3 Ekim 2009 Cumartesi

Kundu Otelleri

Antalya Kundu otelleri

IC Otelleri Residence Otel

IC Otelleri Green Palace Otel

Venezia Palace Otel

Royal Wings Otel

Miracle Resort Otel

Fame Residence Otel

Concorde Deluxe Otel

Baia Otel



Kundu


Lara Kumsalı Kundu Aksu lüks otelleriyle Antalya’ya doğru hızla gelişen bir turizm merkezidir. Yeni tesis ve altyapı imarları bölgede halen devam etmektedir. Bölgede halen 5 tesis yaklaşık 9.500 adet yatak kapasitesi ile hizmet vermekte olup yapımı sürmekte olan diğer tesislerin tamamlanması ile yatak kapasitesi 30.000 e çıkacaktır. Antalya’nın en güzel nehirlerden biri olan Aksu nehri, [Toros dağları]]ndan doğarak Antalya şehir merkezini kat edip Akdeniz’e boşalır. Aksu bölgesi ismini bu nehirden almıştır. Aksu bölgenin en önemli antik şehirlerinden biri olan Perge’nin hemen yanında yer almaktadır. Aksu nehrinin denize döküldüğü noktada bulunan, Kundu sahili çam ormanları önünde yer alan muhteşem kumsalları ile Antalya-Lara sahiline bitişiktir. Kundu-Lara turizm merkezinin avantajları; Antalya şehir merkezine, havalimanına olan yakınlığı ve hızla büyümesidir.

2 Ekim 2009 Cuma

Merkez Otelleri

Antalya merkez Otelleri

Best Western Khan Otel Antalya

Safari Otel Antalya

Grida City Otel Antalya

Divan Talya Otel Antalya

Grand Kayalar Otel Antalya

Antik Otel Antalya

Latanya City Otel Antalya

Triana Otel Antalya

Otel Green Tigris Antalya




Antalya Merkez


Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Antalya şehrinin aynı ismi taşıyan merkez ilçesidir.

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.Antalya aynı zamanda, Türkiye'nin büyük ölçekli göç alan kentlerinden biridir.

2009 yılı verilerine göre Antalya şehir merkezinde 479.581 erkek, 476.015 kadın olmak üzere toplam 955.596 kişi yaşamaktadır. Bunun 912.000 kişisi ilçe merkezlerinde yaklaşık 43.000 kişide şehir merkezine bağlı köylerde ikamet etmektedir.

1 Ekim 2009 Perşembe

Kaleiçi Otelleri

Alp Paşa Otel

Mediterra Art Otel

Tekeli Konakları

Aspen Otel

Tuvana Otel

Marina Residence Restaurant Otel

Candles House

Bacchus Pansiyon

Argos Otel


Kaleiçi Tarihi Ve Müzesi




Kaleiçi Müzesi, Antalya Kaleiçi'nde her ikisi de korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiş iki binada yer alan özel müzedir. Yapılardan birisi bir ortodoks kilisesi, diğeri geleneksel bir Türk evidir.

Harap durumdaki yapıları satın alan Suna ve İnan Kıraç, 1993-1995 yılları arasında onarımı tamamlamış; 1996 yılında müzeye çevirmiştir. İki katlı konut binası 19.yüzyıl Kaleiçi yaşantısını özel efektlerle sunan bir değişik etnografya müzesi olarak düzenlenmiştir. Kına gecesi, kahve ikramı, damat tıraşı gibi günlük hayattan kesitler canlandırılmaktadır. Aya Yorgi Kilisesi adındaki ortodoks kilisesi ise konser ve çeşitli sanat etkinliklerinin de düzenlendiği bir mekandır. Suna ve İnan Kıraç çiftinin çini koleksiyonu da bu binada sergilenir. Atatürk'e hediye edilen çini Türkiye haritası gibi değerli eserler mevcuttur.

30 Eylül 2009 Çarşamba

Kaş Otelleri

Club Antiphellos

Oliympos Mocamp Otel

Amphora Boutique Otel

Blue Line Otel

Sultan Pataros Otel

Hera Otel

Korsan Ada Otel

Aqua Princess Otel

Defne Otel

Medusa Otel

Otel Club Barbarossa

Begonvil Otel

Club Phellos

Ekici Otel

Bilgin Otel

Diva Residence Otel

Club Çapa Otel



Tarih

Ters kayık biçimli tipik bir Likya lahtiKaş'ın etrafında adı bilinen Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler yanında ismi bilinmeyen birçok harabe yeri vardır. Bunlar irili ufaklı antik yerleşimlerdir. Örneğin Tüse Köyü'nün yakınındaki alçak bir tepe üzerinde Tysse adında küçük bir yerleşme bulunur.

Coğrafya

Yüzölçümü 2.231 km²'dir. Batıda Eşen Çayı ile Muğla'nın Fethiye ilçesinden ayrılır. Doğuda Kale (Demre)'ye kuzeyde ise Elmalı ilçelerine komşudur. Akdeniz'de tam karşısında, 1.300 m mesafede Yunanistan'a bağlı Meis Adası bulunur. Antalya il merkezine 168 km mesafede yer alan Kaş'ın sahil uzunluğu 70 km civarındadır.

Kaş'ta Akdeniz İklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Deniz seviyesinden 700 m. yüksekliğe kadar Akdeniz iklimi etkisi görülür. Yüksek kesimler ise Karasal İklim etkisindedir.

Ekonomi

]Kaş halkı geçimini yaz aylarında turizm amaçlı pansiyon, otel, ve motel işletmeciliği yaparak sağlamaktadır. İlçe halkının çoğunun yayla köylerinde toprakları mevcuttur. Ova ve yaylalarda yurdumuzun önemli yaş sebze, meyve ve çiçek üretimi yapılmaktadır. Kış aylarında da üretim seralarda yapılarak içte ve dışta pazarlanmaktadır. Yine yüksek ve dağlık yerlerde elma üretiminde önemli bir tarım girdisidir. Aynı zamanda balıkçılık da önde gelen geçim kaynaklarındandır.

Nüfus

İlçenin nüfusu 2000 genel nüfus sayımına göre 47.519'dur. Bunun 7.800'ü ilçe merkezinde, 41.158'i ise kasaba ve köylerde yaşamaktadır.

İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; ? belde, ? köy ve ? mahalleden oluşmaktadır.

29 Eylül 2009 Salı

Konyaaltı Otelleri

Özkaymak Otel

Sheraton Voyager Resort Spa Otel

Blue Garden Otel

Hillside Su Otel

Crowne Plaza Otel

Porto Bella Otel

Olbia Otel

Perla Mare Otel

Santa Marina Otel





Konyaaltı, Antalya

KonyaaltıKonyaaltı, Antalya'nın batı ucunda yer alan bir semt ve aynı ada sahip plajın bulunduğu ilçedir. Çakırlar Yolu ile Kepez'e, Dumlupınar Bulvarı ile de Muratpaşa'ya komşu'dur.

Bugün Konyaaltı olarak adlandırılan bölgenin, 20. yüzyıl sonlarına kadar, Antalya'nın falezler üzerinde yer almasından dolayı "Koyaltı" biçiminde anıldığı ve halk dilinde zamanla Konyaaltı'na dönüştüğü belirtilmektedir.

Konyaaltı, Anadolu Uygarlıkları yerleşim haritasına göre, Likya sınırları içinde yer almaktadır. Likya, Pamphilya ile sınırdır. M.Ö. 30 yıl öncesine kadar uzandığı bilinen Likya uygarlığının, Konyaaltı bölgesinde yer alan kentinin adı ise Olbia'dır.

Nüfusu 2009 yılı'nda 103.000 olarak ölçülmüş'tür. 31 mahallesi vardır

28 Eylül 2009 Pazartesi

Manavgat Otelleri

Manavgat Antalya otelleri

Club Gap Beach Otel

Riva Costa Holiday Club

Hane Family Resort

Grand Şeker Otel

Cansever Otel

Riva Bella Otel

Amara Beach Resort

Pemar Beach Resort

Sahara Otel Manavgat

Club Hotel Nena

Club Pacific Otel

Arinna Otel Manavgat

Turan Prince Residence

Royal Atlantis Spa Resort

Silence Beach Resort

Tarihi


Manavgat İlçesinin kuruluş tarihi ile ilgili olarak kesin bir tarih verilmese de sınırları içerisinde bulunan Side (Selimiye Köyü) ve Selge (Altınkaya Köyü) antik kentlerinin M.Ö. 6. yüzyılda kuruldukları sanılmaktadır.


Manavgat 1220 yılında Selçuklu, 1472 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu'nun idaresine geçmiştir.

Manavgat adı buraya ilk yerleşen kendilerine manav adını veren türkler tarafından verilmiştir. 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu'ya ilk gelen Manavlu boyu Türkleri dokuz yıl içerisinde Bizans Rumlarının boşalttığı bölgelerde yerleşik hayata geçmişlerdir. Üsküdar kıyılarını dahi fetheden bu öncü Türkler, Bizans İmparatoru ile yaptıkları anlaşma sonucu Üsküdar'dan geri çekilmiş ve İzmit'in güneyinden itibaren İznik merkezli bir devlet oluşturmuşlardır. Günümüzde Şile'den Çanakkale'ye değin yerli Türk olarak kendilerini Manav olarak adlandıranlar bu devirdeki atalarımızın torunlarıdır. Osman Gazi ve Kayı boyunun ortaya çıkmasına daha 200 sene vardır. 1096 senesinden itibaren yüzbinlerce çapulcu ile defalarca saldıran Haçlılara karşı vuruşarak geri çekilinmiş ve Sultan Alaaddin Keykubat'ın yanında yer alan Manav Türkleri bu hizmetlerine mükafaten yeniden oluşturulan Manavgat şehrine isimlerini vermişlerdir. Sultan Alaattin Keykubat ise 1221'de fethettiği şehre Alaiyye ismini koyarak Manav Türkleri ile Alaaddin'in kader birliğini sonsuza kadar kayıt altına almıştır. Bu bölgeye gelen Manavlar ilk yerleştikleri Güney Marmara ile irtibatlarını koparmamış, Osmanlı ile birlikte yeniden buralara yerleşmişlerdir. Kuruluş devirlerinde Bursa medreselerinde birçok Manavgatlı ve Alaiyyeli (Alanyalı) talebe yetişmiştir

27 Eylül 2009 Pazar

Belek Otelleri

Belek Antalya otelleri

Club Mega Saray Otel

Limak Arcadia Golf Resort

Barcelo Tatbeach Golf Resort Otel

Gloria Golf Resort Otel

Otium Zeynep Otel

Limak Atlantis Otel

Robinson Club Nobilis

Cornelia De Luxe Resort Otel

Belconti Resort Otel

Altis Resort Otel

Club Pine Beach

Maritim Pine Beach Resort

Gloria Verde Resort Otel




Antalya'nın 35 km doğusundaki yeni Turizm Merkezi Belek'de, okaliptüs ormanları ve çam ağaçları ile koruma alanı ve kumlu / ince çakıllı sahil şeridi üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda, uluslararası standartlara uygun birçok modern golf sahaları ile Belek bir golf cennetidir ve bölgenin tarihi güzelliklerini görmek için en iyi başlangıç noktalarından biridir. Kasım 2004 yılında bölgede açılan Kilise, Sinagog ve Cami üçlüsünün buluşturulduğu "Dinler Bahçesi" Belconti Resort Otel'e yakın mesafede bulunmaktadır. Tesisimiz 98.000 m2 alana kurulu ve denize "0" geniş bitki örtüsüne sahip, yeşilliklerle çevrili ve Çevre bilinci ile tanzim edilmiştir

Akdeniz'de tarih ile denizin buluştuğu muhteşem bir belde.Hem yüzmeyi hem güneşlenmeyi hem de golf sporunu sevenler için Antalya'nın 40 km. uzağındaki modern tatil merkezi Belek kusursuz olanaklar sağlar. Belek'deki National Golf Club su sporları, 18 delikli profesyonel golf sahası ve 9 delikli akademik sahası ile tatilcilere spor imkanı sağlamaktadır. Ziyaretçiler bölgede Türk mutfağının en güzel menülerini tadabilir. Akşamları açık hava diskoteklerinde eğlenebilirler.

About me

Şarkı Sitesi