumuz esnasında; Nevski Caddesi, Puşkin Anıtı, Avrora Gemisi ve Saray Meydanı görülecek yerler arasıdadır. Tur sonrası otele transfer, odaların alınmasının ardından serbest zaman. Geceleme otelinizde.

20 Eylül ST.PETERSBURG
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Hermitage Müzesi Turu (45 Euro). Çarlık dönemine ait yaklaşık 4 milyon eseri barından ve Neva Nehri yanında bulunan Dünya’nın ve Rusya’nın en büyük müzelerinden Hermitage Müzesi, en çok tablo koleksiyonunun bulunduğu müze olması nedeni ile Guinnes Rekorlar Kitabına girmiştir. Geceleme otelinizde.

21 Eylül ST.PETERSBURG
Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Peterhoff parkı & Pavlovsk Saray turu (60 Euro). St.Petersburg’tan yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonrası Pavlosk kasabasında bulunan Pavlosk Sarayı’na geliyoruz. Çarlık Ailesinin muhteşem yaşantısının izlerini taşıyan bu saray gezimizden sonra, Peterhoff Parkı’na geçiyoruz. Bu parkta altın kaplı fiskiyeler eşliğinde kısa bir yürüyüş sonrası, Fin körfezine geliyoruz. Burada St.Petersburg manzarası için fotoğraf molası. Tur sonunda otobüslerimiz ile otelimize dönüyoruz. Otele varış ve serbest zaman. Geceleme otelinizde.

22 Eylül ST.PETERSBURG – MOSKOVA
Sabah kahvaltısı sonrası odaların boşaltılması ve yerel havayolları ile Moskova’ya ucus. Öğlen saatlerinde Moskova’ya varışımızı takiben yapılacak şehir turumuz esnasında Tverskaya caddesi, Moskova nehri, Poklonnoya Tepesi, Bosoi Tiyatrosu, Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı görülecek yerler arasındadır. Daha sonra Alışveriş merkezlerinin gezilmesinin ardından otele transfer. Odaların alınması ve ardından serbest zaman. Geceleme otelinizede.

23 Eylül MOSKOVA
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Kremlin Turu (50 Euro). 12. yy’da yaptırılan Moskova’nın yanısıra Rusya’nın simgesi haline gelen Kremlin gezimiz esnasında 2 ayrı katedrali de gezeceğiz. Bu turumuz sonrasında da arzu edern misafirleirmiz ekstra Moskova Metrosu ve Arbat turuna katılabilirler. (25 Euro) Turumuz hemen hemen tüm Dünya’nın en güzel dekore edilmiş metrosu olarak kabul ettiği Moskova Metrosunu gezmek ile başlıyor. Hergün milyonlarca kişinin taşındığı bu sanat harikası metro 1931 yılında inşa edilmeye başlanmış olup, günümüze kadar uzanmıştır. Tur sonrası otelinize transfer. Geceleme otelinizde.

24 Eylül MOSKOVA – İSTANBUL
Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve rehberinizin bildireceği transfer saatine kadar serbest zaman. Havalimanına transfer. Türk Havayolları TK 1416 sefer sayılı uçuş ile saat 18:25’te Istanbul’a uçuş. Türkiye yerel saati ile saat 20:40’ta varış ve turumuzun sonu.

Ramazan Bayramına Özel Turlar


ESENDAL INTERNATIONAL TOURISM & TRAVEL
ADDRESS: ATAKOY 11.KISIM CIGDEM BLOK NO : 28 ISTANBUL / TURKEY 34750
PHONE: 90 212 661 57 35 / 90 212 661 57 37 FAX: 90 212 661 57 99
E-MAIL: tours@esendaltourism.com esendal@esendaltours.com
esendal@esendaltourism.com
www.esendaltravel.com

ESENDAL TURİZMDEN RAMAZAN BAYRAMI FIRSATLARI

- EDİRNE; ÇANAKKALE ;AYVALIK

- İZMİR ;EFES; KUŞADASI ; BERGAMA ; ÇEŞME ; URLA

- PAMUKKALE ; FETHİYE; GÖCEK ; DİDİM ; ANTALYA

- YALIKÖY ; KIYIKÖY ; İĞNEADA

- EDİRNE ; KEŞAN ; ERİKLİ ; ENEZ ; MECİDİYE

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNİ ESENDAL TURİZM FARKIYLA EN İYİ EN KALİTELİ

EN UCUZ ŞEKİLDE YAŞAYIN...

DETAYLI BİLGİ ; 0212 661 57 35 - 37

YAŞAR ÖZDEMİR

SİBEL AKGÜL

Olympos Çıralı Tunays Pansiyon Kemer Antalya


Pansiyonumuz 7 oda ve toplam 16 yatak kapasitesine sahiptir. Odalarımız temiz, bakımlı ve klimalıdır.
Tamamen çimlerle kaplı geniş bahçemizde, çeşit çeşit çicek ve ağaçlar altında, sessiz ve sakin bir ortamda ruhunuzu yenileyebilirsiniz. Bahçemizde bulunan çardaklar, hamak ve şezlonglarda yorgunluğunuzu atabilir ve belkide uzun süredir başlayıpta bitiremediğiz kitabınızın devamını okuyabilirsiniz.
Kahvaltılarımız açık büfedir. Akşam yemeği sizler için özenle hazırladığımız geleneksel Türk yemeklerinden oluşmaktadır. Sizlere sunduğumuz her şey doğal ve kendi bahçemizden olup ev yapımı reçeller, tereyağı ve zeytinler annemiz Suna hanımın elindendir.
İşletme sahibi: Tunay Şahin
Adres: Tunay’s Pansiyon – Çıralı (Chimeira) – Kemer/Antalya
Tel: +90-242-825 70 43
Cep: +90 532 508 5680
E-mail: tunayspansiyon(at)mail(dot)koc(dot)net

21 Ağustos 2009 Cuma

Ramazan Bayramı Pamukkale Turu İzmir


1.GÜN 19 EYLÜL CUMARTESİ: Siz saygıdeğer misafirlerimizi 06.00 Karşıyaka Yunuslar Önü – 06.30 Alsancak Lozan Meydanı – 07.00 Bornova Ege Üniversitesi Hastane Önünden alarak lüks otobüsümüzle çeşitli SEIREN TRAVEL ikramlarıyla yolculuğumuza başlıyoruz. Yol üzerinde alacağımız serbest kahvaltı molamızın ardından ilk durağımız olan Pamukkale’ye ulaşıyoruz. Gezeceğimiz yerler; Nekropolis-Roma Hamamı- Sütunlu Cadde-Latrinler- Apollon Tapınağı-Nympheum- Antik Tiyatro- Cin Deliği- ve Antik Havuz (Dileyen misafirlerimiz burada sıcak suya girebilirler) Hierapolis Antik Kenti gezimizin ardından Travertenler üzerinde yolculuğumuza başlıyoruz. Kısa bir yürüyüş molasının ardından dinlenmek üzere antik havuzun kenarında bir mola veriyoruz. Sonrasında Karahayıt Kasabası’ndaki Kızılsu Örenyeri’ne uğrayarak turumuzu tamamlıyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama otelimizde.


2.GÜN 20 EYLÜL PAZAR: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otobüslerimize binerek sarkıt ve dikitleriyle insanı hayretler içinde bırakan “Gizli Pamukkale” diye adlandırılan Kaklık Mağarası’nı görmek üzere yola çıkıyoruz. Burayı ziyaret ettikten sonra Pamukkaledeki onyx yapım atölyelerini ziyaret ederek onyx taşının nasıl yapıldığı ve ayrıca şifalı olduğuna inanılan yarı değerli taşların hangi aşamalardan geçerek bizlere geldiğini öğreneceğimiz bir şov izlemeye gideceğiz. Sonrasında Pamukkale travertenlerin altında kısa bir çay molası verdikten sonra otelimize geri dönüyor ve akşam yemeğine kadar serbest zaman veriyoruz.


3.GÜN 21 EYLÜL PAZARTESİ: Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Dönüş yolculuğumuzda ilk durağımız dokumalarıyla ünlü Buldan Kasabası. Burada vereceğimiz Buldan bezi alışveriş molasınardından Karacasu’ya doğru yola çıkıyoruz. Karacasu’dan sonra gezeceğimiz yer Aphrodisias Antik Kenti. Gezilecek Yerler; Antik Tiyatro, Hamam, Antik Stadion, Bouleterion, Aphrodite Tapınağı ve Müze. Turumuzu tamamladıktan sonra akşam saatlerinde otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. GÜN 22 EYLÜL SALI: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dönüş yolculuğumuza başlıyuoruz. Dönüş yolculuğumuzda Denizli’nin meşhur dokuma fabrikalarından birine uğrayarak alışveriş olanağı buluyoruz. Sonra yolumuza devam ediyor ve akşama doğru İzmir’e ulaşarak sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. Bir dahaki Seiren Tour organizasyonlarında buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.

GEZİLECEK YERLER

DENİZLİ – PAMUKKALE – HİERAPOLİS ANTİK KENTİ – KARAHAYIT KASABASI – KIZILSU – TRAVERTENLER – ANTİK – HAVUZ – BULDAN – AYDIN -

ÖNEMLİ
Gezi süresince tüm Müze ve Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri, Rehberlik Hizmetleri için ve tekne turu için Tam 60,00TL, 17 yaş ve altı, 65 yaş ve üstü T.C. vatandaşı, basın kartı, kültür ve turizm bakanlığı çalışanları ile müze kartına sahip konuklarımız – kartlarını ibraz etmeleri halinde – İndirimli 40,00 TL ödeyeceklerdir. Tura iştirak eden misafirlerimiz bu ücreti ödemekle yükümlüdür. Acentemiz yukarda belirtilen bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine, rezervasyon esnasında fatura karşılığı tahsil edip üstelik bu tutarları da taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir. NOT: Müze kart almak isteyen misafirlerimiz yukarıdaki fiyata ek olarak + 10 tl ödeyeceklerdir (17 yaş üstü öğrenciler ve öğretmenler + 5 tl)


SİGORTA DETAYLARI
1618 Sayılı seyahat Acentaları kanununda yer alan “Acenta’nın İflasına veya Ayıplı Hizmete Karşı Zorunlu Seyahat Sigortası” TURSER – Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd.Şti. tarafından yapılmıştır. Ayrıca Seyahat sigorta paketi talep etmeniz halinde ücreti karşılığında acentamızdan bu hizmeti satın alabilirsiniz. Sağlık sigorta paketi ücrete dahil değildir.

ULAŞIM DETAYLARI
OTOBÜSLERİMİZ: O 403 MERCEDES 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MITSUBISHI SAPHIRE 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) MIDIBUSLER: ISUZU TURKUAZ 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu , abs , asr, Klima , 1adet monitör , 1 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı MINIBUSLER: VW VOLT 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı MERCEDES SPRINTER 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs , asr, Klima , 1 adet buzdolabı, okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı…


ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler Eşliğinde Gezi, Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama, 1 Sabah Kahvaltısı ve 1 Akşam Yemeği, 1618 Sayılı TURSAB Seyahat Sigortası, Seiren Travel Otobüs İçi İkramları, Lüks Otobüsler ile Ulaşım, Seiren Travel Güvencesi, Tüm Çevre Gezileri.

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tur Programında Ekstra Olarak Belirtilen Tüm Gezi ve Eğlenceler, Tekne Turu, Tüm Öğle Yemekleri, Tüm Öğünlerdeki Yemeklerde Alınan İçecekler, Tüm Özel Harcamalar, Otellerde Kullanılan Hizmetler (Mini Bar, Telefon vb.), Tüm Müze Ören Yeri Girişleri.

DETAYLAR

Seiren Travel Rehberi tur programının tamamını gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Gezi süresi 3 gece 2 gündür. 2 gece otel konaklaması yapılacaktır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için uygulanır. 2 yaşından küçük çocuklara otobüste koltuk verilmez, istendiği takdirde ayrıca ücretlendirilir. 2 yaşından büyük çocuklara koltuk verme, kanun ile zorunlu hale getirilmiştir. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı ayrı düşünülemez. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri v.b. haklar iade edilmez. Rezerva esyonsnasında kesinlikle koltuk sözü verilemez. Haftalık turlarda oturma düzeninde rotasyon uygulanır (En öndeki 4 koltuk 2`şer sıra arkaya kayar. En arka sıradaki 4 kişi en ön koltuklara oturur). Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve Tur içinde mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan turlarda Seiren Travel’ın sorumluluğu yoktur. Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde turu 1(bir) gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Seiren Travel’da saklıdır. Turun İptali durumunda Seiren Travel turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. İş bu sirkü 4(dört) sayfadan oluşup ayrı ayrı düşünülemez. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. MŞ.15.03.2009

TAVSİYEMİZ

Hava koşullarına ve yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, terlik, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil, film, Harita, İndirim Kartlarınız, Müze Kartlarınız, Sağlık Karneniz, Lipstick (Dudak nemlendirici), Ani hava değişiklikleri için hırka polar vb. bulundurulmasını hatırlatırız.

Ramazan Bayramı Assos Bozcaada Turu İstanbul


1.GÜN: 18 EYLÜL CUMA , İSTANBUL – BURSA – AYVALIK

Siz saygıdeğer misafirlerimizi 21.00 Bakırköy Regatta Otoparkı – 22.00 Küçük Çiftlik Maçka G-Mall Önü – 23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı 23.45 Çayırova Mc Donalds’ Önü ve 02.00 Bursa Özdilek Tesisleri Önünden alarak çeşitli ve sınırsız Seiren Travel ikramları eşliğinde Yalova, Bursa istikameti ile Ayvalık’a hareket ediyor ve birbirimizle tanışıyoruz.


2.GÜN : 19 EYLÜL CUMARTESİ, AYVALIK – CUNDA ADASI – ŞEYTAN SOFRASI

Yolumuz üzerinde alınan (Ekstra) kahvaltı sonrasında Ayvalık’a varıyoruz. Ayvalık’ta ilk uğrayacağımız yer Cunda (Alibey) Adası. Cunda Adası’nda restore edilmiş eski Rum Evleri’nin arasında Arnavut kaldırımlı sokaklarda gezerek Taksiyarhis Kilisesi’ne varıyoruz. Anlatım ve fotoğraf molasının ardından Aşıklar Tepesi’ne çıkıyoruz. Burada değirmeni ve 2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore ettirilen kütüphaneyi gezerek yorgunluğumuzu atmak üzere Taşkahve’ye gidiyoruz. Molamızın ardından Şeytan Sofrası’na doğru yola çıkıyor ve Lesbos (Midilli) Adası’nın manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumluyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.


3.GÜN : 20 EYLÜL PAZAR (BOZCAADA – RÜZGAR DEĞİRMENLERİ – AYAZMA PLAJI – MERMER BURNU – CENEVİZ KALESİ )

Otelimizde alınan açık büfe kahvaltımızın ardından Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesi’ne varıyoruz. Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada’ya varıyoruz. Heredotos’un “tanrı, insanların uzun omurlu olmaları için Bozcaada’yi yaratmış” dediği Bozcaada, daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Adada Rüzgâr Değirmenleri’ni, Ayazma Plajı’nı, Mermer Burnu’nu görüp, Göztepe’yi aracımızdan gördükten sonra Ceneviz Kalesi’ni gezip Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restaurantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Dileyen konuklarımız serbest zamanı Ayazma Plajı’nda denize girerek ve güneşlenerek değerlendirebilirler. Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve Bozcaada’ya özgü üzümlerden elde edilen şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz için (Ekstra) fasıl ya da canlı müzik ile eğlenmeleri için Cunda Adası Gece Turu.


4.GÜN: 21 EYLÜL PAZARTESİ DİKİLİ – BERGAMA – KIZILAVLU – ASKLEPİON KUTSAL ALANI – AKROPOL…

Sabah otelimizde alacağımız son kahvaltının ardından otobüsümüze binerek İzmi’in dikili İlçesine gidiyoruz. Burada sahilde kısa bir çay molası verdikten sonra tekrar araçlarııza binerek Antik Dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Pergamon (Bergama( a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından Bergama’ya varıyoruz. İlk durağımız saray binalarının ve tapınaklarının bulunduğu yukarı şehir “ Akropol”. Sonrasında Roma Döneminin en önemli yapılarından biri olan Kızılavlu diğer adıyla Serapis Tapınağı’nı görmeye gidiyoruz. Bergama İçinde vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından Bergamadaki son göreceğimiz yer olan Asklepion Kutsal Alanına doğru yola çıkıyporuz. Burada antik tiyatroyu ve Hastaların şifa buldukarı odaları gördükten sonra aracımıza binerek otelimize doğru yola çıkıyoruz. Son olarak yolumuzun üzerindeki onyx yapım atölyelerinde kısa bir alışveriş molası vererek turumuzu tamamlıyoruz. Akşam saatlerinde otelimize varıyor ve dileyen misafirlerimizle günün yorgunluğunu atmak üzere eğlenceye gidiyoruz. (extra)

5.GÜN : 22 EYLÜL SALI (ASSOS – BEHRAMKALE – ATHENA TAPINAĞI – TRUVA ATI – GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI – CONKBAYIRI – KABATEPE – 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ)

Otelimizde alacağımız son sabah kahvaltısının ardından Assos’ a hareket ediyoruz. Burada Athena Tapınağı’nı ve Hüdavendigar Camii’ni ziyaret edip vereceğimiz serbest zaman sonrasında Çanakkale`ye gitmek üzere yola çıkıyoruz. Çanakkale şehir merkezinde “Truva” filminde kullanılan “Tahta At”ı fotoğraflayıp, Aynalı Çarşı gezilerimizi gerçekleştirdikten sonra öğle yemeğimizi de alacağımız Eceabat bölgesine feribotumuza binerek geçiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından 1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savaşı`nın izlerini görebileceğimiz, “Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içerisine giriyoruz ve sırasıyla Kabatepe, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Lone Pine Anıtı, 57. Alay Şehitliği, ve Conkbayırı gezilerimizin ardından İstanbul’a hareket ediyoruz. Tekirdağ’da akşam yemeğimiz için verilen yemek molası sonrasında (Ekstra) akşam saatlerinde İstanbul’a varıyor ve bir başka Seiren Travel organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



HAREKET ZAMANLARI VE YERLERİ

1. – İstanbul / Bakırköy Regatta Otoparkı – 21:00
2. – İstanbul / Küçük Çiftlik Maçka G-Mall Önü – 22:00
3. – İstanbul / Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı – 23:00
4. – Kocaeli / Çayırova Mc Donalds` Önü – 23:45
5. – Bursa / Özdilek Tesisleri Önü – 02:00



GÜZERGAH

İSTANBUL – YALOVA – BURSA – BALIKESİR – AYVALIK – ÇANAKKALE – TEKİRDAĞ – İSTANBUL


ULAŞIM TÜRÜ

Otobüslü Ulaşım


GEZİLECEK YERLER

AYVALIK – CUNDA ADASI – TAKSIYARHIS KILISESI – ŞEYTAN SOFRASI – BOZCAADA – RÜZGÂR DEĞIRMENLERI – AYAZMA PLAJI – CENEVIZ KALESI – ASSOS – BEHRAMKALE – ATHENA TAPINAĞI – HÜDAVENDIGAR CAMII – TRUVA ATI – GELIBOLU YARIMADASI TARIHI MILLI PARKI – ŞEHİTLİKLER

ÖNEMLİ

Gezi süresince tüm Müze ve Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri, Rehberlik Hizmetleri, Bozcaada feribot gidiş dönüş ücretleri, Çanakkale – Gelibolu feribot ücretleri ve müze kart için Tam 70,00TL, 17 yaş ve altı, 65 yaş ve üstü T.C. vatandaşı, basın kartı, kültür ve turizm bakanlığı çalışanları ile müze kartına sahip konuklarımız – kartlarını ibraz etmeleri halinde – İndirimli 55,00 TL ödeyeceklerdir. Tura iştirak eden misafirlerimiz bu ücreti ödemekle yükümlüdür. Acentemiz yukarda belirtilen bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine, rezervasyon esnasında fatura karşılığı tahsil edip üstelik bu tutarları da taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir.
SİGORTA DETAYLARI
1618 Sayılı seyahat Acentaları kanununda yer alan “Acenta’nın İflasına veya Ayıplı Hizmete Karşı Zorunlu Seyahat Sigortası” TURSER – Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd.Şti. tarafından yapılmıştır. Ayrıca Seyahat sigorta paketi talep etmeniz halinde ücreti karşılığında acentamızdan bu hizmeti satın alabilirsiniz. Sağlık sigorta paketi ücrete dahil değildir.

ULAŞIM DETAYLARI
OTOBÜSLER: O 403 MERCEDES 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MITSUBISHI SAPHIRE 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) MIDIBUSLER: ISUZU TURKUAZ 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu , abs , asr, Klima , 1adet monitör , 1 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı MINIBUSLER: VW VOLT 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı MERCEDES SPRINTER 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs , asr, Klima , 1 adet buzdolabı, okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı…

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler Eşliğinde Gezi, Otellerde 3 Gece Yarım Pansiyon Konaklama, 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği, 1618 Sayılı TURSAB Seyahat Sigortası, Seiren Travel Otobüs İçi İkramları, Lüks Otobüsler ile Ulaşım, Seiren Travel Güvencesi, Tüm Çevre Gezileri…

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tur Programında Ekstra Olarak Belirtilen Tüm Gezi ve Eğlenceler, Tüm Öğle Yemekleri, Tüm Öğünlerdeki Yemeklerde Alınan İçecekler, Tüm Özel Harcamalar, Otellerde Kullanılan Hizmetler (Mini Bar, Telefon vb.), Tüm Müze Ören Yeri Girişleri.

DETAYLAR

Seiren Travel Rehberi tur programının tamamını gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Gezi süresi 4 gece 5 gündür. 3 gece otel konaklaması yapılacaktır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için uygulanır. 2 yaşından küçük çocuklara otobüste koltuk verilmez, istendiği takdirde ayrıca ücretlendirilir. 2 yaşından büyük çocuklara koltuk verme, kanun ile zorunlu hale getirilmiştir. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı ayrı düşünülemez. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri v.b. haklar iade edilmez. Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk sözü verilemez. Haftalık turlarda oturma düzeninde rotasyon uygulanır (En öndeki 4 koltuk 2`şer sıra arkaya kayar. En arka sıradaki 4 kişi en ön koltuklara oturur). Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve Tur içinde mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan turlarda Seiren Travel’ın sorumluluğu yoktur. Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde turu 1(bir) gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Seiren Travel’da saklıdır. Turun İptali durumunda Seiren Travel turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. İş bu sirkü 4(dört) sayfadan oluşup ayrı ayrı düşünülemez. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. MŞ.15.03.2009

TAVSİYEMİZ

Hava koşullarına ve yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil, film, Harita, İndirim Kartlarınız, Müze Kartlarınız, Sağlık Karneniz, Lipstick (Dudak nemlendirici), Ani hava değişiklikleri için hırka polar vb. bulundurulmasını hatırlatırız.

Ramazan Bayramı Kapadokya Turu İstanbul


1.GÜN : 18 EYLÜL CUMA, ANKARA – AKSARAY – NEVŞEHİR
Siz değerli konuklarımızı 21.00 Bakırköy Regatta Otoparkı – 22.00 Küçük Çiftlik G-Mall Önü – 23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı – 23.45 İzmit Fuar Önü Petrol Ofisi’nden ve 05.00`da Ankara Söğütözü Ulusoy Tesislerinden diğer konuklarımızı alarak otobüsümüzle çeşitli Seiren Tour ikramları eşliğinde Nevşehir’e hareket ediyoruz.


2.GÜN : 19 EYLÜL CUMARTESİ, AĞZIKARAHAN – TEPESİ DELİKHAN – GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ– UÇHİSAR – GÜVERCİNLİK VADİSİ – KIZILIRMAK – AVANOS

Sabah saatlerinde Aksaray’da vereceğimiz serbest sabah kahvaltısı sonrası ilk durağımız olan Ağzıkarahan’a varıyoruz. Selçuklu döneminden günümüze kadar ayakta kalabilmiş olan bu etkileyici kervansaray gezimizin ardından diğer bir kervansaraya Tepesidelikhan’a geçiyoruz. Kısa bir fotoğraf molasının ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz. Yorgunluğumuzu attıktan sonra otobüsümüze binip tüm Kapadokya’yı ayaklarımızın altında görebileceğimiz Uçhisar Kalesi’ne çıkıyoruz. Kaleden indikten sonra Güvercinlik Vadisi’nde kısa bir dinlenme ve sonrasında; ortaçağda Hıristiyanlar için önemli bir dini merkez olan Göreme’ye doğru yola çıkıyoruz. Göreme’de : Barbara Şapeli, Elmalı Kilise, Yılanlı kilise, Kiler ve Çarıklı Kilise gezilerimizin gerçekleştirdikten sonra, çömlekçiler diyarı diye adlandırılan “Kör bile bilir avanosun yolunu çanak çömlek kırığından”deyiminin yerleştiği Avanos’a ulaşıyoruz. Çanak çömlek yapım atölyelerini ziyaret ettikten sonra otelimize dönüyoruz akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3.GÜN : 20 EYLÜL PAZAR, KAYSERİ – HUNAT HATUN CAMİİ – KAYSERİ KALESİ – KÜMBETLER – ERCİYES DAĞI KAYAK MERKEZİ

Sabah otelmizde alacağımız kahvaltının ardınmdan aracımıza binerek kaysriye doğru yola çıkıyoruz. Kayseride ilk durağımız şehir merkezinde yer alan hunat hatun külliyesi. Rehberimiz eşliğinde külliyeyi gezdilkten sonra sur içindeki baharatçı dükkanlarına gidip kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Selçuklu dönemine ait kümbetleri gördükten sonra Erciyes dağını görmek üzere dağa tırmanıyoruz. Bir saatlik bir yolculuğun ardından zi,rveye varıyor ve temiz dağ havasının tadını çıkarıyoruz. Belirlenen saatlere kadar swerbest zaman verdikten sonra araçlarımıza binerek Kapadokyadaki otelimize geriş dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimzde…

4.GÜN : 21 EYLÜL PAZARTESİ, PAŞABAĞLARI – DERVENTLER VADİSİ –– ÜRGÜP – ŞARAP MAHSENLERİ – ANNE BABA ÇOCUK PERİBACALARI – ONYX YAPIM ATÖLYELERİ

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ilk olarak Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret ediyoruz. Burada; Hacı Bektaş-i Veli Türbesini, Balım Sultan Türbesini, Nadar Avlusunu, Üçler Çeşmesini, Dergâh Avlusunu, Aslanlı Çeşme’yi, Hazret Avlusunu, Altılar Kapısını, Hasbahçe’yi, Çilehane’yi ve Kırklar Meydanı’nı ziyaret ediyoruz. Hacı Bektaş turumuzdan sonra Kapadokya’nın onyx yapım atölyelerinde, onyx ve diğer değerli taşlar hakkında bilgi alıyoruz. Sonrasında, Paşabağları’nda Aziz Simon Kilisesi’ne gidiyoruz. Paşabağları’nda yapacağımız yürüyüşün ardından, Derventler Vadisi’nde ilginç kaya oluşumlarının fotoğraflarını çekerek Ürgüp’e doğru yola çıkıyoruz. Burada yörenin en eski şarap işletmecisi olan Tursan şarap mahsenlerini ziyaret ediyor ve şarapların tadına baktıktan sonra Üç Güzeller ( anne baba çocuk) peribacalarını fotoğraflıyoruz. Üç güzelleri gezdikten sonra Kapadokya’dan ve tüm Anadolu yörelerinden çeşitli halı ve kilim örneklerini göreceğimiz halı kilim atölyelerinde türk kahvelerimizi içerek halılar hakkında bilgi alıyoruz. Son olarak Kızılvadi’de güneşin batışını izlemeye gidiyoruz. Kızılvadi’ye geldiğimizde sizlere ikram edeceğimiz şarapların eşliğinde güneşin batışının keyfini çıkarıyoruz. Sonrasında otelimize dönüyor ve akşam yemeğimizi alıp “Türk Gecesi” eğlencesi için hazırlanıyoruz. (extra)



5.GÜN : 22 EYLÜL SALI, DERİNKUYU YER ALTI ŞEHRİ – IHLARA VADİSİ

Otelimizde alacağımız son sabah kahvaltısının ardından yerin 85 metre altına oyulmuş olan Derinkuyu yer altı şehrini ziyaret ediyoruz. Çıkışta kısa bir alışveriş molasından sonra Aziz Theodoros Trion Kilisesini dışarıdan görüp fotoğraflıyoruz. Sonrasında içinden Melendiz Çayı’nın geçtiği Ihlara Vadisi’nde Ağaçaltı Kilisesi, Yılanlı Kilise ve Sümbüllü Kilise’yi gezip dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Ankara, Bolu istikameti ile İstanbul’a varıyor ve siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakarak bir sonraki SEIREN TOUR organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

HAREKET ZAMANLARI VE YERLERİ

1. – İstanbul / Bakırköy Regatta Otoparkı – 21:00
2. – İstanbul / Küçük Çiftlik Maçka G-Mall Önü – 22:00
3. – İstanbul / Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı – 23:00
4. – Kocaeli / İzmit Fuar Önü Petrol Ofisi – 23:45
5. – Ankara / Söğütözü Ulusoy Tesisleri – 05:00


GÜZERGAH

İSTANBUL – BOLU – ANKARA – AKSARAY – NEVŞEHİR – ANKARA – BOLU – İSTANBUL


ULAŞIM TÜRÜ

Otobüslü Ulaşım


GEZİLECEK YERLER

IHLARA VADİSİ – DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ – AĞZIKARAHAN – ÜRGÜP – PAŞABAĞLARI – AVANOS – GÖREME – UÇHİSAR KALESİ – GÜVERCİNLİK VADİSİ – ONYX YAPIM ATÖLYELERİ – ÇANAK ÇÖMLEK ATÖLYELERİ – HACI BEKTAŞ-I VELİ TÜRBESİ – KAYSERİ – HUNAT HATUN KÜLLİYESİ – ERCİYES DAĞI…

ÖNEMLİ
Gezi süresince tüm Müze ve Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri, Rehberlik Hizmetleri için ve müze kart için Tam 60,00TL, 17 yaş ve altı, 65 yaş ve üstü T.C. vatandaşı, basın kartı, kültür ve turizm bakanlığı çalışanları ile müze kartına sahip konuklarımız – kartlarını ibraz etmeleri halinde – İndirimli 45,00 TL ödeyeceklerdir. (17 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler yukarıdaki indirimli ücrete ek olarak müzekart bedeli + 10 tl ilk müzede yetkililere ödeyeceklerdir) Tura iştirak eden misafirlerimiz bu ücreti ödemekle yükümlüdür. Acentemiz yukarda belirtilen bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine, rezervasyon esnasında fatura karşılığı tahsil edip üstelik bu tutarları da taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir.

SİGORTA DETAYLARI
1618 Sayılı seyahat Acentaları kanununda yer alan “Acenta’nın İflasına veya Ayıplı Hizmete Karşı Zorunlu Seyahat Sigortası” TURSER – Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd.Şti. tarafından yapılmıştır. Ayrıca Seyahat sigorta paketi talep etmeniz halinde ücreti karşılığında acentamızdan bu hizmeti satın alabilirsiniz. Sağlık sigorta paketi ücrete dahil değildir.

ULAŞIM DETAYLARI
OTOBÜSLER: O 403 MERCEDES 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MITSUBISHI SAPHIRE 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) MIDIBUSLER: ISUZU TURKUAZ 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu , abs , asr, Klima , 1adet monitör , 1 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı MINIBUSLER: VW VOLT 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı MERCEDES SPRINTER 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs , asr, Klima , 1 adet buzdolabı, okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı…

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler Eşliğinde Gezi, Otellerde 3 Gece Yarım Pansiyon Konaklama, 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği, 1618 Sayılı TURSAB Seyahat Sigortası, Seiren Travel Otobüs İçi İkramları, Lüks Otobüsler ile Ulaşım, Seiren Travel Güvencesi, Tüm Çevre Gezileri…

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tur Programında Ekstra Olarak Belirtilen Tüm Gezi ve Eğlenceler, Tüm Öğle Yemekleri, Tüm Öğünlerdeki Yemeklerde Alınan İçecekler, Tüm Özel Harcamalar, Otellerde Kullanılan Hizmetler (Mini Bar, Telefon vb.), Tüm Müze Ören Yeri Girişleri.


DETAYLAR

Seiren Travel Rehberi tur programının tamamını gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Gezi süresi 4 gece 5 gündür. 3 gece otel konaklaması yapılacaktır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için uygulanır. 2 yaşından küçük çocuklara otobüste koltuk verilmez, istendiği takdirde ayrıca ücretlendirilir. 2 yaşından büyük çocuklara koltuk verme, kanun ile zorunlu hale getirilmiştir. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı ayrı düşünülemez. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri v.b. haklar iade edilmez. Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk sözü verilemez. Haftalık turlarda oturma düzeninde rotasyon uygulanır (En öndeki 4 koltuk 2`şer sıra arkaya kayar. En arka sıradaki 4 kişi en ön koltuklara oturur). Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa gore aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve Tur içinde mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan turlarda Seiren Travel’ın sorumluluğu yoktur. Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde turu 1(bir) gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Seiren Travel’da saklıdır. Turun İptali durumunda Seiren Travel turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. İş bu sirkü 4(dört) sayfadan oluşup ayrı ayrı düşünülemez. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar MŞ.15.03.2009


TAVSİYEMİZ

Hava koşullarına ve yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil, film, Harita, İndirim Kartlarınız, Müze Kartlarınız, Sağlık Karneniz, Lipstick (Dudak nemlendirici), Ani hava değişiklikleri için hırka polar vb. bulundurulmasını hatırlatırız.

Ramazan Bayramı Turları Yurt Dışı Turları



1.GÜN İSTANBUL - PRAG
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali PRONTOTOUR yetkilileriyle saat 13.00’da buluşma. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Havayolları TK 1769 nolu seferi ile saat 15.45’de Prag’a hareket, saat 17.25’de varış. İnişimizi takiben bizi bekleyen özel otobüslerimizle otelimize transfer ve yerleşme ve serbest zaman. Akşam arzu edenlerle ekstra Vltava nehrinde yemekli tekne gezisi. Geceleme otelimizde.

2.GÜN PRAG ( TEREZIN )
Sabah kahvaltı sonrası Prag Şehir turu. Prag şehir turunda; Kraliyet Sarayı, St. Vitus Katedrali, Loretta, Charles Köprüsü, Eski Şehir Meydanı, Mustek Meydanı ve Vaslavske Bulvarı görülecektir. Arzu edenler ile yarım günlük Terezin Nazi Kampı turu. Akşam arzu edenler ekstra Çek Gecesi turuna katılabilirler. Geceleme otelimizde.

3.GÜN PRAG ( KARLOVY VARY )
Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Arzu edenlerle ekstra tam günlük Karlovy Vary turu. Akşam arzu edenler ekstra Ortaçağ Gecesi turuna katılabilirler. Geceleme otelimizde.

4.GÜN PRAG - İSTANBUL ( KUTNA HORA )
Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Arzu edenler ile yarım günlük Kutna Hora turu. Akşamüzeri havalimanına transfer, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra saat Türk Havayolları TK 1770 nolu seferi ile saat 18.25’de İstanbul’a hareket, saat 21.55’de varış ve turumuzun sonu.

Saat Farkı : Turkiye'den 1 saat geri
Dini : %40 Roman Katolik,%40Ataist,%20 Diğer
Para Birimi : Çek Kronu
Sınırları : Güneyde Avusturya,Batıda Almanya,Doğuda Polonya,Güney Doğuda Slovakya Cunhuriyeti

2009 Yılı Resmi Tatil Günleri

Yeni Yıl Tatili 01 Ocak 2009 Perşembe
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2009 Perşembe
Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 2009 Salı
Zafer Bayramı 30 Ağustos 2009 Pazar
Ramazan Bayramı Arefesi (Yarım Gün Tatil)19 Eylül 2009 Cumartesi
Ramazan Bayramı (1. gün) 20 Eylül 2009 Pazar
Ramazan Bayramı (2. gün) 21 Eylül 2009 Pazartesi
Ramazan Bayramı (3. gün) 22 Eylül 2009 Salı
Cumhuriyet Bayramı (Yarım Gün Tatil) 28 Ekim 2009 Çarşamba
Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim 2009 Perşembe
Kurban Bayramı Arefesi (Yarım Gün Tatil) 26 Kasım 2009 Perşembe
Kurban Bayramı (1.gün) 27 Kasım 2009 Cuma
Kurban Bayramı (2.gün) 28 Kasım 2009 Cumartesi
Kurban Bayramı (3.gün) 29 Kasım 2009 Pazar
Kurban Bayramı (4.gün) 30 Kasım 2009 Pazartesi

Yeni Meltem Tatil Köyü Çeşme İzmir





Genel Bilgiler: Çeşme'ye 9 km. uzaklıkta, 50 dönüm yeşil alana kurulu, özel plaj ve doğal güzelliğiyle, sakin, huzurlu beldede tatil imkanı... Denize sıfırdır ve tatil köyünde 70 oda, 180 yatak kapasiteli, her odada duş, WC, sıcak su, saç kurutma makinesi, buzdolabı, minibar, telefon ve televizyon mevcuttur. Bütün odalar soğutmalıdır. Tesiste tenis kortları, masa tenisi, bilardo, masa topu, atari, voleybol sahası, yürüyüş parkuru, çocuklara oyun parkı, market, MESCİT, bay ve bayanlara ait özel iki plaj ve iki yüzme havuzumuz mevcuttur (Bayanlar havuzu etrafı kapatılarak rahat etmeleri sağlanmıştır).

Otelde Bay ve Bayanlar ayrı zamanlarda spor aktivitelerine katılabileceği gibi, büyük deniz plajını da ayrı zamanlarda dönüşümlü olarak kullanabilmektedirler. Yine benzer şekilde örf ve adetlerimize uygun şekilde bay ve bayanlara ayrı olarak iki tane kaydıraklı havuz da bulunmaktadır.

Yemeklerde de kalite esas olarak düşünülmüş. Kahvaltı ve Akşamları zengin bir açık büfe bulunurken öğle yemeğinde ise 4 çeşitten oluşan bir menü sunulacaktır. Gün boyu gece 12'ye kadar her türlü çay kahve ve alkolsüz içki servisi yapılmaktadır.

Fiyatlar ve Rezarvasyon bilgileri:

ODA TİPİ / 15 Mayıs -15 Haziran / 15 Haziran - 20 Ağustos

Menekşe Alt Kat / Üst Kat / 100 TL / 120 TL
Lale Alt Kat / Üst kat / 110 TL / 130 TL
Orkide Odaları / 120 TL / 140 TL


* Fiyatlarımız tam pansiyon kişi başı bir geceliktir.odada kalan 3. ve 4. kişiler % 30 indirimlidir.
* 0-4 yaş arası çocuklar free * 5-10 yaş arası çocuklar % 50 indirimlidir.
* Nakit ödemelerde % 5 indirim * Kredi kartına 6 taksit (% 5 ek komisyon ücreti eklenir)
* Nakit indirimi ve taksitlendirmeler 7 günlük konaklamalar için geçerlidir.

* BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ
* TELEFON NUMARALARIMIZ: 0232 722 12 22-23-24
* GSM: 0532 597 19 27 FAKS: 0232 722 12 25
* MAİL : info@yenimeltemtatilkoyu.com

Club Familia Tatil Köyü İstanbul




Çeşme bölgesinde yer alan otelde adından da yola çıkılarak 6 tane konforlu suit oda bulunuyor. Tamamen aileler düşünülerek tasarlanmış ve döşenmiş odalar en basit ihtiyaçtan özel ihtiyaçlara kadar, telefon, klima, mini bar, elektronik kilit sistemi, uydu yayınlı TV ve internet gibi hizmetleri sunuyor.

Deniz ve güneşin keyifle bir arada buluştuğu Familia Tatil köyünde berrak ve tertemiz plajda denizin tadını çıkarabilir, bay ve bayanlar için ayrı olarak inşaa edilmiş kaydıraklı havuzlarda eğlenebilirsiniz. Muhteşem yemeklere sahip olan lokantada, usta aşçılar Türk ve Osmanlı mutfağını Dünya mutfağıyla buluşturarak çeşitli lezzetler sunuyorlar.Ara öğünlerde aperatif yiyecekler, geç kahvaltı, gece aperatifleri ve gün boyunca limitsiz alkolsüz içecekler hizmetinizdedir. Ve de Çeşme'nin meşhur sakızlı dondurması.

Eğlence de Familia Tatil köyünün vazgeçilmez bir parçası. Turgay Başyayla'nın sunduğu en güzel halk müziği eserleri de bu amaçla akşamları neşelendiriyor. Aynı zamanda gülmeyi özleyenler için komedi ustası Recep Demirkaynak da tek kişilik gösterilerini akşamları sunuyor. Ayrıca animasyon kadrosu da gün boyu misafirleri eğlendirmeye devam ediyor. Gün içerisinde havuz başında animasyonlar, akşamları ise gece show'ları. Talep doğrultusunda yat turları. İnternet cafe,langırt, masa tenisi sinema gösterimleri, play station, bilardo, konserlerramazanda nereye gidilir ve daha pek çok aktiviteyle tatilin tadını çıkarmanız için ve İslami koşullara uygun bir tatil yaşamak için birebir bir ortamı yaşayacaksınız.

Club Familia Otele rezervasyon için çeşitli şehirlerden telefon numaralarını aşağıda bulabilirsiniz.


Konya Şubesi : 0332 350 75 30 - 20
Ankara Şubesi : 0312 419 19 12 - 13
İstanbul Merkez : 0212 518 87 34 - 35

20 Ağustos 2009 Perşembe

Altınyunus Resort Termal Çeşme İzmir





Acenta Tavsiyesi : Tatil Köyü * Acenta tavsiye derecesidir
Pansiyon : Yarım Pansiyon Deniz olan mesafesi 0
Bölge : EGE
Şehir : İZMİR/ÇESME Adres : Boyalık Mevkii,Kalem Burnu,35948 Çeşme
Konum :
Kategorileri Termal Oteller
Bayram Otelleri
Kampanyaları

Dream Park Otel Alanya Antalya




Dream Park Otel
Acenta Tavsiyesi : * Acenta tavsiye derecesidir
Pansiyon : Herşey Dahil Deniz olan mesafesi 100 M
Bölge : AKDENİZ
Şehir : ANTALYA/ALANYA Adres : TOSMUR MEVKİ / ALANYA
Konum : ALANYA 5KM, HAVAALANI 142 KM
Kategorileri Ramazan Ayı Otelleri
Sahil Otelleri
Kampanyaları 2 Bayan İndirimi
Balayı İndirimi
Gençlik indirimi
Öğretmen İndirimi

Ramazanda Yüzde 50 İndirimli Otel Fırsatları

Ramazan için geri saydığımız bu günlerde, tatil de oldukça cezbeden bir yere sahip. Referans gazetesinin hazırladığı habere göre, Ramazan için birçok turizm tesisi iddialı oranlarda indirime hazırlanıyor. Böylece hem huzurlu bir Ramazan bayramı geçirebilecek hem de ucuz bir tatil fırsatı yakalayabileceksiniz.

Habere göre:

Kriz nedeniyle bu yıl gelirlerde yüzde 10 daralma yaşanması beklenen turizm sektörü, Ramazan ayı ağustosa denk geldiği için farklı arayışlara yöneldi. Tesettür oteller diğer müşterilere de hizmet verecek.

Ramazan'ın 30 yıl sonra ağustosa denk gelmesi üzerine müşteri kaybetme korkusu yaşayan turizmciler, yüzde 50'yi aşan indirimlerin yanı sıra şerbetçisinden meddahına, Ramazan çadırından fasıl grubuna kadar pek çok eğlenceli aktiviteye imza atmayı planlıyor.

Geçen yıl Ramazan'da yüzde 50'ye varan yerli turist kaybı yaşayan seyahat acenteleri de iç turizmdeki kaybı telafi etmek için yurtdışına yöneldi.

Geçen Ramazan'da kapısına kilit vurmak zorunda kalan tesettür oteller ise müşteri çekebilmek için konsept değiştirip açık müşterilere de hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sektörün yılın ilk yarısında yüzde 7'lik kayıp yaşadığını belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, otellerin bu yıl programlarını çeşitlendirdiğini söyledi. Zerunyan, Ramazan'da yerli turistle birlikte Ortadoğulu turisti de tavlamak için pek çok çalışma yapıldığını kaydetti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ise geçen yıl Ramazan'da, iç turizmde yüzde 50 düşüş olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl da yerli ve yabancı Müslüman turistte azalma kaçınılmaz. Bu düşüşü Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'dan gelen turistlerle telafi etmeye çalışacağız" dedi.

Bu dönemde yurtdışından gelen ziyaretçi sayısının değişmeyeceğini savunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yüzde 50'leri aşan indirim kampanyaları nedeniyle yurtdışından gelen Müslüman turistin artabileceğini vurguladı.

Öncel, "Bence Ramazan olumsuz olmayacak. Oteller indirim, iftar saatlerine yönelik programlar ve çeşitli eğlenceler hazırlıyor" diye konuştu.

Oruç tutmayanlar gelir

Ramazan'la birlikte otellerin programlarını çeşitlendirdiğini anlatan Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Ulubay ise oruç tutanlar için iftar eğlencelerinden sahura özel mönülere kadar pek çok hizmet sunulduğunu söyledi. Ancak Türkiye'nin, Ramazan'da oruç tutmakta zorlanan Müslümanların da uğrak noktası olacağını kaydeden Ulubay, bu nedenle oruç tutan ve tutmayanlar için Türkiye'nin merkez olabileceğini söyledi.

Ramazan nedeniyle ağustostaki konaklamalarda ciddi anlamda kayıplar olduğunu belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu ise rezervasyonların büyük çoğunluğunun bayram ve bayram sonrasına kaydığını belirtti. Bayram ve sonrası için şimdiden rezervasyonlar almaya başladıklarını kaydeden Pirinçcioğlu, bayramdan sonra açığı kapatmayı beklediklerini kaydetti.

Ramazan için kim ne yapıyor?

Club Familia Başı açık müşteriye de hizmet

Daha çok muhafazakâr kesimin tercih ettiği Club Familia Otel, Ramazan'da oruç tutsun tutmasın, başı açık olsun veya olmasın tüm müşterilere hizmet verecek. Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, "Ramazan'da tatile gidilmez" algısını değiştirmek istediklerini söyledi: "İnsanlar burada, sanki oruç tutmayanlar hizmet alamayacak gibi bir izlenime sahip. Oysa herkesi ağırlıyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca fiyatlarımızda da çok ciddi indirime gideceğiz. Normalde 190 TL olan günlük oda fiyatımızı Ramazan'da 50-55 TL'ye düşüreceğiz. Otelimizde Ramazan'ın ruhuna uygun programlar yapacağız. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak." Şah Inn Ramazan için çadırlar kuracak Geçen Ramazan'da doluluğun yüzde 80 düştüğünü belirten Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, bu yıl özel program hazırladıklarını belirterek, "Kendimize 'Bu fırsat 30 yılda bir gelir' diye slogan belirledik. Sultanahmet'teki gibi çadırlar kuracağız. Şerbetçisi, meddahı, lokma dökeni, gözleme yapanı olacak. 92 euro olan fiyatlarımız 23 euroya inecek. Her gece fasıl eşliğinde iftar yapılacak, mescitte teravih namazı kılınacak. Tasavvuf programları, dini sohbetler olacak. Ortaoyunları sergileyeceğiz. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak. Denizi aydınlatacağız" dedi.

VIP Turizm Ağırlık inanç turlarında

Ramazan'da günübirlik 97 TL ile 2 gece konaklamalı 697 TL'ye varan fiyatlarla her kesime hitap eden alternatif programlar sunacaklarını anlatan VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, bayram için de özel fırsat paketleriyle yurtdışı turları planladıklarını söyledi. Ramazan ayını kapsayan 22 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında Edirne, Bursa, Konya ve Şanlıurfa bölgelerine inanç turizmine yönelik özel kültür turu paketleri hazırlayan VIP Turizm, bu turları otobüs ve uçak olmak üzere iki seçenekli olarak sunacak.

The Green Park Osmanlı mutfağıyla tavlayacak

Ramazan ile birlikte yerli turist ve Ortadoğulu turist rezervasyonlarında bu yıl daralma olacağını belirten The Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "Ağustos sonuna kadar devam eden Ortadoğulu turist akınının, bu yıl Ramazan'ın sezona denk gelmesiyle erken kesilmesi bekleniyor. Bu nedenle Ramazan'a özel hazırlıklar içindeyiz. Özellikle mönümüzü Ramazan'a uygun hale getirdik" dedi. Üstündağ, Ramazan boyunca müşterilerine Osmanlı mutfağından örnekler sunacaklarını belirtti.

Antik Hotel Mahle ışıklarıyla bekliyor

Antik Hotel, bu yıl müşterilerini bir Ramazan geleneği olan mahle ışıklarıyla ağırlayacak. Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "Ağırlıklı olarak AB, İtalya, İspanya ve ABD'den konuk ağırladığımız için Ramazan bizi ne iyi ne de kötü etkiliyor. Ama biz Ramazan'ı hem İstanbullulara hem yabancılara yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene sloganımız, 'Mahle ışıklarıyla bekliyoruz' olacak" dedi.

Hilton Otelleri Ramazan'a özel mönüler hazırladı

Ramazan ayına özel mönüler hazırladıklarını ve bu mönülerde Ortadoğulu turistler için Arapça bölüme yer verdiklerini belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, ayrıca odalarda Arapça kanal sayısını artırdıklarını dile getirdi. Satış birimindeyse Ortadoğu pazarına yönelik bir bölüm oluşturduklarını ifade eden Zerunyan, Ortadoğulu turistlerin Avrupalılara göre otelde daha fazla harcama yaptıklarına dikkat çekti.

Garden Kale Otel Afyon



Otel Bilgileri: Garden Kale Otel, Ankara Esenboğa Havaalanı'na 240 km, Antalya'ya 280 km, İstanbul'a 450 km mesafe yeralmaktadır. Otel Garden Kale'nin 68 standart odası, 12 suit odası, 200 yatak kapasitesi, 80 toplam odası ve mükemmel doğa manzarası bulunmaktadır. Garden Kale Otel'in odalarında Minibar, Uydu tv, Merkezi klima, Duş, Küvet, Banyo, WC, Saç kurutma makinası, Direk telefon, Müzik yayını hizmetinize sunulmaktadır. Garden Kale Otel'de evinizdeymiş gibi hissedeceğiniz konforlu Televizyon köşesi, Çocuklarınız için oyun odası, İnternet bağlantısı, Merkezi klima ile ısıtma, Her an sağlığınız için ulaşabileceğiniz doktor, Bahçe, Çamaşırhane, Ütü, Resepsiyonda Kasa, Market, Hediyelik eşya, 24 Saat oda servisi, jeneratör, otopark mevcuttur. Ayrıca Spor/Rekreasyonlarınız için Türk hamamı, Sauna, Masaj, jakuzi, Fitness center, Disko, Çocuk oyun alanı, Açık havuz, Kapalı havuz, Çocuk havuzu, Isıtmalı havuz bulunan Otel Garden Kale, Türk Mutfağından eşsiz lezetler sunmaktadır. Yarım pansiyon ve oda kahvaltı sisteminde çalışan Otel, Alakart ve açık büfe servisleri ile kahvaltı salonu, Kafeterya, lobi bar, Amerikan bar ile hizmet vermektedir. 300 Kişilik 1 Toplantı odası, Ses sistemi, Mikrofon, Video player, DVD player, Televizyon, Fax, Klima, Işık sistemi, Tepegöz, Perde, Beyaz tahta, Slide projektör, Flipchart, Projeksiyon, Barkovizyon ekipmanları Toplantı ve kongreleriniz için hizmetinize sunulmaktadır.

Adres : Afyonkarahisar - İzmir Karayolu 5.km / Merkez / Afyon

Oruçoğlu Thermal Otel Afyon





Otel Adı
:
Oruçoğlu Thermal Hotel

Bölge
:
Afyon

Check-in
:
14:00

Adres
:
Kütahya Yolu 14.km, Kütahya Yolu 14.km

Pansiyon
:
Yarım Pansiyon

Check-out
:
12:00



Oda:

Tesiste 294 adet standart oda, 12 adet suit oda bulunmaktadır. Bütün odalarda termal su, küvetli-duşlu banyo, merkezi ısıtma, klima, uydu yayınlı tv, direkt telefon(oda+banyo), minibar, kasa, banyoda telefon ve saç kurutma makinesi mevcut olup zemin halı kaplıdır. 110 odada balkon mevcuttur


Tesis:
Tesiste1 adet açık yüzme havuzu ( 300 metre kare, 140 cm derinlik, 30 derece su sıcaklığı), 3 adet kapalı yüzme havuzu, 120 m uzunluğunda su kaydırağı, 4 adet panoramik asansör olmak üzere toplam 8 asansör, lobi, vitamin-botanik ve panaroma bar, birbirine bağlı 3 adet yemek salonu, internet cafe, playstation, masa tenisi,bilardo, berber, alışveriş mağazaları ve çocuk oyun makineleri, disco, sinema, fast food cafeterya, yörükçadırı ve şark köşesi, çamur banyoları, bitki banyoları ve masaj, fizik tedavi, kuaför, cilt bakımı, zayıflama ünitesi, bowling, özel aile banyoları bulunmaktadır.rı.


Ücretsiz Aktiviteler:
Kablosuz internet erişimi, yüzme havuzları, jakuzi, sauna,Türk hamamı, buhar banyoları, fitness center, sinema, lobideki çay saati, çocuk oyun odası tesis misafirlerinin ücretsiz yararlanabileceği aktivitelerdir.






Ücretli Aktiviteler:


Özel aile banyoları(saunalı ve jakuzili), stone therapy (taş masajı)masaj, masaj üniteleri, fizik tedavi, kuaför, cilt bakımı, zayıflama ünitesi, masa tenisi, bilardo, çocuk karnavalı, oda servisi, internet cafe, çamur-bitki banyoları, sigara bıraktırma üniteleri tesis misafirlerinin ücretli yaralanabileceği aktivitelerdir.


Termal Özellikler:
Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi uzman doktorlar ve fizyoterapistlerin denetiminde uygulanmaktadır.

Muhtelif ısılarda olan su, romatizmal rahatsızlıklar, kireçlenmelere tavsiye edilir. Tesiste bulunan SPA merkezinde

çeşitli kürler, su altı masajları, vücud masajları uygulanmaktadır.






Yarım Pansiyon:

YARIM PANSİYON Yarım pansiyon sistemiyle hizmet vermekte olan tesiste açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği uygulanmakta olup lobide kuru pastalı 5 çayı ikramı mevcuttur. Kahvaltı :07:00-10:00 Öğle yemeği :12:00-15:00 (fix menü - A'la carte / ekstra) Beş çayı :16:00-17:00 Akşam yemeği:19:00-22:00 NOTLAR Tesiste bulunan spa&welness center bölümünde uzman doktorlar ve fizyoterapistler eşliğinde kireçlenme, romatizma, boyun-bel fıtıkları, eklem ağrıları gibi rahatsızlıkları olan hastalara fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanmakta olup kişiye özel bakımlar, aromaterapi, balneoterapi, hidroterapi, elektroterapi gibi hizmetler verilmektedir . tesiste bayan erkek üniteleri ayrıdır.

İkbal Thermal Otel Afyon



ODA :
Tesiste 244 standart, 4 özürlü, 14 connection, 12 queen suite, 8 prencess suite, 2 king suit olmak

üzere toplam 284 oda bulunmaktadır. Tüm odalarda tv, uydu tv, klima, minibar, telefon, banyolarda

küvet, saç kurutma makinesi, banyo telefonu mevcuttur.Aile Odası: Aile odaları connection odalardan

oluşup, arada kapı bulunan 2 ayrı oda şeklindedir. (min: 2 büyük+2 çocuk)






TESİS :
Tesiste açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, baybayan ayrı termal havuzlar, aile banyoları,

Türk hamamı, fitness center, 2 adet ana restaurant, 1 adet A'la carte restaurant, havuz bar, snack bar,

konferans salonu, balo salonu, spa merkezi, çamur banyoları, zayıflama, cilt bakımı, masaj, doktor, kuaför,

çamaşırhane, disco, masa tenisi, mini club, canlı müzik, masaj, solaryum, internet, jakuzi, kasa mevcuttur.






ÜCRETSİZ AKTİVİTELER:
Türk hamamı, sauna, jakuzi, açık, kapalı ve çocuk havuzları, kasa, bay-bayan ayrı termal havuz, fitness center,

mini club tesis misafirlerinin ücretsiz yararlanabileceği aktivitelerdir.


ÜCRETLİ AKTİVİTELER:
Aile banyoları, A'la carte restaurant, havuz bar, snack bar, çamur banyosu, cilt bakımı, zayıflama, masaj, doktor,

kuaför, çamaşırhane, masa tenisi, solaryum, internet tesis misafirlerinin ücretli yararlanabileceği aktivitelerdir.


NOTLAR :
Tesisteki termal suyumuz romatizmal hastalıklarda, kronik bel ağrısında, eklem rahatsızlıklarında, yumuşak

doku hastalıkları tedavisinde, ortapedik operasyonlarda rehabilitasyon olarak kullanılmakta olup spa merkezinde

çeşitli kürler, su ve vücut masajları ve çamur terapisi uygulamaktadır. Tesiste bay bayan üniteler ayrıdır.






YARIM PANSİYON

Yarım pansiyon sisteminde hizmet vermekte olan tesiste açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği olup beş çayında limitsiz börek, kuru pasta, kurabiye, çay, nescafe ve meyve suyu ikramımız vardır. Kahvaltı: 07.00-10.00 Akşam yemeği: 19.30-22.30 Beş çayı: 16.00-17.00 NOTLAR Tesisteki termal suyumuz romatizmal hastalıklarda, kronik bel ağrısında, eklem rahatsızlıklarında, yumuşak doku hastalıkları tedavisinde, ortapedik operasyonlarda rehabilitasyon olarak kullanılmakta olup spa merkezinde çeşitli kürler, su ve vücut masajları ve çamur terapisi uygulamaktadır. Tesiste bay bayan üniteler ayrıdır.



Afyon izmir karayolu 9. Km



KONUM :
Afyon- İzmir karayolu üzerinde bulunan tesis Afyon merkeze 9 km uzaklıkta yer almaktadır.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Tesettürlü Otellerin Erken Rezervasyon Fiyatları

Aşağıdaki listede Muhafazakar otellerin 2009 yaz sezonu fiyatlarını görüyorsunuz. Hazırladığımız bu listedeki fiyatların zamanla değişebileceğini ve çoğunluğunun iki kişilik odada bir kişi fiyatı olduğunu unutmayın.
Bu fiyat listesi otellerin fiyatları arasındaki farkın daha net olarak görülebilmesi için hazırlanmıştır.

Oteller
Fiyat

Caprice Palace
83 TL

Şah Inn Paradise
170 TL
Bera Otel
184 TL

Tuğra Suit
110 TL

Club Bodrum Bal Beach
120 TL

Olive Garden
70 TL

Yeni Meltem
126 TL

Kaktüs Apart
42 TL

Asude Tatil Köyü
80 TL

İlay Patara
110 TL

Club Hotel Asya
114 TL

Club Samira
140 TL

Demirtaş Huzur Otel
80 TL

Belvu Resort Hotel
89 TL

Fıstıklı Çiçekevler Tatil Köyü
97 TL

Hare Hotel
69 TL

İslami Esaslara Uygun Tatil Yapabileceğiniz Tatil Ve Webadresleri


Asude Tatil KöyüYalova

Asya Kızılcahamam Termal Tatil KöyüKızılcahamam, Ankara

Club Familia Tatil KöyüÇeşme, İzmirwww.clubfamilia.com

Yeni Meltem Tatil Köyü Çesme, İzmirwww.yenimeltemtatilkoyu.com

Şah Inn ParadiseKumluca, Antalyawww.sahinnparadise.com

Çam & Çam Tatil KöyüKuşadası, Aydınwww.camcamtatilkoyu.com

Fıstıklı Çiçekevler Tatil KöyüFıstıklı, Yalovawww.fistiklicicekevler.com

İhlas Armutlu Tatil KöyüArmutlu, Yalovawww.ihlasarmutlu.com

İhlas Armutlu 2009 Ramazan Kampanyasi


İstanbul'a 1 saat mesafedeki İhlas Armutlu Tatil köyü Ramazan ayına özel kampanya başlattı. Ailece 6 gece yapacağınız tatilin fiyatı 480 TL. Ramazan boyunca havuzlar sahura kadar açık olacak ve havuzlar aydınlatılacak. Ayrıca Ramazana özel konferans ve animasyonlar hazırlandı.

İstanbulda Özel Kız Öğrenci Yurdu

Hitap Edilen Üniversiteler: Yurdumuza Ulaşım ve Hitap Ettiğimiz Üniversiteler Yurdumuza Ulaşım Haliç Üniversitesi Fındıkzade Binası yürüyerek 2 dk. Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy tek otobüs ile, Haliç Üniversitesi Şişhane tek otobüs, Kadir Has Üniversitesi Bahçelievler Binası otobüs ile 30 dk. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü tek otobüs 10 dk. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü otobüs veya metro, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü tek otobüs, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay 15 dk. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi yürüyerek 5 dk. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yürüyerek 5 dk. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yürüyerek 15 dk. Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü otobüs veya metro, Marmara Üniversitesi Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay, Kültür Üniversitesi Şirinevler-Ataköy Kampüsü otobüs veya tramvay, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Binası tek otobüs, Mimar Sinan Üniversitesi tramvay veya otobüs, Bilgi Üniversitesi Mecidiyeköy tek otobüs...
Özellikler:
24 Saat Sıcak Su
Bilgisayarlı Etüt Salonları
Sabah Kahvaltısı
Akşam Yemeği
Çamaşır ve Ütü Hizmetleri
Internet Bağlantısı
Telefon Hizmeti
Televizyon Ve Dinlenme Odası
Kaloriferli Isınma
Kişiye Özel Çalışma Masası
Her Odada Tuvalet & Banyo
Kameralı Güvenlik Sistemi

Oda Kapasitesi:
1 Kişilik
2 Kişilik
3 Kişilik


Genel Açıklama: Sevgili Gençler, öncelikle İstanbul gibi eşsiz ve tarihi bir şehirde üniversite kazandığınızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz. " 2003 yılı Eylül ayında faaliyete başlayan yurdumuz; başarının çalışma şartlarıyla doğrudan bağlantılı olduğunun bilinci içerisinde, tecrübeli yönetimi, güler yüzlü personeliyle kendini tercih edenlere en iyi hizmeti vererek öğrencilerine rahat, huzurlu, sıcak ve güvenli ortam sağlamayı amaçlamaktadır. 1, 2, 3 kişilik ferah odaları, doğalgazlı merkezi ısıtma sistemi, asansör, wireless(kablosuz) internet bağlantısı gibi imkanlarının yanı sıra yemekhane, etüt salonu, dinlenme salonu ve çamaşırhanesi ile öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.
Bulunduğu konum itibarı İstanbul'un en merkezi semtlerinden biri olan Fındıkzade'de otobüs ve tramvayın geçtiği ana cadde üzerinde olup İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Çapa Diş Hekimliği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Haliç Üniversitesine yürüyüş mesafesinde 2 dk. ile 5 dk. arasında değişmektedir. İstanbul Üniversitesi'nin diğer bölümlerine Beyazıt ve civarına, Marmara Üniversitesi (Beyazıt) tramvay ile 7 dk. mesafededir.
Yurdumuz, tramvay ve otobüs duraklarına yürüyerek 3-4 dk. mesafede olup, Kadir Has Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsüne gidecek tüm otobüs, tramvay ve metronun kullanmak zorunda olduğu mecburi istikamet üzerindedir. Yurdumuz, güvenlik açısından son derece güvenli olup, 24 saat güvenlik elemanı bulunmaktadır. Yurda giriş saatleri Cuma-Cumartesi 24.00, hafta içi diğer günler 23.00, yurttan çıkış saati ise sabah 06.00'dır
ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
Firma Yetkilisi: -
İrtibat Telefonu: 0212 530 73 00
Yurt Türü: Kız Öğrenci Yurdu
Kapasite/Kişi: 132
Adres: Deniz Abdal Mahallesi Millet Caddesi No:85 Fındıkzade
E-Mail: iletisim@istanbulkizyurdu.com
Web Sitesi: http://www.istanbulkizyurdu.com

18 Ağustos 2009 Salı

İstanbul Sabiha Hanım Kız Öğrenci Yurtları



Hitap Edilen Üniversiteler: İstanbul Üniversitesine 5 dakika yürüme mesafesinde, Kadir Has Üniversitesine 10 dakika yürüme mesafesinde, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine 15 dakika otobüsle, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine 15-20 dakika otobüsle, Haliç Üniversitesi Fındıkzade şubesine 15 dakika otobüsle, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy şubesine 25 dakika otobüsle, Unkapanı durağından Taksime 15-20 dakika otobüsle, Unkapanı durağından Osmanbey,Nişantaşı 20-25 dakika, Vezneciler durağından Şişli 20-25 dakika, Veznecilerden Fatih, Aksaray, Eminönü 15 dakika yürüme mesafesinde...
Özellikler:
24 Saat Sıcak Su
Bilgisayarlı Etüt Salonları
Sabah Kahvaltısı
Akşam Yemeği
Çamaşır ve Ütü Hizmetleri
Internet Bağlantısı
Televizyon Ve Dinlenme Odası
Kaloriferli Isınma
Kişiye Özel Çalışma Masası

Oda Kapasitesi:
1 Kişilik
2 Kişilik
4 Kişilik
6 Kişilik




ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ


Firma Yetkilisi: Sabiha Ruhbaş
İrtibat Telefonu: 0212 531 10 22 Fax : 531 10 52
Yurt Türü: Kız Öğrenci Yurdu
Kapasite/Kişi: 52
Adres: Sabiha hanım 1 : Piyer Loti Cad. Katip Sinan Sokağı devamında Tahsin Bey Sok. No:27 Çemberlitaş - Eminönü/İstanbul

Sabiha Hanım 2 :Kalenderhane mah. Dedeefendi cad. No:18 Unkapı -Eminönü /İstanbul


E-Mail: bilgi@istanbuldakizyurdu.com


Web Sitesi: http://www.istanbuldakizyurdu.com

İstanbul Özel Kız Öğrenci Yurdu

Hitap Edilen Üniversiteler: Yurdumuza Ulaşım ve Hitap Ettiğimiz Üniversiteler Yurdumuza Ulaşım Haliç Üniversitesi Fındıkzade Binası yürüyerek 2 dk. Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy tek otobüs ile, Haliç Üniversitesi Şişhane tek otobüs, Kadir Has Üniversitesi Bahçelievler Binası otobüs ile 30 dk. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü tek otobüs 10 dk. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü otobüs veya metro, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü tek otobüs, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay 15 dk. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi yürüyerek 5 dk. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yürüyerek 5 dk. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yürüyerek 15 dk. Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü otobüs veya metro, Marmara Üniversitesi Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay, Kültür Üniversitesi Şirinevler-Ataköy Kampüsü otobüs veya tramvay, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Binası tek otobüs, Mimar Sinan Üniversitesi tramvay veya otobüs, Bilgi Üniversitesi Mecidiyeköy tek otobüs...
Özellikler:
24 Saat Sıcak Su
Bilgisayarlı Etüt Salonları
Sabah Kahvaltısı
Akşam Yemeği
Çamaşır ve Ütü Hizmetleri
Internet Bağlantısı
Telefon Hizmeti
Televizyon Ve Dinlenme Odası
Kaloriferli Isınma
Kişiye Özel Çalışma Masası
Her Odada Tuvalet & Banyo
Kameralı Güvenlik Sistemi

Oda Kapasitesi:
1 Kişilik
2 Kişilik
3 Kişilik


Genel Açıklama: Sevgili Gençler, öncelikle İstanbul gibi eşsiz ve tarihi bir şehirde üniversite kazandığınızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz. " 2003 yılı Eylül ayında faaliyete başlayan yurdumuz; başarının çalışma şartlarıyla doğrudan bağlantılı olduğunun bilinci içerisinde, tecrübeli yönetimi, güler yüzlü personeliyle kendini tercih edenlere en iyi hizmeti vererek öğrencilerine rahat, huzurlu, sıcak ve güvenli ortam sağlamayı amaçlamaktadır. 1, 2, 3 kişilik ferah odaları, doğalgazlı merkezi ısıtma sistemi, asansör, wireless(kablosuz) internet bağlantısı gibi imkanlarının yanı sıra yemekhane, etüt salonu, dinlenme salonu ve çamaşırhanesi ile öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.
Bulunduğu konum itibarı İstanbul'un en merkezi semtlerinden biri olan Fındıkzade'de otobüs ve tramvayın geçtiği ana cadde üzerinde olup İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Çapa Diş Hekimliği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Haliç Üniversitesine yürüyüş mesafesinde 2 dk. ile 5 dk. arasında değişmektedir. İstanbul Üniversitesi'nin diğer bölümlerine Beyazıt ve civarına, Marmara Üniversitesi (Beyazıt) tramvay ile 7 dk. mesafededir.
Yurdumuz, tramvay ve otobüs duraklarına yürüyerek 3-4 dk. mesafede olup, Kadir Has Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsüne gidecek tüm otobüs, tramvay ve metronun kullanmak zorunda olduğu mecburi istikamet üzerindedir. Yurdumuz, güvenlik açısından son derece güvenli olup, 24 saat güvenlik elemanı bulunmaktadır. Yurda giriş saatleri Cuma-Cumartesi 24.00, hafta içi diğer günler 23.00, yurttan çıkış saati ise sabah 06.00'dır
ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
Firma Yetkilisi: -
İrtibat Telefonu: 0212 530 73 00
Yurt Türü: Kız Öğrenci Yurdu
Kapasite/Kişi: 132
Adres: Deniz Abdal Mahallesi Millet Caddesi No:85 Fındıkzade
E-Mail: iletisim@istanbulkizyurdu.com
Web Sitesi: http://www.istanbulkizyurdu.com

Viva Club Lindita Manavgat Antalya



Sınıfı : 5 Yıldızlı Oteller

Hizmet Türü : Herşey Dahil
Tesis Özellikleri : Ekonomik kaliteli Viva Club Lindita Otelde: : 366 Oda, 744 Yatak, 241 Standart Oda, 4 Engelli Odası, 45 Aile Odası, 6 Suit bulunmaktadır. Viva Club Lindita da yer alan tesis özelliklerini sıralayacak olursak:

-Snack Bar

-Tekerlekli Sandalyelilere uygunluk

-Televizyon Salonu

-Teras

-Toplantı Odası

-Çamaşırhane Servisi

-Çocuk Bakımı

-Çocuk Klubü

-Çocuk Parkı

-Çocuk Yatağı

-İnternet Erişimi

-24 saat açık Resepsiyon

-Animasyon

-Asansör

-Açık Yüzme Havuzu

-Bahçe veya Park

-Balkonlu/ Teraslı Oda

-Cafe

-Danışma

-Denize sıfır

-Diskotek/Geceklubü

-Güneş Şemsiyesi

-Güzellik Merkezi

-Hamam

-Havlular mevcut

-Jakuzi

-Jimnastik Salonu

-Kapalı Yüzme Havuzu

-Kuaför

-Lobi

-Masaj

-Minimarket/Tekelbayii

-Otel Kasası

-Otel sağlık ekibi

-Otelbar

-Otelde Alış-veriş

-Otopark

-Poolbar

-Restoran

-Sahilde Otelbar mevcut

-Sahne

-Sauna bulunmaktadır.
Tesis Aktiviteleri : *Jimnastik/Aerobik ücretsiz *Masa Tenisi ücretsiz *Minigolf ücretsiz *Sörf ücretsiz *Tekne Kiralama yaklaşık 50 km uzaklıkta *Tenis Kortu ücretsiz *Voleybol/ Beach Voleybol ücretsiz
Oda Özellikleri : Viva Club Lindita Oda fiyatları hakkında bilgi almak için otelin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Odalarda: saç kurutma makinası, merkezi havalandırma ve ısıtma sistemleri mevcuttur.
Kısa Açıklama
Açıklama : Denize oldukça yakın şehir merkezinde yer alan Viva Club Lindita sizlere unutamayacağınız güzellikte tatil imkanı sunacaktır. Sizin ve ailenizin doyasıya eğleneceği, tatilinizi görselliği ve çoşkusuyla şölene dönüştürecek olan Viva Club Lindita Hotel fiyatları hakkında bilgi almak için otelin sitesini ziyaret etmeniz yeterli olcaktır. Ayrıca Gündoğdu Manavgattaki 5 yıldızlı otellerden olan aynı zamanda sizlere Gündoğdu da herşey dahil hizmeti sunan Viva Club Lindita da tatilin keyfini yaşamalısınız.

İl - İlçe - Bölge : Antalya - Manavgat - Manavgat -
Adres : GÜNDOĞDU BELDESİ, ÇOLAKLI GÜNDOĞDU/MANAVGAT/ANTALYA

Splendour Of The Seas İstanbul



Sınıfı : Seyahat Gemileri

Hizmet Türü : Herşey Dahil
Tesis Özellikleri : SPLENDOUR OF THE SEAS Cruise gemisi, 7 katlı lobisinden tutunda 7 katlı merdivenine kadar herşey düşünülmüştür. Alışveriş merkezi, açık alan güverteleri ve birbirinden lüks ve şık olan kabinleriyle içinizi ısıtacak... Dünyanın en güzel sahit şeritlerini ve limanlarını bu gemiden izleyebilme fırsatını sizlere sunuyor.

SPLENDOUR OF THE SEAS Cruise de:

Ana Yemek Salonu

WINDJAMMER CAFE

ODA SERVİSİ

Geceyarısı

TatlılarıKlüpler,

Barlar ve Loungelar

CHAMPAGNE BARVIKING

CROWN AREA THE TOP

HAT LOUNGE VIDEO GAMES

SANAT KOLEKSİYONU

BOUTIQUE OF CENTRUM gibi birbirinden güzel ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.
Tesis Aktiviteleri : -kasinolar, -yüzme havuzları, -solaryumlar, -merkezler -minyatür golf sahaları mevcuttur.
Oda Özellikleri : Kaliteli SPLENDOUR OF THE SEAS Gemi odalarında: -Televizyon -Telefon -Özel Banyo -Duş -Tuvalet masası -Saç kurutma makinası -Mini bar -Özel kasa bulunmaktadır.
Kısa Açıklama
Açıklama : 31 Mart 1996 tarihinde ilk seferini gerçekleştirmiş olan SPLENDOUR OF THE SEAS, 2,076 yolcu kapasitesine sahiptir. Uzunluğu: 264 metre olan Geminin Gross ağırlığı: 70, 000, Mürettebat sayısı ise: 723 adettir. Dünya nın ilgi çekici ve müthiş sahillerini sizlerin önüne seren SPLENDOUR OF THE SEAS Oda fiyatları hakkında bilgi almak için ilgili siteleri inceleyebilirsiniz. 2 hektar cam kubbesiyle, aydınlık çatıları ve daha sayamayacağımız birçok özelliğe sahip olan bu gemiye Işıklı gemilerde denilebilmektedir. Dünya nın en iyi seyahat gemilerinden olan SPLENDOUR OF THE SEAS sizleri bekliyor.

İstanbul Marriott Hotel Asia Ataşehir




Sınıfı : 5 Yıldızlı Oteller


Hizmet Türü : Herşey Dahil
Tesis Özellikleri : 238 oda ve süitimiz iş gezisi veya tatil için gelen misafirlere dinlendirici ve unutulmaz bir deneyim sunuyor. Otelin üst katında bulunan Executive Odalar, İstanbul seçkinlerinin kaçış noktası sayılan Adalar’ı da içine alan muhteşem bir Marmara Denizi manzarası sunuyor. İş görüşmelerinde keyifli çalışma ve sosyalleşme ortamı yaratan 49 East Lounge; özel ışıklandırmalarıyla ayrı bölmelerden oluşuyor. İster eğlenmek olsun ister dinlenmek, her ruh haline ve anına uygun bir köşeniz var. Orange, Güney Akdeniz Restoranı, Cezayir, Fas, İtalya, Fransa, İspanya gibi birbirinden lezzetli mutfakların geleneksel ve çağdaş örneklerini sunarken sizleri eşsiz bir deneyime davet ediyor. Etkinliklerinizi Marriott tarzıyla yaşayın. Yazın vereceğiniz resepsiyon, yemek ve düğünleriniz için iki adet açık havuzumuzun etrafı ve birbirinden şık bahçelerimizin kullanımı ideal olabilir. Yüksek teknoloji görsel ve işitsel donanıma sahip çoğu gün ışığı alan 3 balo salonu ve 9 toplantı odası, 1,944 metrekare alanıyla 900 kişiye kadar yıl boyunca hizmet verebiliyor.
Tesis Aktiviteleri : Performans açısından zirvede olmak istiyorsanız 3500 metrekare alana yayılı olan Palestra Health Club ve Spa’nın kapalı havuzu, fitness merkezi, saunası, hamamı ve 2 açık havuzuyla bunu gerçekleştirmeniz mümkün.
Oda Özellikleri : Yüksek tavanlarıyla ve panaromik pencereleriyle, rahat ve geniş odalarımızın donanımında LCD ekran televizyon, hızlı internet bağlantısı, kahve makinası, sesli posta, ütü ve ütü masası, iş adamları için özel çalışma alanı ve masası, laptop şarj edilebilen kasalar mevcut.
Kısa Açıklama
Açıklama : Istanbul Marriott Hotel Asia büyük bir işyeri bölgesi olan Kozyatağı’nda yer alıyor. Bostancı ve Kadıköy’e yakın olmakla birlikte İstanbul’un iki çevreyoluna da kolay ulaşım olanağı sağlıyor. Ataşehir de 5 yıldızlı oteller arasında yer alan Istanbul Marriott Hotel Asia Otel fiyatları hakkında bilgi almak için Istanbul Marriott Hotel Asia web sitesini inceleyebilirsiniz.


Telefon : (+90) (0216) 570 00 00
Fax : (+90) (0216) 469 99 99
Web : www.marriott.com
E-Posta : pinar.bardakcimarriotthotels.com
Yerleşim
İl - İlçe - Bölge : İstanbul - Ataşehir - Ataşehir -
Adres : Kayışdağı Cad. No:1/1 34750 Ataşehir

Presa Di Finica Finike Antalya




Sınıfı : 5 Yıldızlı Oteller

Hizmet Türü : Tam Pansiyon
Tesis Özellikleri : 245 normal oda, 52 süit oda, engelli misafirlere uygun, restoranlar, barlar, Pool Snack Restaurant, Beach Disko, 4 adet toplantı salonu, kapalı havuzlar, açık havuzlar, Türk hamamı, çocuklar için plajda havuz, masaj imkanı, jakuzi, sauna bulunmaktadır.
Tesis Aktiviteleri : Yüzme havuzu, aquapark, kapalı havuz, 2 adet çocuk havuzu, Çocuklar için plajda Havuz, diskolar, Sauna,Türk hamamı, jakuzi, tecrübeli masörler ile masaj, Kano, Katamaran, Basketbol, Voleybol, Mini Futbol, Fitness Salonu, Mini Golf, Masa Tenisi, Tenis, Tenis dersleri, Su Sporları, Banana, Jet-Ski, Parasailing, Sörf, Ringo, Dalış Okulu, Jimnastik, Sabah Jimnastiği, Plaj Voleybolu, Su Jimnastiği, Step, Aerobik, Dart, Havalı Tüfek, Mini Golf, Masa Tenisi, Rüzgar Sörfü, Dalış Okulu, Binicilik, çocuklar için klüp, profesyonel animatörler gibi geniş bir aktivite yelpazesi sunulmaktadır.
Oda Özellikleri : Balkon, Merkezi ısıtma-soğutma sistemi, Direkt dış hatlı telefon, Mini Bar, Çocuk Yatağı, Kasa, Genel müzik yayını, banyo, Duş, saç kurutma makinesi her odada bulunur.
Kısa Açıklama
Açıklama : 5 yıldızlı Finike otelleri arasındaki en modern prestijli otellerin başında gelen Antalya Corendon Presa Di Finica Hotel, bütün aileye uygun tatil imkanı sunmaktadır. Her türlü aktivitenin bulunduğu bu otelde keyifli tatil yapma imkanı bulacaksınız. Çocuklara özel tesislerde çocuklarınız eğlenirken, siz de en kaliteli tesislerde ağırlanacaksınız. Finike Corendon Presa Di Finica Hotel standartları ve kaliteli hizmeti ile size unutulmaz anlar sunacaktır.



Telefon : (+90) 0242 855 55 00
Fax : (+90) 0242 855 53 00
Web : www.corendonhotels.com
E-Posta : infocorrendonhotels.com
Yerleşim
İl - İlçe - Bölge : Antalya - Finike - Finike -
Adres : P.K. 31 Sahilkent 07740 Finike/Antalya/Türkiye

Tesettürlü Oteller Oruç Tutmasanda Gel Diyecek


Krizde yüzde 10 daralan turizm sektörü bir darbe de Ramazan'dan yememek için fiyatları yüzde 50'nin üstünde indirip, müşterilere çok özel aktiviteler sunacak. Tesettürlü oteller açık müşteri de kabul edecek.

Kriz nedeniyle bu yıl gelirlerde yüzde 10 daralma yaşanması beklenen turizm sektörü, Ramazan ayı ağustosa denk geldiği için farklı arayışlara yöneldi. Tesettür oteller diğer müşterilere de hizmet verecek.

Ramazan'ın 30 yıl sonra ağustosa denk gelmesi üzerine müşteri kaybetme korkusu yaşayan turizmciler, yüzde 50'yi aşan indirimlerin yanı sıra şerbetçisinden meddahına, Ramazan çadırından fasıl grubuna kadar pek çok eğlenceli aktiviteye imza atmayı planlıyor.

Geçen yıl Ramazan'da yüzde 50'ye varan yerli turist kaybı yaşayan seyahat acenteleri de iç turizmdeki kaybı telafi etmek için yurtdışına yöneldi.
Geçen Ramazan'da kapısına kilit vurmak zorunda kalan tesettür oteller ise müşteri çekebilmek için konsept değiştirip açık müşterilere de hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sektörün yılın ilk yarısında yüzde 7'lik kayıp yaşadığını belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, otellerin bu yıl programlarını çeşitlendirdiğini söyledi. Zerunyan, Ramazan'da yerli turistle birlikte Ortadoğulu turisti de tavlamak için pek çok çalışma yapıldığını kaydetti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ise geçen yıl Ramazan'da, iç turizmde yüzde 50 düşüş olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl da yerli ve yabancı Müslüman turistte azalma kaçınılmaz. Bu düşüşü Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'dan gelen turistlerle telafi etmeye çalışacağız" dedi.
Bu dönemde yurtdışından gelen ziyaretçi sayısının değişmeyeceğini savunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yüzde 50'leri aşan indirim kampanyaları nedeniyle yurtdışından gelen Müslüman turistin artabileceğini vurguladı.

Öncel, "Bence Ramazan olumsuz olmayacak. Oteller indirim, iftar saatlerine yönelik programlar ve çeşitli eğlenceler hazırlıyor" diye konuştu.

Oruç tutmayanlar gelir

Ramazan'la birlikte otellerin programlarını çeşitlendirdiğini anlatan Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Ulubay ise oruç tutanlar için iftar eğlencelerinden sahura özel mönülere kadar pek çok hizmet sunulduğunu söyledi. Ancak Türkiye'nin, Ramazan'da oruç tutmakta zorlanan Müslümanların da uğrak noktası olacağını kaydeden Ulubay, bu nedenle oruç tutan ve tutmayanlar için Türkiye'nin merkez olabileceğini söyledi.

Ramazan nedeniyle ağustostaki konaklamalarda ciddi anlamda kayıplar olduğunu belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu ise rezervasyonların büyük çoğunluğunun bayram ve bayram sonrasına kaydığını belirtti. Bayram ve sonrası için şimdiden rezervasyonlar almaya başladıklarını kaydeden Pirinçcioğlu, bayramdan sonra açığı kapatmayı beklediklerini kaydetti.


Ramazan için kim ne yapıyor

Club Familia
Başı açık müşteriye de hizmet
Daha çok muhafazakâr kesimin tercih ettiği Club Familia Otel, Ramazan'da oruç tutsun tutmasın, başı açık olsun veya olmasın tüm müşterilere hizmet verecek. Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, "Ramazan'da tatile gidilmez" algısını değiştirmek istediklerini söyledi: "İnsanlar burada, sanki oruç tutmayanlar hizmet alamayacak gibi bir izlenime sahip. Oysa herkesi ağırlıyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca fiyatlarımızda da çok ciddi indirime gideceğiz. Normalde 190 TL olan günlük oda fiyatımızı Ramazan'da 50-55 TL'ye düşüreceğiz. Otelimizde Ramazan'ın ruhuna uygun programlar yapacağız. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak."


Şah Inn
Ramazan için çadırlar kuracak
Geçen Ramazan'da doluluğun yüzde 80 düştüğünü belirten Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, bu yıl özel program hazırladıklarını belirterek, "Kendimize 'Bu fırsat 30 yılda bir gelir' diye slogan belirledik. Sultanahmet'teki gibi çadırlar kuracağız. Şerbetçisi, meddahı, lokma dökeni, gözleme yapanı olacak. 92 euro olan fiyatlarımız 23 euroya inecek. Her gece fasıl eşliğinde iftar yapılacak, mescitte teravih namazı kılınacak. Tasavvuf programları, dini sohbetler olacak. Ortaoyunları sergileyeceğiz. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak. Denizi aydınlatacağız" dedi.


VIP Turizm
Ağırlık inanç turlarında
Ramazan'da günübirlik 97 TL ile 2 gece konaklamalı 697 TL'ye varan fiyatlarla her kesime hitap eden alternatif programlar sunacaklarını anlatan VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, bayram için de özel fırsat paketleriyle yurtdışı turları planladıklarını söyledi. Ramazan ayını kapsayan 22 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında Edirne, Bursa, Konya ve Şanlıurfa bölgelerine inanç turizmine yönelik özel kültür turu paketleri hazırlayan VIP Turizm, bu turları otobüs ve uçak olmak üzere iki seçenekli olarak sunacak.

The Green Park
Osmanlı mutfağıyla tavlayacak
Ramazan ile birlikte yerli turist ve Ortadoğulu turist rezervasyonlarında bu yıl daralma olacağını belirten The Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "Ağustos sonuna kadar devam eden Ortadoğulu turist akınının, bu yıl Ramazan'ın sezona denk gelmesiyle erken kesilmesi bekleniyor. Bu nedenle Ramazan'a özel hazırlıklar içindeyiz. Özellikle mönümüzü Ramazan'a uygun hale getirdik" dedi. Üstündağ, Ramazan boyunca müşterilerine Osmanlı mutfağından örnekler sunacaklarını belirtti.

Antik Hotel
Mahle ışıklarıyla bekliyor
Antik Hotel, bu yıl müşterilerini bir Ramazan geleneği olan mahle ışıklarıyla ağırlayacak. Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "Ağırlıklı olarak AB, İtalya, İspanya ve ABD'den konuk ağırladığımız için Ramazan bizi ne iyi ne de kötü etkiliyor. Ama biz Ramazan'ı hem İstanbullulara hem yabancılara yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene sloganımız, 'Mahle ışıklarıyla bekliyoruz' olacak" dedi.

Hilton Otelleri
Ramazan'a özel mönüler hazırladı
Ramazan ayına özel mönüler hazırladıklarını ve bu mönülerde Ortadoğulu turistler için Arapça bölüme yer verdiklerini belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, ayrıca odalarda Arapça kanal sayısını artırdıklarını dile getirdi. Satış birimindeyse Ortadoğu pazarına yönelik bir bölüm oluşturduklarını ifade eden Zerunyan, Ortadoğulu turistlerin Avrupalılara göre otelde daha fazla harcama yaptıklarına dikkat çekti.

About me

Şarkı Sitesi