Seferhisar Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Seferhisar Otelleri

13 Kasım 2009 Cuma

Seferhisar Otelleri

Aşa Club Holiday Resort Otel

Teospa Otel


Seferihisar

İzmir'in güneybatısında ve Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Seferihisar, Cumhuriyet öncesinde 1884 yılında ilçe olmuştur. Günümüzde İzmir'in 30 ilçesinden birisidir.

Seferihisar'ın Beyler, Çamtepe, Gödence, İhsaniye, Kavakdere, Orhanlı, Turgut ve Düzce olmak üzere toplam 8 köyü bulunmaktadır. Çamtepe Güzelbahçe ilçesinden 2001 yılında Seferihisar'a bağlanmıştır. Beyler, Orhanlı, Gödence, Çamtepe ve İhsaniye köyleri orman köyleridir. Kavakdere köyü ise dağınık yerleşme yapısına sahiptir. Orhanlı köyü 1979 tarihinden itibaren yeni yerleşim alanına kurulmuş, eski köyün yerinde bir mahalle kalmıştır. Evliya Çelebi'nin de dediği gibi zeytin ve üzüm temel geçim kaynakları arasındadır.

İlçenin iki beldesi de şimdi Seferihisar'a bağlanmış ve belediyelikleri kaldırılmıştır.

Seferihisar ilçe merkezi 6 mahalleye sahiptir. Bunlar, Turabiye, Cami Kebir, Hıdırlık, Tepecik, Çolak İbrahim Bey, Sığacık ve Ulamış mahalleleridir.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlığına Tunç Soyer' in gelmesiyle büyük bir atılıma geçen Seferihisar Türkiye'den cittaslow'a aday olan ilk kenttir.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi