Kaptan Eudemos Pansiyon Olimpos Antalya | uygun oteller
uygun oteller: Kaptan Eudemos Pansiyon Olimpos Antalya

27 Ekim 2009 Salı

Kaptan Eudemos Pansiyon Olimpos Antalya





































Hakkımızda

Muhteşem doğası ve gizemli tarihiyle Olympos antik kentine 1 km uzaklıkta Kaptan Eudemos Pansiyonumuz 10 yıllık geçmişiyle ve yenilenmiş vizyonuyla 12 ay devam etmektedir.
Gün içinde Olympos antik kentine ve Olympos sahiline ücretsiz servis aracımız ile hizmet vermekteyiz...

Pansiyonumuzda Olymposun doğasına ve özgürlükçü ruhuna uygun 25 adet ağaç ev ( Bungalow) bulunmaktadır.Tek kişilik 2 yatak ve çift kişilik 1 yatak olmak üzere 2 farklı Bungalow çeşidimiz vardır.
Tüm Bungalowlarımızda klima ve Duş-Tuvalet ve 24 saat sıcak su mevcuttur....


Ayrıca Restorant-Bar , Ahşap Köşkler-Çardaklar ve romantik akşamlarınız için Ateş Kuyusu mevcuttur.
Akşamları Ateş başında her türlü soğuk sıcak içecekler, yerli ve yabancı içkiler , müzik ve eğlence imkanına sahip olacaksınız...

Akdeniz ve yöre mutfağının zengin menüsü ve ev yemekleri mutfağımızda hazırlanmaktadır.
Ayrıca özel hazırlamak istediğiniz yiyecekler için temiz düzenli mutfağımızı gün içinde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Tatil anlayışımızda akşam yemeklerinden müşterilerimize renkli saatler yaşatacağını düşünerek isteğe göre özel yemekler özel masalar hazırlanmaktadır....



Olimpos

Kent ismini kuzeyinde yer alan ve 2375 metre yükseklikteki Tahtalı dağından alır. Antik ismi Uludağ anlamına gelen Olimpos'tur.

Antalya'nın 80 kilometre güneyinde ve antik Likya bölgesinin içindedir.

Kentin kuruluş tarihi bilinmemektedir. Tarih sahnesinde ilk kez İ.Ö. 168-78 yıllarında basılan Likya Birliği sikkeleri ile görülür. Ekonomik bir örgüt olan bu birlik konseyinde Olimpos üç oy hakkına sahipti.

İ.Ö. 80 yılında korsanların eline geçen kent, 78 yılında Romalılar tarafından alınmıştır. İ.S. 130 yılında Roma imparatoru Hadrianus kenti ziyaret etmiş ve bir süre burada kalmıştır. Helenistik ve Roma cağlarında çok tanrılı bir dini benimseyen kentte, Apollon, Zeus, Atena ve Hephaistos adına tapınaklar yapılmıştır.

Hristiyanlık kente erken ulaşmış ve kent Piskopos ile temsil edilmiştir. İlk piskopos Methoidos Romalılar tarafından öldürülmüştür. Haçlı seferleri esnasında Venedik, Cenova ve Rodos şövalyelerinin istilasına uğrayan Olimpos, 15. yüzyılda, Fatih Sultan Mehmet zamanında, Osmanlı İmparatorluğu'na katılmıştır. Ancak, Olimpos'ta Türk yerleşmesi yoktur. Yakın zamana kadar göçerler tarafından kışlak olarak kullanılan Olimpos'un tümü Arkeolojik ve Doğal sit alanı alarak koruma altına alınmıştır.

Denize açılan bir vadiye kurulan Olimpos'un ortasından Gökçay isimli nehir akar. Eski çağlarda iki tarafına örülen duvarlarla kanal haline getirilen nehirden gemiler Olimpos içine girebiliyordu ve nehirin her iki tarafı rıhtım olarak kullanılıyordu. Esas yerleşim güneyde olup, kuzeyde daha çok mezarlar yer almaktadır. Nehirin her iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü yapmışlardır. Orta çağdan sonra yerleşim olmayan kent zamanla ağaçlar arasında kaybolmuş ve gizemli bir görünüş kazanmıştır.

İletişim

Reception :+90 (242) 892 11 11
:+90 (242) 892 10 50

Fax :+90 (242) 892 11 11

E-mail : mail@captainofolympos.com
Gsm :+90 555 818 34 30
+90 532 563 13 77


Adress : Yazir Köyü Kilise Yaka Mah. No 42
KAPTAN EUDEMOS PANSİYON OLYMPOS
KUMLUCA / ANTALYA
TURKEY


  • Detaylı bilgi için:Kaptan Eudemos Pansiyon
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi