Kelebekler Vadisi | uygun oteller
uygun oteller: Kelebekler Vadisi

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan doğal bir hazinedir. Kelebek Vadisi, Akdeniz kıyılarının güney batısındaki Babadağ'ın (Antik Kragos Dağı) eteklerinde yeralır. Doğusundan akan şelaleye yatak olan 350 m yüksekliğinde dik kayalıklar vadi için özel bir koy yaratır. Kelebeklerle süslü bir koydur.





Kelebekler vadisini en az ifade eden tanım “bir nevi tatil mekanı”. Bir kaçamak mekanı, delikanlıların eğlence mekanı ya da özgürlük adını verip hakikatte bağımlılıklarını sürdürecekleri ondan sonra da kendilerini unutup doğal çevrelerinden de bihaber bi şekilde dönüp gittikleri bi yer de değil.. Üzerindeki endemik türlerin çokluğu nedeniyle dünya mirası olarak korunması tavsiye edilen Babadağ eteklerindeki Ölüdeniz gibi Kıdırak ya da Kabak koyu gibi bir coğrafya cilvesi vadi.



Vadinin diplerine yapılan yolculuk esnasında dalga seslerinden uzaklaştıkça dere çağıltıları duyulur. Derenin amacı denize kavuşmaktır. Ama çoğu zaman bu yolculuğu tamamlayamadan toprağa karışır gider… Denizin horizontal çizgisinin dikine yükselen ve insanın boyun kaslarını zorlayıp kafasını kaldırmadan üst noktasını göremeyeceği uçurumların derin vadisi içinde kelebekler kanyonundasınızdır.



Vadi bu özgün coğrafyasından daha fazla şeyler de sunar:



Vadinin, zaman zaman ulaşımı imkansız kılan hırçın denizi ve uçurumlarıyla çevrelenen izole yapısı içinde çeşitli ülkelerden gezginler, sanatçılar, doğaseverler bir araya gelir.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi