tunus turları | uygun oteller
uygun oteller: tunus turları

5 Temmuz 2009 Pazar

tunus turları

tunus turları
Dünya turuna tunus turu ile başlamanızı öneriyorum. Farklı yerler görmeyi severler için güzel bir ülke.

Uçuş süresi: 1 saat 55 dakika
Para birimi: Tunus Dinarı
Yüzölçümü: 163,610 kilometrekare
Saat farkı: Türkiye’den 1 saat geri
Resmi dil: Arapça (Fransızca da konuşuluyor)
Başkenti: Tunus
Sıcaklık: Kuzeyde yağışlı ve ılıman bir kış, kuru ve sıcak yazlar; güneyde ise çöl iklimi vardır.
Nüfus: Yaklaşık 9,924,742 milyon
Vize: 3 aydan az olan seyahatlerinizde vize uygulaması yoktur.

Tunus Cumhuriyeti Kuzey Afrika’da, Akdeniz’e kıyısı olan bir Arap İslam ülkesidir. Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz yer alır. Ülkenin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplar. Ülkenin iklimi Akdeniz’e yakın olan yerlerde Akdeniz İklimi, diğer yerlerde Çöl İklimidir. Tunus halkının %99 kadarı Müslüman’dır ve Arapça konuşur. Ülkenin güneyinde yaşayanlar Berberice konuşur. Bu kesim Müslüman nüfusun %1′i kadardır. Ülkedeki yabancılar genellikle Fransız ve ya İtalyan’dır.




Tunus, turizm açısından potansiyel zenginliklere sahip bir ülke… Roma’ya kafa tutan Kartaca kentinin harabelerinden mozaik galerisi Bardo Müzesi’ne, Sahara Çölü’nden Bodrum’u anımsatan mavi pencereli beyaz evleriyle Sidi Bou Said ‘e yapılan bir yolculuk, insanın düş gücünün ufuklarını değiştiriyor. 1,5 milyon insanın yaşadığı başkent Tunus’un trafiği, yoğunluk ve kuralsızlık açısından İstanbul’u aratmıyor. Ama özellikle ana bulvarlar ve caddeler çok daha düzenli ve bakımlı… Bu görsel modernleşmede, kuşkusuz Tunus’un en son Akdeniz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış olması büyük rol oynuyor.

Nereye giderseniz gidin, karşınıza çıkacak ilk manzaralardan biri 1298 kilometrelik Akdeniz sahili, masmavi deniz ve muhteşem plajlar olacaktır. Son Akdeniz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış bu ülke, tam bir Akdeniz ülkesidir.

BAŞKENT: TUNUS
Tunus’ta sayısı kesin verilemeyecek kadar çok, yer mozaiği bulunmuştur. Birçokları da hala keşfedilmeyi bekliyor.
20 kilometrelik kum plajı da dinlenmek isteyenler için ideal. Medina (Eski Tunus): Fransızların 1881′de ülkeye gelişine kadar şehrin tarihsel ve kültürel anlamda en önemli noktası sayılıyordu. Katedrali ziyaret etmeden Medina’yı terk etmeyin.

Bardo Müzesi: Zamanında Tunus’un antik kentlerinde bulunan, dünyada eşi benzeri bulunmayan eserleri bulmak mümkündür. Eskiden saray olarak kullanılmış bu müze, 17. yüzyılda yapılmış ve 19. yüzyılda müze haline getirilmiştir. ‘Neptunus’un Zaferi’ Mozaiği ve Apollo Tapınağı’nın heykeli görülmesi gereken eserler arasında yer alıyor.

Chemtou Müzesi: Dünyanın tek sarı mermer koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Şot El Cerid: Yaklaşık 5000 kilometrelik bir alanı kaplayan büyük bir tuz gölüdür. Üzerinde serap görebilmeniz mümkün! İçerdiği kimyasal maddeler nedeniyle çeşitli açılardan göl değişik renklere bürünüyor.

KARTACA ŞEHRİ
Roma’ya karşı direnen, bu cesaretini ise yanarak ödeyen, bir zamanların güçlü şehirlerinden biriydi. Zamanında Fenikelilerin en zengin kolonilerinden biri haline gelen Kartaca, ünlü komutan Hannibal’in (mezarının Düzce’de olduğu söyleniyor) Roma’ya karşı kazandırdığı zaferlerle efsaneleşmiştir.

Kartaca Harabeleri: UNESCO tarafından korunmaya alınmış yıkıntılardır.
Kartaca Uluslararası Festivali: Temmuz ve Ağustos aylarında, yeniden restore edilmiş Roma Tiyatrosu’nda müzik, dans ve tiyatro performanslarını seyredebilirsiniz.

SİDİ BOU SAİD ŞEHRİ
Bodrum’u andıran mavi pencereli, küçük beyaz evleri dikkatinizi hemen çekecektir. Zamanında İspanya’dan göç eden Yahudiler tarafından kurulmuştur. Çok güzel bir turistik kenttir. Şehre girişte çiçeklerle karşılanabilir, birbirinden güzel kapılara hayran kalabilirsiniz. Nargile içmeden şehri terk etmeyin!

MATMATA ŞEHRİ
Ünlü Yıldız Savaşları filminin birçok sahnesi bu şehirde çekilmiştir. Bu da şehrin turist akınına uğruyor olmasının en önemli sebeplerindendir.

Matmata Evleri: Küçük tepelerin alt kısımlarına yerleşmiş mağara evler görülmeye değer. Berberilerin sıcaktan korunmak amacıyla yeraltına yerleşmesi sonucu şehir tam bir yer altı görüntüsü veriyor.

CERBE ADASI
Tam bir güneş ve kıyı bölgesi olan Cerbe Adası; 31 dereceye kadar varan sıcaklığıyla güneş dolu bir tatil arayanlar için idealdir.

Gazi Mustafa Kalesi: 13. yüzyılda Aragorn Şövalyeleri tarafından inşa edilmiştir.

MONASTIR ŞEHRİ
Monastır Kalesi: 796 yılında inşa edilmiş bu kale, Tunus’un en geleneksel yapılarından sayılıyor. Deniz kıyısında yer alıyor ve manzarası görülmeye değer.
Altın Kubbeli Anıt Mezar: 1956 senesinde Tunus’u Fransız işgalinden kurtaran Habib Burgiba için yapılmıştır.

EL CEM ŞEHRİ
Colosseum: Tunus’ta kesinlikle görülmesi gereken eserlerden bir diğeri, El-Cem şehrinin antik tiyatrosudur. Romalıların antik tiyatrosuyla kıyaslanabilecek güzellikte olan bu yapının 30.000 kişilik oturma kapasitesi olduğu belirtiliyor. Tiyatronun tepesinden, aşağıdaki 2 uzun yer altı koridorunu görebilir ve buralardan eski zamanlarda gladyatör ve hayvan geçişlerini hayal edebilirsiniz.

HAMMAMET ŞEHRİ
Tunus’un kuzeyinde yer alan Hammamet, romantik bir yolculuk yapmak isteyen tatilciler için en önemli şehirlerden biridir. Manzaraları, bahçeleri, güneşi ve sahiliyle masallardaki atmosferi size sunuyor. Bu şehrin bir diğer özelliği ise, golf tutkunlarına hitap edecek tesislerin bulunmasıdır.

TOZUR ŞEHRİ
Eski zamanlarda kervancıların ‘müjde’ ismini verdikleri bu şehir, tuğladan yapılmış evleriyle dikkat çekiyor. Günümüzde de Sahra Safarileriyle popülaritesini iyice arttırıyor.

Belvedere Kayalıkları: Bu kayalıklar geçmişte Tunus’un ünlü sanatçılarının gelip çölü seyrettikleri, önünüze uçsuz bucaksız Sahra’yı alıp oturabileceğiniz bir bölgedir.

Dar Charait Müzesi: Tunus’taki Bordo Müzesi’nden sonra en çok görülmeye değer müzedir. Mükemmel bir çanak-çömlek koleksiyonu dışında, sanat galerisini de içermektedir.

SUSA ŞEHRİ
Tunus’un üçüncü büyük şehri olmasının yanında çok önemli bir liman olma özelliğini de taşıyor. Tunus şehrinde de bulabileceğiniz kapalı ve dar sokaklardan oluşan, ’souk’ adı verilen bir çarşı da bulunuyor. Aynı zamanda altın renkli kumsallarıyla turistlerin de gözdesi haline gelmiştir.

DUGGA ŞEHRİ
Roma İmparatorluğu’nun antik kalıntılarını bulabileceğiniz bir şehirdir. Ülkede en iyi korunmuş şehir olarak gösteriliyor.

KAYRAVAN ŞEHRİ
Müslümanlar için Mekke ve Medine’den sonra üçüncü kutsal şehir sayılıyor. Kartaca harabelerinden getirilen taş ve sütunlarla yapılmış dünyanın ilk ve en büyük camisi burada bulunuyor

Tunus’ta ekmek en önemli besin maddelerinden sayılır. ‘Baget’ adı verilenin çeşidinden, ‘tabouna’ denilen köy ekmeğine kadar her bölgede değişik ekmek çeşitleri bulabilirsiniz. Et yemekleri genellikle kuzu etinden, genellikle ‘coucha’ olarak yapılır. Tuz, nane ve biberle tatlandırılıp hafif ateşte pişirilir. Deniz mahsulleri de Tunus mutfağının önemli bir parçasını oluşturur. Safranlı pilav, ince bulgurlu çorba ve kuskus en çok yenilen yemekler arasında yer alıyor. oteller

Şehirlerin özelliklerine göre yapabileceğiniz alışveriş türü değişiyor. Sidi Boou Said’de el sanatları ile ilgili alışveriş yapabilir, Susa’da her türlü baharat ve dokuma çeşitlerini rahatça bulabilirsiniz. Ayrıca bakır ve ahşap ürünler de ilginizi çekebilir. Tunus’ta bulabileceğiniz sabun, aroma yağları ve parfümler de alışverişinizin bir parçası olabilir. Altın ve gümüşten orijinal kuş kafesleri de ilgilenenleri ve değişik hediye seçenekleri arayanları bekliyor. Ayrıca seramikten yapılan mavi renkli Tunus kapıları gece lambası olarak evinizde size Tunus’u hatırlatabilir.

Tunus’da turizm en önemli gelir kaynağı olmasından dolayı, hem hükümet hem halk bu konuda çok bilinçlenmiştir. Gece sokaklarda rahatça yürüyebilir, rahatsız edilmeden gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Gece eğlencelerinin yanı sıra; sörf, parasiling ve su kayağı sahilde Akdeniz sularında yapabileceklerinizin başında yer alıyor. Golf de bir diğer spor seçeneğidir.

Tüm bu eğlence seçeneklerinin dışında, dikkatinizi çekmemiz gereken bir diğer konu da İnternet kullanımının kısıtlı oluşudur. Belirli sitelere, özellikle muhalif sitelere, giriş yasaklanmıştır. Bu yüzden eğer arzu ettiğiniz gibi İnternet’te sörf yapamazsanız, bilgisayarınız bozuldu zannetmeyin.

Tunus’u ziyaret edenlerin ülkeye girişte ve çıkışta en çok tercih ettiği ulaşım, havayoludur. Fransa veya İtalya’dan vapurla da geçiş mümkündür. Tunus’ta şehirleri birbirine bağlayan gelişmiş bir ulaşım ağı vardır. Ağustos Eylül arası ülke çok dolu olduğundan ulaşımda sorunlar yaşayabilirsiniz. Şehirlerarası havayolu ağı çok gelişmiş olmadığından otobüs daha kullanışlı olabilir. Tren de bir diğer seçenektir. ‘Lougas’ adı verilen ortak kullanım taksileri de ekonomik bir diğer seçenektir. Bisiklet kullanımı yaygındır. Otobüs kullanımı yanında özellikle Tunus şehrinde metro ağı modern ve rahattır. Şehir içi tren yolculuğu yapmanız da mümkündür. Halk taşımacılığının ucuzluğu ve rahatlığı sizin de dikkatinizi çekecektir.

ÖNEMLİ TELEFONLAR
Nasıl telefon edilir: 00+90+alan kodu+telefon numarası Cep telefonları çalışmaktadır
Türk konsolosluğu: 30, Avenue D’afrique , 134 El Menzah V-Tunis. (216-1) 75 06 68 - 76 73 18
Telefon kodu: 216 (Tunus, Kartaca:1; Monastir, Susa:3)
Ambulans: 341280-341250

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi