Albano Otel Çeşme İzmir | uygun oteller
uygun oteller: Albano Otel Çeşme İzmir

10 Kasım 2009 Salı

Albano Otel Çeşme İzmir














Genel Bilgiler

Müşterilerinin rahatlığını ve huzurunu düşünerek tasarlanmıştır.Çeşme merkezde bulunan hotelimiz size
* Loby Bar,
* Oyun Salonu,
* Restaurant,
* Yüzme havuzu,
* Havuz Bar ve
* Tv Köşesi imkanları sunmaktadır.
Ayrıca Hotelimiz 36 oda 72 yatak kapasiteli ve asansörlüdür. Tüm odalarımızda TV, Klima, Saç kurutma makinesi,Duş&WC , 3 kanal müzik yayını, Telefon ve Devamlı sıcak su bulunmaktadır.


Sizde tatilinizi Çeşme'de geçirmek istiyorsanız Albano Hotel'e davetlisiniz.
Güleryüzlü ve deneyimli personelimiz sizlere tüm tatil boyunca en iyi hizmeti sunmayı ilke edinmiştir.
İyi tatiller.


ÇEŞME
Çeşme ilçesi, İzmir İlinin batısında yer alır. Doğudan Urla, kuzeyden Karaburun, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 5 metredir. Yüzölçümü 260 km² dir. 1 beldesi (Alaçatı) ve 4 köyü bulunmaktadır.
2000 yılı Genel Nüfus Sayımına göre, İlçenin toplam nüfusu 37 372dir. Bu nüfusun 25 257si şehir merkezinde, 12 115i ise belde ve köylerde yaşamaktadır. İlçede 13 İlköğretim okulu, 5 ortaöğretim kurumu bulunmakta; 4 532 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda, 247 öğretmen görev yapmaktadır.
Sağlık hizmetleri
1 Devlet Hastanesi, 2 Sağlık Ocağı, 1 Sağlık evi tarafından verilmektedir. Bu kurumlarda 27 doktor, 4 sağlık memuru, 26 hemşire ve 28 ebe görev yapmaktadır.İlçede ekonomik yapıyı turizm belirlemektedir. İç ve dış turizm açısından ülkemizin sayılı merkezlerinden olan Çeşmenin, turizmdeki öneminin önümüzdeki yıllarda çok daha artacağı öngörülebilir. Yarımadanın ilk antik yerleşim yeri olan Ildırı (Erythrai), ilçenin görülmeye değer tarihi zenginlikleridir.
Pausanias'a göre, Erythrai (Ildırı), Giritliler tarafından kurulmuştur. M.Ö. 7.yyda tiranlar tarafından yönetilen kent M.Ö. 560 tarihinde Lidya egemenliğine girmiştir. Kent İskender tarafından özgürlüğüne kavuşturulana dek Pers egemenliğinde kalmıştır. Kent oldukça güzel taş işçiliğine sahip surlarla çevrilmiştir. Kentte M.Ö.7.yyın 2.yarısına tarihlenen Athena Tapınağı ve Tiyatrosu açığa çıkarılmıştır. Çeşme yöresi, XI. yy. sonlarında büyük Türk denizcisi Çaka Bey ile Türk egemenliği ile tanışmıştır. Osmanlı egemenliğine geçişi, XIV. yy. sonlarındadır. Osmanlı eserleri içinde en çarpıcı olanı Çeşme Kalesidir.1508 yılında II. Beyazıt tarafından inşa ettirilen kale, Osmanlı mimarisinin bütün inceliklerini taşımaktadır. Çeşme ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilen eserler Çeşme Kalesi içindeki müzede sergilenmektedir. Çeşme Kervansarayı, 1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır. U biçiminde planlanan kervansaray, iki katlıdır.
ÇEŞME KALESİ
Çeşme'nin en çok ziyaret edilen tarihi eseri 2. Beyazıt'ın yaptırdığı Kaledir ve müze olarak kullanılmaktadır. Çesme kalesi, 1508 yılında Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafindan yaptırılmıştır. Kalenin ilk insaat tam deniz kıyısına yapılmştı. Ancak, sonraki yıllarda denizin doldurulmasi sonucu bugünkü halini almıştır.
Kale ve Liman, ticaret ve savas gemilerini kötü hava kosullarına ve düşman saldırılarına karşı korumaktaydi. Kalenin güney kapısı, Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini taşimaktadır. Kale içinde müze mevcut olup, müzede Ildiri (Eritrai)'den çıkarılan arkeolojik eserler sergilenmektedir.
ÇEŞME MÜZESİ
Çeşme İlçesi'nin görülmeye değer tarihi ve kültürel değerlerden biri de Çeşme Kalesi'dir. Çeşme Kalesi Sultan II. Beyazıt Döneminde 1508 yılında inşa edilmiştir.
Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet'e yaptırılmıştır. Günümüze kadar çok iyi bir şekilde korunarak gelen kale içinde Çeşme Arkeoloji Müzesi yer almaktadır. Çeşme Müzesi ilk defa 1965 yılında İstanbul Topkapı Müzesi'nden getirilen silahlarla silah müzesi olarak ziyarete açılmış olup, 1984 yılına kadar böyle devam etmiştir. Müzede bulunan silahlar salondaki aşırı nemden dolayı oksitlenerek bozulmaya başladığından, İzmir Arkeoloji ve Ödemiş müzelerine devredilmiştir. Aynı teşhir salonu düzenlenerek 1964 yılından beri devam eden Ildırı (Erythrai) antik şehrinde yapılan kurtarma kazılardan elde edilen eserler sergilenmektedir.

İletişim

ADRES: Açık Hava Tiyatrosu Karşısı
Çevre Yolu
Çeşme / İZMİR


Tel: +90 232 712 82 02 Pbx
Fax: +90 232 712 72 49

Mail: info@cesmealbanohotel.com

  • Detaylı bilgi için:Albano Otel
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi