Kaş Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Kaş Otelleri

30 Eylül 2009 Çarşamba

Kaş Otelleri

Club Antiphellos

Oliympos Mocamp Otel

Amphora Boutique Otel

Blue Line Otel

Sultan Pataros Otel

Hera Otel

Korsan Ada Otel

Aqua Princess Otel

Defne Otel

Medusa Otel

Otel Club Barbarossa

Begonvil Otel

Club Phellos

Ekici Otel

Bilgin Otel

Diva Residence Otel

Club Çapa Otel



Tarih

Ters kayık biçimli tipik bir Likya lahtiKaş'ın etrafında adı bilinen Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler yanında ismi bilinmeyen birçok harabe yeri vardır. Bunlar irili ufaklı antik yerleşimlerdir. Örneğin Tüse Köyü'nün yakınındaki alçak bir tepe üzerinde Tysse adında küçük bir yerleşme bulunur.

Coğrafya

Yüzölçümü 2.231 km²'dir. Batıda Eşen Çayı ile Muğla'nın Fethiye ilçesinden ayrılır. Doğuda Kale (Demre)'ye kuzeyde ise Elmalı ilçelerine komşudur. Akdeniz'de tam karşısında, 1.300 m mesafede Yunanistan'a bağlı Meis Adası bulunur. Antalya il merkezine 168 km mesafede yer alan Kaş'ın sahil uzunluğu 70 km civarındadır.

Kaş'ta Akdeniz İklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Deniz seviyesinden 700 m. yüksekliğe kadar Akdeniz iklimi etkisi görülür. Yüksek kesimler ise Karasal İklim etkisindedir.

Ekonomi

]Kaş halkı geçimini yaz aylarında turizm amaçlı pansiyon, otel, ve motel işletmeciliği yaparak sağlamaktadır. İlçe halkının çoğunun yayla köylerinde toprakları mevcuttur. Ova ve yaylalarda yurdumuzun önemli yaş sebze, meyve ve çiçek üretimi yapılmaktadır. Kış aylarında da üretim seralarda yapılarak içte ve dışta pazarlanmaktadır. Yine yüksek ve dağlık yerlerde elma üretiminde önemli bir tarım girdisidir. Aynı zamanda balıkçılık da önde gelen geçim kaynaklarındandır.

Nüfus

İlçenin nüfusu 2000 genel nüfus sayımına göre 47.519'dur. Bunun 7.800'ü ilçe merkezinde, 41.158'i ise kasaba ve köylerde yaşamaktadır.

İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; ? belde, ? köy ve ? mahalleden oluşmaktadır.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi