Patara Prince Resort Otel Kalkan Antalya | uygun oteller
uygun oteller: Patara Prince Resort Otel Kalkan Antalya

25 Ekim 2009 Pazar

Patara Prince Resort Otel Kalkan Antalya



















































Genel Bakış

Deniz Suyu

Toros dağların da eriyen Kar sularının, içinde çok yüksek Mineral zenginliği taşıyarak iki ay sonra ulaştığı Akdeniz'in Kalkan koyunda 200 metrlik özel sahil şeridi ile eşsizdir.Yeşil zeytin ağaçlarının arasından yaz melteminin estiği, berrak ve serin Akdeniz'in masmavi sularının bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüğü bu doğada Patara Prince Resort, denize direk ulaşım sunar. Kalkan'da hiçbir tesis veya otel ve villa bu muhteşem olanağa sahip değildir.

Havuzlar

Patara Prince Resort'un 200 m'lik özel plajında yüzmek çok özeldir ama dört yüzme havuzunun yanında bir kitap okumak veya müzik dinlemek ve bu muhteşem havuzların keyfini çıkarmak da ayrı bir zevktir. Bu havuzlardan ikisi deniz suyuna sahiptir, bir tanesi suyunu direkt olarak denizden almakta diğeri ise filtre edilmektedir.


o 25 m. Uzunluğunda, 600 m3 su kapasitesine sahip Büyük Yüzme Havuzunun suyu denizden gelmekte, sürekli devir daim ile saflaştırılmaktadır ve bu nedenle su topu, yüzme yarışları ve diğer faaliyetler için uygundur. Erken ve Geç sezonşarda bu Havuz suyu yeterince sıcak kalır.


o Yuvarlak Yüzme Havuzu en özel havuzumuzdur. Bu eşsiz, huzur verici havuz tarihi Patara Kemerine bakmakta, deniz suyu ile beslenmekte ve suyu tarihi İonya sütunlarının arsından akan şelalerden akarak temizlenmektedir. 16 yaşından küçüklerin girmesine izin verilmemektedir….
o Sağlık Kulübünde ısıtılmış, tatlı suyla beslenen bir kapalı havuz bulunmaktadır.


o Teras havuzu, tepenin üst kısmında, tenis kortlarının ve yiyecek ve içecek servisi yapan Club House yakınında bulunmaktadır. Eşsiz Kalkan koyuna bakarak içkinizi yudumlayabilirsiniz. Çok keyifli küçük bir su kaydırağı olan bu çocuk havuzu da teras havuzuna bağlıdır. Havuz tatlı su ile beslenmektedir.

İklim

Bu bölgede nem neredeyse sıfırdır. Ortalama ısı 30oC'dir.

Yer Haritalar


Doğası Ve Konumu

Kalkan, Türk Riviyerası'nda bulunan, renkli dükkanları, antikacıları ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken eski bir Yunan kasabasıdır. Patara Prince Resort'un eşsiz mimari tasarımı, eski ile yeniyi muhteşem bir şekilde harmanlayarak doğanın tam kalbinde gerçek bir dinlence ortamı sunan büyülü bir mekan meydana getirmektedir. Patara Prince Resort, dağların eteklerindeki konumu sayesinde soğuk kuzey kışlarından korunmakta ve en nadide ve göz alıcı yaseminlerin, begonyaların ve diğer birçok nadir çiçeğin kokuları bu muhteşem doğa harikasında birbirine karışmaktadır.

Biraz ötede, muhteşem dağ manzarasının eteğinde, göz alıcı kumluk koy, Kaputaş plajı var. Su her zaman billur gibi ve turkuaz renginde. Burada güneşlikler kiralanabilir. Kaputaş plajı Patara Prince Resort'a 5 km uzaklıkta.

Yakındaki başka bir plaj ise 18 km boyunca kum tepeleriyle uzanan ve hiçbir yapılaşma ile bozulmamış olan muhteşem Patara plajı. Bununla birlikte plajın sonlarına doğru dolmuş durağı yakınlarında yiyecek, içecek, güneşlik ve deniz yatağı satan birkaç basit restoran var. Biraz ötede ise muhteşem Likya harabeleri bulunuyor. Bu plaj güneşin batmasından sonra kapatılıyor çünkü soyu tehlikedeki caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlamaya geldiği dünyanın çok az sayıdaki yerlerden birisi.

Kalkan hareketli bir gece yaşamına da sahip. Kasaba merkezi güneşin batmasıyla birlikte canlanıyor. Yapacak çok şey var: alışveriş, akşam yemeği, kafeler, yada isterseniz rüzgarlı, hareketli caddelerde yada dilerseniz huzurlu ve sakin limanda dinlendirici bir yürüyüş.

Kalkan'da gece ve gündüz isterseniz hareketli isterseniz sakin geçer. Sahilde güneşlenmekten antik Likya harabelerinde gezintiye yada Toros Dağlarındaki yaylalarda göçmen halkla tanışmaya kadar birçok seçenek mevcut. Gece ise hareketli Kalkan kasabası muhteşem restoranları, barları ve alışveriş seçenekleri ile her zevke uygun seçenekler sunuyor!

Gezinti

Otelden sadece 15 dakika uzaklıkta Xanthos, Sydima, Pinara, Myra, Batık şehir Kekova, Saklikent Gorge ve Patara gibi dünyanın en muhteşem ve bozulmamış tarihi ve arkeolojik alanları mevcut.
Kalkan, küçük bir koya tepeden bakan şirin bir kasaba. İlginç, geleneksel, beyaz badanalı evleri, panjurlu pencereleri ve caddelere sarkan parlak çiçeklerle bezeli balkonları ile ideal bir tatil kasabası. Hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu dar sokakları marinaya kadar uzanıyor. Her sabah tekneler turistleri alıp yakınlardaki plajlara yada küçük koylara götürüyor. Güneş batarken terasta oturup bir şeyler içmek, ve gelen giden yatlara, marinaya ve panaromik manzaraya bakmak Kalkan'da bir gelenek.

Antik Likya'nın önemli bir limanı olan Patara'ya virajlı bir yoldan gidiliyor. Tarihi kaynaklar buranın Aziz Nikola'nın doğum yeri olduğunu söylüyor. Kalıntılar ise tabi ki çok fazla ve ilginç çekici. Ama Patara aynı zamanda plaj severler için de uygun. 22 km boyunca saf beyaz kum göz alabildiğince uzanarak burayı her türlü plaj sporu için ideal mekan haline getiriyor. Bu keşfedilmemiş köşenin uzaklığı sayesinde kendinizi özel gizli mekanınızdaymış gibi hissediyorsunuz.

Bugün Türk kasabası Kınık'ta yer alan, antik Likya başkenti Xanthos, Patara'nın 18 km kuzeyinde yer alıyor. Tiyatro, Harpies'in mezarı, Nereid anıtı, agora ve yazılı sütun, Likyalılar, Romalılar ve Bizans zamanından kalma diğer kalıntılarla birlikte son derece özel bir atmosfer meydana getiriyor.


Restaurantlar Ve Barlar


Patara A La Carte Restoran (1 Mayıs-1 Kasım)Öğle ve akşam yemekleri verilir. Mu eşsiz konumdaki ve atmosfere sahip mekân, Deniz kıyısındadır. Uluslararası mutfak, Akdeniz ve deniz mahsulleri restoranı. 1 Mayıs ile 31.Ekim arasında hizmettedir.Öğle yemeği 13:00 - 15:30Akşam yemeği 19:30 - 22:00

Agora A La Carte Restoran (Tüm sene açık)Öğle yemeği ve akşam yemeği verilir. Avlu'daki Agora yanında bulunur. Biftek, pizza, salata, spagetti ve A La Carte restoranıdır. Yaz sezonu içinde Sicilya büfesi ve geleneksel İstanbul Çiçek Pasajı geceleri tertiplenir. Açılış saatleri için aşağıya bakınız. Öğle yemeği13:00 - 15:30Akşam yemeği19:30 - 22:00Pazartesi: Sicilya büfesi (1 Haziran-1 Eylül)Çarşamba: Geleneksel İstanbul Çiçek Pasajı (1 Haziran-1 Eylül)


Jasmin Pastanesi (Tüm sene açık)Kahvaltı08:00 - 10:30Teras ve bahçenin lobi seviyesinde bulunan Yasemin Pastanesinde kahvaltı verilmektedir.


Apollonia Sahil Restoranı (1 Haziran-15 Eylül)Deniz kenarındadır. Zengin Açık büfe, barbekü. Öğle ve akşam yemeği servis edilir. Pazartesi ve Çarşamba günleri hizmet verilmez.


Apollonia Bar (1 Haziran-30 Eylül)Deniz kıyısındadır. Aperatif sunulur. 11:00-17:00 arası açıktır.Piano Bar (15 Haziran -15 Eylül)Patara kemeri ve terasının yanında yer alır. Pazar günleri dışında tüm hafta açıktır. Rezervasyon gerekir. Hizmet saatleri: ( Pazar günleri hariç )19:30 - 20:15 21:00 - 00:30 Piano Bar Show'da dört saat boyunca profesyonel pianistimizin çoğunlukla 70 ve 80'lerden seçtiği canlı müziği ve klasikler dinlenebilir. Zaman zaman özel Misafir solistler Canlı müzik yaparlar.
Akdeniz Özel Akşamı ve MenüsüPiano terasında hazırlanan özel Masalar ve servistir. Piyano müziği ile başlar. Lütfen rezervasyon yaptırınız. Perşembe günleri 20:00 - 00:30
Patara Havuz Barı (1 Mayıs - 1 Kasım)Antik Mimarideki Bar Yuvarlak havuzun yanındadır. 10:00 - 17:30Agora Bar (Tüm yıl boyu hizmet verir)Agora / avluda bulunur. 10:00 - 01:00Apollonia Disco BarDeniz kenarında yer alır. 22:00 - 01:00saatleri arasında açıktır.

Spa Ve Güzellik Merkezi
Masaj binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış bir tekniktir. ‘Massage' kelimesi Yunanca ‘masso' yani ‘dokunmak' kökünden gelir. Bugün en popüler spa işlemidir.


Masaj seçeneklerimiz:
- Sırt masajı- relaks masajı - Reflexology – Klasik İsveç masajı – Spor Masajı –Zeytin yağı masajı- tıbbi masaj
- Anti-selülit masajı - Anti-stres masajı - Aroma terapisi masajı- Çikolata masajı – Bronzlaştırma masajı
- Senkro masaj (4 el ) – Sahilde Bali masajı –Thai masajı - Shiatsu


Aroma terapi
Aroma terapi, sağlığa faydalı uçucu yağlar (bitkilerden alınan doğal yağ konsantrasyonları) kullanır ve özellikle de stres, anksiyete ve diğer birçok rahatsızlığa karşı etkilidir. Yağlar damıtılmış formda deriye masajla emdirilir, ya da teneffüs yoluyla emilim için banyolara da koyulabilir.

Reflexology
Özel masaj tekniği kullanan ve vücuttaki çeşitli organları yansıtan ayağın refleks alanlarına yoğunlaşan bir iyileştirme tekniği. Reflexology, vücudun kendi kendine iyileşme özelliklerini harekete geçiren, rahatlatıcı bir metottur. ‘Küçük çaplı' problemleri tedavi edebilir ve terapistiniz çoğu zaman ayağınızdaki ilgili bölgeye dokunarak fiziksel problemlerinizin ne olduğunu bile anlayabilir!

Shiatsu
Acupressure'ın Japon versiyonudur. İğneler yerine nazik parmak basıncı kullanılır. Doğu'ya özgü bu terapi akupunktur noktalarında parmak basıncını kullanarak eklemleri nazikçe harekete geçirir. Tedavi, vücudun meridyenlerinden geçen hayati enerjiyi zenginleştirme ilkesine göre işler. Birçok sağlık sorunu için ilginç bir yaklaşım olarak kabul edilmektedir (tedavi seansında bol kıyafetler giyilir).

İsveç Masajı
Bağdokusu masajına benzer ve uzun vuruş hareketleri ile dairesel hareketleri kombine eder. Derin kas yapısını gevşetmek için yoğurma hareketi yapılır.

Thai Masajı
Klasik Thai masajı yağ kullanmaz. Esneme hareketleri esastır ve müşteri kıyafetleri içindedir. Çin refloxology'sinin ve Ayuverda'nın çeşitli elementleri tedavinin meditasyon kısmında kullanılır.

Aktiviteler

Dalma
Eğitmen & Divemaster Skin Diver SCSPF / CMAS, dalışa ilk başlayanlar için gelişmiş ‘Scuba'yı keşfet' dersleri veriyor., hem de Tesisin hemen önünden dalarak.

Duvar, mağara, gece ve derin akıntı dalışları. Tüm gerekli ekipmanlar sunuluyor ve tanklar uluslar arası standartlara uygun olarak yeniden dolduruluyor. Kendi dalış teknemizle dalma turları alabilirsiniz. Akdenizin Kalkan Koyunun derinliklerinde keşfedin.

Su Sporları

Rüzgar sörfü, su kayağı, şnorkelle dalma, dalma ve daha birçok farklı spor dalı sizi bekliyor. İsterseniz sürat teknesiyle körfezi gezebilirsiniz. Ayrıca her gün Kalkan'a gidip gelen bir sefer yapılmaktadır.

Tenis

İki mozaik tartan tenis kortumuz 24 saat boyunca açık. Tenis raketleri, toplar ve top makinesi mevcut. Her iki tenis kortunun da muhteşem deniz manzarası var.

Bilardo ve Masa Tenisi
Lobi'de misafirlerimiz için 6 delikli bilardo masası var. Masa tenisi ise ana havuzun ve Club House'ın yanında bulunuyor. Satranç, gama setleri de yine Club House da bulunabilir.

Voleybol

Ana havuzun yanında ağaçların altında küçük bir voleybol sahası var. Arkadaşlarınızla yapacağınız harika bir voleybol maçı için ideal.

Çocuk Klubü

Çocuklarınızı yeni şarkılar öğrenecekleri, resim yapacakları ve birçok eğlenceli oyunlar oynayacakları Çocuk Kulübü'ndeki sertifikalı eğitmenlerimize emanet edebilirsiniz. Bebek bakıcılığı, çocuklar için disko, su sporları, havuz oyunları, çocuk bahçesi...

Mavi Tur

Siz kristal berraklığındaki sulara sahip muhteşem koyları keşfederken, teknenizi de, şemsiye görevi görecek bir palmiyeye bağlayabilirsiniz”.
Mavi Tur, Türkiye'nin Ege sularında eşsiz bir yat gezintisidir ve sizi güneşin altında üç bin yıllık mitlerin büyülü ortamına götüren dinlendirici bir maceradır. Kristal suların turkuaz mavisinde yüzüp Türk mutfağının değişik lezzetlerini tadın.

Mavi Tur'umuz sizi geçmiş uygarlıkların kalıntıları ve nefes kesici kültürel mirasla dolu unutulmaz bölgelere götürür. Hala okyanusun derinliklerinde gömülü olan antik uygarlıkların arkeolojik kalıntılarını görün. Mavi Turumuz size asla unutamayacağınız büyülü bir deneyim yaşatacak. Patara Prince' de kalacağınız sürenin devamında veya içinde düşünebileceğiniz bir Mavi tur yolculuğu için önceden bizi arayarak Rezarvasyon yapılması gerekmektedir.

Avlanma

Patara Prince Resort, yaban domuzları ve diğer vahşi türleriyle ünlü Toros dağlarına sadece birkaç dakika uzaklıktadır.

Toplantı ve Konferanslar

Kolay Ulaşım – Bir Akdeniz Klasiği – Ödüllü Mimari – Ünlü Patara Bahçeleri – Butik Hizmet

SİZLERİ BU EŞSİZ ORTAMDA DÜŞÜNMEYE VE ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ.

Dalaman Havaalanı – Kalkan transfer süresi, hizmete açılan Göcek tüneli ve yenilenen Yollarıyla Toplu transferde dahi 1 saat 30 dakikadır.,

Strateji toplantılarınızı seminer ve Davetlerinizi Apollonia Konferans Salonunda gerçekleştirmeniz ayrıcalıktır.

Yeni "Apollonia Konferans Salonumuz" ve çok özel Bar ve Fuayesi Terasında sesli-görsel ekipmanlar sunuluyor. Patara Prince Hote ve Resort, çok özel konferans ve etkinlikler düzenlemek için son derece ideal. Panaromik asansörümüz misafirleri konferans salonuna götürüyor. Kablosuz ADLS, sesli ve görsel ofis ekipmanları, videoprojeksiyon, 3 metre geniş ekran, DVD sinema sistemi, bilgisayar masası gibi tüm modern ekipmanlara sahip, şık dekorasyonlu ofisimiz ve bitişiğindeki Apollonia restoranımız da tüm ihtiyaçları karşılamayı garantiliyor. Konferans salonunun tiyatro düzeninde 90, Sınıf düzeninde 63 ve yönetim kurulu vs düzeninde ise 45 kişilik kapasitesi var.


İletişim

Patara Prince Hotel & Resort

P.K:10 Kalkan,Antalya-Türkiye

Tel: +90 242 844 39 20
(8 lines)
Fax: +90 242 844 39 30

E-Mail: patara@pataraprince.com



  • Detaylı bilgi için:Patara Prince Resort Otel
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi