Ölüdeniz Resort Otel Fethiye Muğla | uygun oteller
uygun oteller: Ölüdeniz Resort Otel Fethiye Muğla

4 Kasım 2009 Çarşamba

Ölüdeniz Resort Otel Fethiye Muğla
















Hakkımızda


Grup otellerimiz içinde, 4 yıldızlı Ölüdeniz Resort Otel dünyaca ünlü Ölüdeniz’in bitişiğinde olan Belcekız kumsalında bulunmaktadır.

Grubumuz Belle Vue Otel, Villa Symbolla apartlarından oluşmaktadır.

Türkiye’de en çok fotoğraflanan kumsal olan Ölüdeniz ayrıca üzerinden kalkış yapıldığı ve yarım saat içinde plaja inildiği 2000 metrelik Babadağ’dan yapılan paragliding ile de ünlüdür.

Konaklama

222 Odalı 521 yataklı tesisimizde 175 Standard Oda, 30 Aile Odası, 17 Köşe Odası bulunmaktadır.

Oda Özellikleri
Klima, Banyo, Saç Kurutma Makinası, Balkon veya Teras, Plazma TV, Telefon, Kiralık Kasa (ücretli), Minibar, Su Isıtıcısı (Kettle), Çay ve Kahve, halı zemin.


Aktiviteler

Eğlence
Gün boyunca Eğlence ve şovlar, Gece Animasyon gösterileri.
Aerobics, Basketbol, Plaj Voleybolu, Dart, Boccia, Rifle Shooting, 2 Adet Tenis Kortu, Tenis raketleri ve topları, Masa Tenisi, Bilardo, Dağ bisikleti, Fitness Center, Activite cent.

Su Sporları
Kano, Deniz Bisikleti, Lisanslı sporcular için Surf, Snorkling, Havuz Oyunları




Diğer Aktiviteler
4 ve 8 yaş arası çocuklar için Çocuk Klubü. Çocuk Havuzu. Ücretli Bebek Bakım Hizmeti.







SPORTİF ETKİNLİKLER

Outdoor ve Spor Olanakları

Fethiye, doğa sporları meraklıları için ideal bir yer. Bu bölgede hem Akdeniz'de yaygın olan su sporları yapılıyor, hem de ilginç macera sporları. Paragliding, scuba, rafting, jeep safari, kanoculuk, binicilik, parasail, trekking bu etkinliklerin en önemlileri.


Babadağ'da paragliding yapmak da, yapanları izlemek de ayrı bir keyif. Burada düzenlenen toplu etkinlikler ve yarışmalar, bölgeye büyük canlılık kazandırıyor. Fethiye limanında pek çok tekne Ölüdeniz ve çevresine turlar düzenliyor. Bu günübirlik turlarla çevredeki mağaraları, koyları, plajları ve tabii ki Kelebekler Vadisi'ini keşfetmeniz mümkün. Karayolu seçeneğinin tadını ise jeep safariyle çıkarabilirsiniz. Fethiye ve çevresinin az bilinen güzelliklerini maceralı bir yolculukla keşfe çıkabilirsiniz. Scuba ile ilgilenenler için doğru adres, Fethiye. Yine marinada, scuba dalışları için turlar düzenleyen tekneler bulunuyor. Fethiye'nin tertemiz denizi, pek çok gizli güzelliğin de yuvası. Sualtı zenginlikleri; bitki örtüsü, deniz canlıları ve tarihi kalıntılardan oluşuyor. İlginç jeolojik yapı da gözlemlemeye değer. Rafting için Dalaman Nehri tercih ediliyor. Fethiye'den turlarla buraya gitmeniz mümkün. Tamamen güvenli bir parkur. Turlar size gereken gereçleri sağlıyorlar. Eşen Çayı üzerinde kayaking ve kanoculuk yapılıyor. Okaliptus ağaçlarının çevrelediği bu muazzam alanda, gerçek bir kano keyfi yaşayabilirsiniz. Yatçılıkla ilgilenenler de doğanın iltimas geçtiği bu harika ilçeden vazgeçemiyorlar. 35 kilometre ilerideki muhteşem Göcek Koyu, yat limanıyla işlek bir yer. Doğayla içiçe olan şirin Göcek ile Fethiye arasında da tekneyle gezmeye doyamayacağınız muhteşem koylar var.

Yamaç Paraşütü

Fethiye'de seyahat acentaları tarafından, 1975 metre yükseklikteki Babadağ'ın doruklarından gerçekleştirilen yamaç paraşütüne ilgi, tüm dünyada bir çığ gibi büyüyor. Termik noktalarının zengin ve yaygın olması, atlayıştan sonra, daha da yükselerek deniz üzerinde uçabilme özelliği, çevredeki bitki örtüsünün zenginliği, doyumsuz güzellikteki Ölüdeniz manzarası, denize sıfır inen tatlı bir eğim ve daha pek çok nedenle Babadağ, rakipsiz bir yamaç paraşütü merkezi konumunda.



Babadağ

Türkiye'de yamaç paraşütünün ilk yapıldığı yer olan Ölüdeniz dünyaca ün yapmış. Eşsiz doğası, güneşi ve denizi her sene binlerce yerli ve yabancı turisti büyüleyen bölge her çeşit outdoor aktivitesine uygun yapıda. Çevrede tekne turları ayrıca ilgi çekiyor. Babadağ yaz kış trekking ve kampçılık alanı olarak tercih ediliyor.

Fethiye sınırlarında yer alan Babadağ deniz kıyısından 7 km içeride. Ölüdeniz kumsalının hemen arkasında yükseliyor ve tam güneye bakıyor. Kalkış pistine Ölüdeniz'den 45 dakikalık stabilize ancak düzgün sayılabilecek yolla ulaşılıyor.

Babadağ da toplam üç pist bulunuyor. 1700 metre güney pisti kalkış için çok müsait. 1800 metrelik kuzey pisti biraz küçük ve dik. 1900 Metre kuzey zirve pistinin kalkış alanı oldukça rahat. Genelde 1700 metrelik pist, günün büyük bölümünde, tam karşıdan güney rüzgarı aldığı için genelde buradan uçuluyor. Ölüdeniz kıyısındaki Belcekız plajı, uzun ve genişliği ile oldukça rahat ve güvenli bir iniş alanı.

Tarihi Yerler

Bir sahil ilçesi olan Fethiye, Ölüdeniz’e 12 km uzaklıktadır.Fethiye limanından kalkan tekneler ile civardaki 12 adalara turlar düzenlenmektedir. bu tur tekneleri sabah 10.00’da yola çıkıp, akşam 18.00’de geri dönerler ve öğle yemeği servisi teknede yapılır.

Fethiye bütün civar kasabaların içinde alışveriş yeri olarak en gözde mekanlardan biridir. Salı günleri büyük açık pazarı çok meşhurdur ve bunun için civar yerlerden turlar düzenlenmektedir.

Ölüdeniz milli parklar içinde olup, girişte az bir ücret ödenmektedir.bitişiğindeki Belcekız plajında su sporları, rüzgar sörfü, deniz paraşütü, kano, su kayağı, deniz bisikleti vs. her türlü su sporları yapılmaktadır. Otelimizin önündeki plajda Olüdeniz Resort misafirlerine belli saatlerde çay ve diğer meşrubat servisi yapılmaktadır.

KAYAKÖY (KARMILASSOS), Ölüdeniz’e 8 km uzaklıktadır. 1923’te mübadele andlaşması nedeniyle, Yunanlılar, Yunan adalarına, Yunanistan’daki Türkler de Kayaköy’e yerleştirildi. Yunanlıların kullandığı eski evler gelen Türkler tarafından kullanılmayınca harabeye dönüşerek 2 tane kilise ve birkaç küçük tapınağa sahip bir hayalet kasaba görünümü aldı. Turizmin gelişmesiyle yavaş yavaş evler restore edilerek ev, pansiyon, lokanta vs. olarak hizmet verilmeğe başlanmıştır. Bu nedenle hem harabe görüntüsü, hem de ilginç restorasyonları ile gerçekten görülmeğe değer bir yerdir.

KELEBEKLER VADİSİ her iki tarafı denizden 350 mt. yükseklikte iki yamaç arasında plajı olan küçük bir vadidir. Adından da görüldüğü gibi kelebeklerin yaşadığı bir yerdir.Belcekız kumsalından buraya günlük turlar düzenlenmektedir.

XANTOS-(LETOON-PATARA) Ölüdenizden 80-90 km uzaklıkta olan harabeler bölgesidir.Zantos, Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biridir. Kaya mezarları, tiyatrosu vs. halen çok iyi şekilde ayakta durmaktadır.

LETOON, Leto, Apollo ve Artemis için yapılmış tapınaktır.Ayrıca Xantos ve bütün Likya’nın da ana tapınağıdır..

PATARA, Zantos’un sahili olup, eski kalıntılarla dolu 17 kilometrelik uzunluğu ile Akdeniz’in güzel plajlarından biridir. Etrafında kazı çalışmaları sürdürülmektedir. Bu görünümü, denize giren, plajında güneşlenen insanlarda geçmişle birlikte yaşama duygusu gibi düşünceyi çağrıştırmaktadır.



DALYAN, Ölüdeniz’den 75 km. uzaklıktadır. Denize kadar olan ırmaklarında tekne turları , deniz kaplumbağaları, çamur banyoları ve kaya mezarları ile ünlüdür.

GÖCEK 60 km, KALKAN 95 km, KAŞ 130 km. Bu üç turistik bölge yatçılık ile de ön plana çıkmaktadır. Ölüdeniz’den düzenli karayolu ulaşımı ve turlar vardır.

EFES ve PAMUKKALE’ye karayolu ulaşımı ve ayrıca sürekli turlar da düzenlenmektedir.


İletişim

Ölüdeniz, Fethiye, Mugla Tel: 0252 617 0020
Fax: 0252 617 0090

İstanbul Ofisi :
Tel: 0212 327 6733
Fax: 0212 260 5727

  • Detaylı bilgi için:Ölüdeniz Resort Otel
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi