Otel Daphnis/Haliç | uygun oteller
uygun oteller: Otel Daphnis/Haliç

28 Temmuz 2009 Salı

Otel Daphnis/Haliç


Fener Rum Patrikhanesi’nin karşısında 19.yy tipik İstanbul mimarisini ilk günkü gibi yaşayan, Altın Boynuz manzarasına karşı konumuyla yüzyıllık sıralanmış cumbalı bir Rum Evi.

Fener Rum Patrikhanesi’nin karşısında 19.yy tipik İstanbul mimarisini ilk günkü gibi yaşayan, Altın Boynuz manzarasına karşı konumuyla yüzyıllık sıralanmış cumbalı bir Rum Evi. Kıvrılarak çıkılan ahşap merdiven, mozaik zeminler, duvarları kale nişlerinden, ahşap kapılarına, tavan ve yer döşemelerine kadar restore edilen, mermer lavabolar ve tulumbaları bugün halen kullanılıyor. Pencerelerin hemen altında Haliç, alt katta son derece keyifli bir restoranı var. Kozz Haliç, iddialı Türk mutfağı ile etin ve balığın iyi bir adresi.

İstanbul; tartışmasız dünyanın sayılı kentlerinden. Yalnız Anadolu'da değil, tüm dünyada hakkında çok konuşulmuş, üzerine çok şey yazılmış. Kimi duygusal yaklaşmış, övmüş, kimi acımasızca eleştirmiş. Biri bir "taş"ı için koca "Acem mülkü"nü gözden çıkarmış, bir diğeri "dünyanın başkenti" diye nitelendirmiş. İstanbul öyle bir kent ki, Roma ile boy ölçüştürülmüş, altın yaldızlı, görkemli binaları, kutsal nesneleri, çarşıları, hamamları, herkesin gözünü kamaştırmış. İstanbul iki ayrı dünyayı, Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan bir köprü. Eşsiz bir coğrafyaya ve benzersiz bir tarihe sahip. Dünyanın hiçbir şehrinde Asya’dan Avrupa’ya 5 dakikada geçemezsiniz.. Bunu ancak İstanbul’da başarabilirsiniz. İstanbul sadece kıtaları değil, Pagan, Hıristiyan, Müslüman üç kültür bileşeninin potası. İnançlar, dinler, diller, ırklar, kültürler cümbüşü. Cami, kilise, sinagog yan yana. Ezan, çan, hazan birlikte. Dünyanın en zengin, en ilgi çekici uygarlıklar mozaiğine sahip. Boğaziçi, bu görkemli şehrin ortasından geçen iki denizi bağlayan kanal. Kıyıları dantel gibi işlenmiş küçük koyları, ağacı, çiçeği, suyu, havası, taşı ve toprağı ile İstanbul…

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi