Ramazanda Yüzde 50 İndirimli Otel Fırsatları | uygun oteller
uygun oteller: Ramazanda Yüzde 50 İndirimli Otel Fırsatları

20 Ağustos 2009 Perşembe

Ramazanda Yüzde 50 İndirimli Otel Fırsatları

Ramazan için geri saydığımız bu günlerde, tatil de oldukça cezbeden bir yere sahip. Referans gazetesinin hazırladığı habere göre, Ramazan için birçok turizm tesisi iddialı oranlarda indirime hazırlanıyor. Böylece hem huzurlu bir Ramazan bayramı geçirebilecek hem de ucuz bir tatil fırsatı yakalayabileceksiniz.

Habere göre:

Kriz nedeniyle bu yıl gelirlerde yüzde 10 daralma yaşanması beklenen turizm sektörü, Ramazan ayı ağustosa denk geldiği için farklı arayışlara yöneldi. Tesettür oteller diğer müşterilere de hizmet verecek.

Ramazan'ın 30 yıl sonra ağustosa denk gelmesi üzerine müşteri kaybetme korkusu yaşayan turizmciler, yüzde 50'yi aşan indirimlerin yanı sıra şerbetçisinden meddahına, Ramazan çadırından fasıl grubuna kadar pek çok eğlenceli aktiviteye imza atmayı planlıyor.

Geçen yıl Ramazan'da yüzde 50'ye varan yerli turist kaybı yaşayan seyahat acenteleri de iç turizmdeki kaybı telafi etmek için yurtdışına yöneldi.

Geçen Ramazan'da kapısına kilit vurmak zorunda kalan tesettür oteller ise müşteri çekebilmek için konsept değiştirip açık müşterilere de hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sektörün yılın ilk yarısında yüzde 7'lik kayıp yaşadığını belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, otellerin bu yıl programlarını çeşitlendirdiğini söyledi. Zerunyan, Ramazan'da yerli turistle birlikte Ortadoğulu turisti de tavlamak için pek çok çalışma yapıldığını kaydetti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ise geçen yıl Ramazan'da, iç turizmde yüzde 50 düşüş olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl da yerli ve yabancı Müslüman turistte azalma kaçınılmaz. Bu düşüşü Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'dan gelen turistlerle telafi etmeye çalışacağız" dedi.

Bu dönemde yurtdışından gelen ziyaretçi sayısının değişmeyeceğini savunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yüzde 50'leri aşan indirim kampanyaları nedeniyle yurtdışından gelen Müslüman turistin artabileceğini vurguladı.

Öncel, "Bence Ramazan olumsuz olmayacak. Oteller indirim, iftar saatlerine yönelik programlar ve çeşitli eğlenceler hazırlıyor" diye konuştu.

Oruç tutmayanlar gelir

Ramazan'la birlikte otellerin programlarını çeşitlendirdiğini anlatan Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Ulubay ise oruç tutanlar için iftar eğlencelerinden sahura özel mönülere kadar pek çok hizmet sunulduğunu söyledi. Ancak Türkiye'nin, Ramazan'da oruç tutmakta zorlanan Müslümanların da uğrak noktası olacağını kaydeden Ulubay, bu nedenle oruç tutan ve tutmayanlar için Türkiye'nin merkez olabileceğini söyledi.

Ramazan nedeniyle ağustostaki konaklamalarda ciddi anlamda kayıplar olduğunu belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu ise rezervasyonların büyük çoğunluğunun bayram ve bayram sonrasına kaydığını belirtti. Bayram ve sonrası için şimdiden rezervasyonlar almaya başladıklarını kaydeden Pirinçcioğlu, bayramdan sonra açığı kapatmayı beklediklerini kaydetti.

Ramazan için kim ne yapıyor?

Club Familia Başı açık müşteriye de hizmet

Daha çok muhafazakâr kesimin tercih ettiği Club Familia Otel, Ramazan'da oruç tutsun tutmasın, başı açık olsun veya olmasın tüm müşterilere hizmet verecek. Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, "Ramazan'da tatile gidilmez" algısını değiştirmek istediklerini söyledi: "İnsanlar burada, sanki oruç tutmayanlar hizmet alamayacak gibi bir izlenime sahip. Oysa herkesi ağırlıyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca fiyatlarımızda da çok ciddi indirime gideceğiz. Normalde 190 TL olan günlük oda fiyatımızı Ramazan'da 50-55 TL'ye düşüreceğiz. Otelimizde Ramazan'ın ruhuna uygun programlar yapacağız. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak." Şah Inn Ramazan için çadırlar kuracak Geçen Ramazan'da doluluğun yüzde 80 düştüğünü belirten Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, bu yıl özel program hazırladıklarını belirterek, "Kendimize 'Bu fırsat 30 yılda bir gelir' diye slogan belirledik. Sultanahmet'teki gibi çadırlar kuracağız. Şerbetçisi, meddahı, lokma dökeni, gözleme yapanı olacak. 92 euro olan fiyatlarımız 23 euroya inecek. Her gece fasıl eşliğinde iftar yapılacak, mescitte teravih namazı kılınacak. Tasavvuf programları, dini sohbetler olacak. Ortaoyunları sergileyeceğiz. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak. Denizi aydınlatacağız" dedi.

VIP Turizm Ağırlık inanç turlarında

Ramazan'da günübirlik 97 TL ile 2 gece konaklamalı 697 TL'ye varan fiyatlarla her kesime hitap eden alternatif programlar sunacaklarını anlatan VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, bayram için de özel fırsat paketleriyle yurtdışı turları planladıklarını söyledi. Ramazan ayını kapsayan 22 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında Edirne, Bursa, Konya ve Şanlıurfa bölgelerine inanç turizmine yönelik özel kültür turu paketleri hazırlayan VIP Turizm, bu turları otobüs ve uçak olmak üzere iki seçenekli olarak sunacak.

The Green Park Osmanlı mutfağıyla tavlayacak

Ramazan ile birlikte yerli turist ve Ortadoğulu turist rezervasyonlarında bu yıl daralma olacağını belirten The Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "Ağustos sonuna kadar devam eden Ortadoğulu turist akınının, bu yıl Ramazan'ın sezona denk gelmesiyle erken kesilmesi bekleniyor. Bu nedenle Ramazan'a özel hazırlıklar içindeyiz. Özellikle mönümüzü Ramazan'a uygun hale getirdik" dedi. Üstündağ, Ramazan boyunca müşterilerine Osmanlı mutfağından örnekler sunacaklarını belirtti.

Antik Hotel Mahle ışıklarıyla bekliyor

Antik Hotel, bu yıl müşterilerini bir Ramazan geleneği olan mahle ışıklarıyla ağırlayacak. Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "Ağırlıklı olarak AB, İtalya, İspanya ve ABD'den konuk ağırladığımız için Ramazan bizi ne iyi ne de kötü etkiliyor. Ama biz Ramazan'ı hem İstanbullulara hem yabancılara yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene sloganımız, 'Mahle ışıklarıyla bekliyoruz' olacak" dedi.

Hilton Otelleri Ramazan'a özel mönüler hazırladı

Ramazan ayına özel mönüler hazırladıklarını ve bu mönülerde Ortadoğulu turistler için Arapça bölüme yer verdiklerini belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, ayrıca odalarda Arapça kanal sayısını artırdıklarını dile getirdi. Satış birimindeyse Ortadoğu pazarına yönelik bir bölüm oluşturduklarını ifade eden Zerunyan, Ortadoğulu turistlerin Avrupalılara göre otelde daha fazla harcama yaptıklarına dikkat çekti.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi