Balıkadam Turları Dalış Turları | uygun oteller
uygun oteller: Balıkadam Turları Dalış Turları

5 Temmuz 2009 Pazar

Balıkadam Turları Dalış Turları

Dalış Scuba Balıkadam Turları




İcem Tur, kayalıkları, sualtı mağaralarını, surları, adaları ve gecedalışlarını kapsayan geniş seçenekler sunmaktadır. Türkiye'nin Güney Egeve Akdeniz sahilleri deniz yaşamının sonsuz sayıdaki renkleriyle bezenmiştir. Tecrübeli dalgıçlar bile daldıkları diğer yerlerlekarşılaştırdıklarında bu çok sayıdaki deniz canlılarının çeşitliliği ve sayılarıkarşısında hayrete düşmektedirler.
Gökova Körfezi, sıcak ve soğuk akıntılarının varlığı kadar gel-git ve güçlü akıntıların neredeyse hiç olmaması açısından dalgıçlar için ilgi çekici bir mekandır. 25 m'nin altına asla düşmeyen bir görmemesafesiyle dalgıçlar denizaltı yaşamının tüm muhteşemliğinin tadını çıkartabilmektedirler; papağan balıkları, akyalar, barakudalar, müren ve orfoz, ahtapot, fok balıkları ve deniz kaplumbağaları.

Tecrübeli dalgıçlar, çeşitli dalma ekipmanlarıyla havaya tam olarakgirebileceklerdir. Kıyıdan açıktaki engebeli, volkanik adalar; sıcak su kaynaklarını, mağaraları, kayalıklaerı ve görülmeye değer denizaltıuçurumlarını kapsayan çeşitli imkanlar sunmaktadırlar. Dalgıçlıkta yeni olanlar için bir çok güvenli körfez mevcut olup tüplü dalışa stressiz ve mükemmel bir ortam oluşturmaktadır.

Dalma turları, tecrübeli dalma öğretmenlerinin gözetiminde olup her birinin lisansları Türk ve Uluslararası makamlarca onaylıdır. Türkiye sahilleri boyunca, tüplü dalışa, sadece devletçe lisanslandırılmış olan dalma kılavuzları eşliğinde izin verilmektedir. İcem Tur dalma kursları sadece sezonluk değildir, dünya çapında tanınmış PADI, CMAS ve BARAKUDA gibi federasyonlarca tüm düzeyler için sertifika kursu verebilen ve İngilizce, Almanca ve Fransızca konuşabilen profesyonel dalma öğretmenleri tarafından verilen kurslar süreklidir.

Not: Sualtı antik dünyasının çoğu bölgesi kanun koruması altındadır. Bu yüzden sadece profesyonel bir dalış kılavuzu eşliğinde dalmaya izin verilmektedir.




DALIŞ TURLARI

Mavi Yolculuk esnasında 1 günlük dalma turuna ya da özel bir dalış turuna katılabilirsiniz. Dalış turları her gün farklı bir yerde dalma imkanı verir. Bu arada, dalma derecenizi geliştirmek için sertifika kursu da alabilirsiniz. Haftalık bir dalış turu düzenlemek için, açılmak istediğiniz standartta bir yat kiralamanız gerekmektedir. Dalma charterleri, Mavi Yolculuğun başladığı Gökova Körfezi'nde organize edilmektedir. Haftalık dalış charter programımız aşağıdaki gibidir:
*Meteorolojik koşullara göre rotada değişiklikler yapılabilir!


BODRUM - BODRUM (Gökova Körfezi)


1. Gün: Yatın Bodrum Limanına yanaşması. Hoşgeldiniz içecekleri, yat ve tur programları hakkında bilgilendirme.
2. Gün: Kahvaltıdan sonra demir alma. İlk durak körfezin güneyindeki Mersincik. Mersincik Adası'nda ilk dalış. Mersincik Limanı Burnu'nda ikinci dalış. Knidos'a gitmek üzere demir alma, kalıntıları ziyaret; Agora, tiyatro, askeri liman, Dionysos Tapınağının kalıntıları. Tapınağın mimar Sostratos tarafından yapıldığı sanılmaktadır. Afrodit Tapınağı güzellik ve denizcilerin koruyucusu özelliğini taşımakta olup bu iki konuda denizciler tarafından tapınılmıştır. Knidos sahilinde yer alanAcropolis, Bouleuteiron'dur. Helenistik ve Roma dönemi yapıları görülebilmektedir. Knidos'ta geceleme.

3. Gün: Sabah dalışı Mersincik ve Körmen Limanları arasında. İkinci dalış Körmen İnceburunFeneri'nde. Körfezin güney sahili üzerinde çam ağaçaçlarıyla çevrelenmiş şirin bir koy olan Çatı'da geceleme.

4. Gün: Yedi Adalar'a doğru demir alma. Yedi Adalar sığlıklarında ilk dalış. Yedi Adalar Burnu'nda ikinci dalış. Yedi Adalar veya Löngöz Koyu'nda geceleme.

5. Gün: Sedir Adasına doğru demir alma. Adayı ziyaret; kalıntılar adanın bir vadi tarafından ikiye bölünmüş gibi görünen doğu tarafındadır. Apollon için yapılmış olan Dorian Tapınağı bir platform üzerine oturtulmuştur. İyi korunmuş tiyatro, nekropolislerin kalıntıları, Agora surları ve KleopatraPlajı net olarak görülebilmektedir.

6. Gün: Ören'e doğru demir alma. Akbük Burnu'nda ilk dalış. Çökerme Koyu'nda geceleme, buradaki en uygun demir atma yeri çam ve zeytin ağaçları tarafından çevrelenmiş olduğundan rüzgara karşı korunaklıdır.

7. Gün: Orak Adası'na doğru demir alma. Güney Burnu'nda ilk dalış. Bodrum sığlıklarında ikincidalış. Bodrum Limanı'na hareket.

8. Gün: Kahvaltı sonrası ayrılış.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi