Ottoman Residence Akyaka Marmaris Muğla | uygun oteller
uygun oteller: Ottoman Residence Akyaka Marmaris Muğla

2 Kasım 2009 Pazartesi

Ottoman Residence Akyaka Marmaris Muğla
















Ana Sayfa

Yaşımı hem karadan hem de nehir kanalıyla denizden olan Ottoman Residence; mandalina ve portakal ağaçlarının arasında yer almaktadır. Osmanlı mimarisinde konaklamalarda kullanılan 'HAN' planlamasının şeması olan orta avlunun uygulaması yapılmıştır. Tüm odaların kapılarının bu avluya açılış biçimi aynen planlamada kullanılmış olup, böylece odalara girildiği zaman ana mekândan insanların münferit yaşama geçişi , odalardan çıkıldığı an ise insanların, tüm ortak mekâna dâhil oluşları sağlanmıştır. 'Bir yapının gerçeği döşeme ve duvarlarında değil içindeki boşluklardadır.' Bu ana fikirden yola çıkarak yapının özü oluşturulmuştur.

Orta avluya yöresel Kuzulu Kapı'dan girildiği zaman zengin iç mekân algılanması sağlanmış olup, bu mekân havuz-nehir perspektifi ile de arka fon zenginleştirilmesi hedeflendirilmiştir. Kuzey rüzgârlarına kapalı olan orta avlu doğu ve batı serin rüzgârlarına açık olup, avlu tavandaki boşluklar vasıtası ile avluda yaratılan hava akışı doğal klima yaratmaktadır. Avlunun ortasındaki havuz otele hem görsel bir renk katmış hem de doğal serinlemeye katkıda bulunmuştur.

Otelimiz

Yapıda yöresel ağaç işçiliği hâkim olup tüm mekân ve odalarda tavan motifleri değişik dizaynlarda eski yapılardan kopyalanmış olup, böylece bu kültürün bir binada birçok çeşidini göstermek ve yaşatmak amacına ulaşılmıştır. Tüm ahşap ve motif ve detaylarda geçmişin geleceğe taşınması sağlanmış, sanat ve zanaat birleşimi iyi bir biçimde sergilenmiştir. Duvarlardaki koruyucu bantlara kadar kaplanmış olan çinilerle 500 yıl öncesine dayanan Osmanlı motifleri kullanmıştır. Odalarda ve restaurantta görülen arka oymalı sandalyeler inşaatın başlaması ile imalata başlamış olup, 12 ay boyunca 2 oymacı ustanın gece ve gündüz çalışması ile bitirilmiştir. Arka oymalar 16. y.y. duvar ve mermer kaplamalarında çok sık kullanılan motiflerin uyarlanmasıdır. Duvarları süsleyen tablolar orijinal yağlı boya olup, tamamen Akyaka ve yöresinin resimleridir.

Ottoman Residence'nin amblemi Osmanlı imparatorluğunun tuğrasıdır. Bu tuğra oda yatak örtülerine kadar aks ettirilmiştir.

Taban döşemelerinde kullanılan taş traverten yöremizin dağlarından çıkmıştır. Adı 'NOLA' dır. Bu travertenler kısmen eskitilerek kullanılmıştır. Bu vesile ile yapılacak doğallık ilkesi tabanlarda da yaşatılmıştır.

Tüm mekânlarda kullanılan ışıklandırmalar tarihin yaşatılması adına eskilerden uyarlanmıştır. Odalarda kullanılan tüm aynalar altın varak olup, lobi koltuklarda da altın varak kısmen kullanılmıştır.

Tüm bataryalar el yapımı olup, gövde içeri misk sistemi ile teknolojik hale getirilmiştir. Oda, banyo kapıları eski dolap kapak anlayışı ile dizayn edilmiştir. Tüm odalarda klimanın yanında tavan vantilatörleri planlanmış olup, böylece klimanın sağlığı bozucu etkisi vantilatörlerle azaltılmaya çalışılmıştır. Odalarda balkonlar çiçeklendirilmiş olup, yeşil doku oda içlerine kadar sokulmuştur. Klima motorları ve güneş enerjisi panelleri çatıda gizlenmiş olup, dışarıdan veya içeriden görülmesi engellenmiş ve böylece görüntü kirliliği önlenmiştir. Ottoman Residence'nin arkasındaki nehrin adı 'Kadın Azmak'tır. Bu kadın imajı havuz tabanında tek tek işlenmiş cam mozaiklerle kadın göğsü motiflendirilmiştir. İzlendikçe, yaşandıkça yapının her yerinde Türk gelenek görenek ve motiflerinin keşfedildiği bu kültür yapının işletmeciliği turizm de dürüst ve bilinçli çalışan, kendisini ispat etmiş deneyimli "ANATOLIAN SKY" gurubuna devredilmiştir.


Konum

Otelimiz dünyanın cennet köşelerinden biri sayılan Muğla- Gökova bölgesinin Akyaka beldesindedir.Yeşilin ve mavinin tam anlamıyla bütünleştiği Akyaka, doğal güzelliği ve yöresel mimari tarzı yapılarıyla adını son zamanlarda sıkça duyurmaktadır. Otelimiz Marmaris'e 30 km., Dalaman havaalanına 60 km. mesafede, billur yüzlü güzelliği ile salına salına akan Azmak nehrinin kıyısında olup kumsala uzaklığı sadece 500 mt.'dir.
Akyaka, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Dalyan gibi Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine kavşak noktasında olup, orfoz ve lagos balıklarıyla yazıtlara geçmiş kemre körfezinin uç noktasında yer alan çam ormanları arasında kaybolan küçük bir kasabadır. Akyaka'da suyun bol olması nedeni ile bitki örtüsü her daim yeşil kaldığından yaz ve kış her zaman canlı ve güzel bir doğa mevcuttur. Uzun, doğal bir kumsalın oluşu su kirliliğinin olmaması sebebi ile berrak denizin varlığı spor ve yüzme tutkunları için bulunmaz bir imkân sunmaktadır. Geleneksel Türk mimarisi ile yoğunlaşmış yapı karakterleri kasap ayı renkli bir atmosfer kattığı gibi burada geçmiş güçlü bir tarihin yaşanmış olduğunu kanıtlar gibidir. Bilindiği üzere AHAN ödüllü yapıt bu kasabada bulunmaktadır. Oksijenin ve güneşin bol olması ve Akdeniz iklim kuşağında olmasına rağmen daha ılımlı bir iklime sahip olması her yaştan insanlar için Akyaka'yı bir sağlık ve dinlenme merkezi haline getirmektedir. Ayrıca dağ tutkunları için burası bitki örtüsünün bolluğu ve hayvan türlerinin çeşitliliği bakımından da bir yalancı cennet gibidir. Ulaşımın kara, deniz, hava yolları ile kolay oluşu gibi değerler AKYAKA'yı Türkiye'nin güzel turizm kasabaları arasında konuşlandırmıştır. Bu şanslı kasaba güçlü, bilinçli, kültürlü ve çalışkan yeni belediye yapısı ile ünümüzdeki yıllarda, Akdeniz'de sıralamaya giren bir turizm cenneti olacaktır.


Odalarımız

39Odalı butik otelimizde, balayı odaları, çift kişilik standart oda ve deluxe odalar olmak üzere çeşitli oda tiplerimiz mevcuttur. Odalarımızın tümünde Klima, fan, mini bar, TV, Isıtıcı, banyo, tuvalet, saç kurutma makinası ve balkon bulunmaktadır.


» STANDART ODALAR
» DUBLEKS ODALAR
» BALAYI ODASI "SÜPER ODA"



Aktiviteler

Yüzme Havuzu
Restoran
Kokteyl bar
Sauna, Masaj
Kütüphane ve İnternet Odası
Nargile Köşesi
Ocakbaşı
Konferans Salonu
Nehir Kıyısı Keyfi
Wireless internet

odalı butik otelimizde, balayı odaları, çift kişilik standart oda ve deluxe odalar olmak üzere çeşitli oda tiplerimiz mevcuttur. Otelimizin mimarisi, muhteşem ahşap işçiliğinin ön plana çıktığı eski Muğla han ve konak tipinin modern mimari ile harmanlanıp, birleştirilmesinden oluşmuştur.Adından da anlaşılacağı gibi, otelimiz Osmanlı mimarisi figürleri ile bezenmiştir.

Geleneksel Osmanlı mutfağı ile dünya mutfaklarından seçme tatların sunulduğu A' la Carte restoranımızda, hem otel misafirlerimize hem de dışarıdan gelen konuklarımıza Azmak kıyısı ve havuz başında keyifli akşam yemekleri eşliğinde tüm sezon boyunca hizmet vermekteyiz .Ayrıca, nargile köşemizde , envai çeşit nargile lezzetini deneyebilir ya da enfes Türk kahvesini yudumlayarak keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Otelimizin çevresinde, doğayla baş başa keyifli yürüyüşler yapabilir, Cleopatra Adası veya Azmak Nehrinin gizemli sazlıkları içinde , size eşlik edecek muhteşem koylarda tekne gezilerine katılabilirsiniz. Diğer bir seçenek, dünyaca meşhur Akyaka plajlarında kendinizi eşsiz güzellikte ki kumsal ve denizle buluşturabilir, günbatımının doyulmaz görüntüleri ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Otelimiz, İngiltere'nin önde gelen tur operatörlerinden Anatolian Sky Holidays'in Türkiye'de ki kuruluşu olan Aktiv Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. tarafından işletilmekte olup, odalarında ki konforu, doğal güzelliğe sahip konumu ve yüksek servis kalitesi ile sizlere en üst düzeyde müşteri memnuniyeti anlayışıyla hizmet vermektedir.


İletişim

Adres : Köyiçi Mevkii Koyuncu Sokak, Azmak Yanı, Akyaka- Marmaris / TURKİYE
Telefon: +90 252 243 59 01
Fax: +90 252 243 59 37
E-mail : info@ottomanresidence.com


  • Detaylı bilgi için:Ottoman Residence Akyaka
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi