Ramazan Bayramı Assos Bozcaada Ayvalık Turu İzmir | uygun oteller
uygun oteller: Ramazan Bayramı Assos Bozcaada Ayvalık Turu İzmir

27 Ağustos 2009 Perşembe

Ramazan Bayramı Assos Bozcaada Ayvalık Turu İzmir


HAREKET: 19 EYLÜL CUMARTESİ , İZMİR – AYVALIK

Siz saygıdeğer misafirlerimizi 06.00 Alsancak Lozan Meydanı – 06.30 Bornova Ege Üniversitesi – 07.00 Karşıyaka Yunuslar önünden alarak çeşitli ve sınırsız Seiren Travel ikramları eşliğinde yolculuğumuza başlıyoruz.


GÜN : 19 EYLÜL CUMARTESİ, AYVALIK – CUNDA ADASI – ŞEYTAN SOFRASI

Yolumuz üzerinde alınan (Ekstra) kahvaltı sonrasında Ayvalık’a varıyoruz. Ayvalık’ta ilk uğrayacağımız yer Cunda (Alibey) Adası. Cunda Adası’nda restore edilmiş eski Rum Evleri’nin arasında Arnavut kaldırımlı sokaklarda gezerek Taksiyarhis Kilisesi’ne varıyoruz. Anlatım ve fotoğraf molasının ardından Aşıklar Tepesi’ne çıkıyoruz. Burada değirmeni ve 2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore ettirilen kütüphaneyi gezerek yorgunluğumuzu atmak üzere Taşkahve’ye gidiyoruz. Molamızın ardından Şeytan Sofrası’na doğru yola çıkıyor ve Lesbos (Midilli) Adası’nın manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumluyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.


GÜN : 20 EYLÜL PAZAR (BOZCAADA – RÜZGAR DEĞİRMENLERİ – AYAZMA PLAJI – MERMER BURNU – CENEVİZ KALESİ )

Otelimizde alınan açık büfe kahvaltımızın ardından Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesi’ne varıyoruz. Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada’ya varıyoruz. Heredotos’un “tanrı, insanların uzun omurlu olmaları için Bozcaada’yi yaratmış” dediği Bozcaada, daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Adada Rüzgâr Değirmenleri’ni, Ayazma Plajı’nı, Mermer Burnu’nu görüp, Göztepe’yi aracımızdan gördükten sonra Ceneviz Kalesi’ni gezip Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restaurantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Dileyen konuklarımız serbest zamanı Ayazma Plajı’nda denize girerek ve güneşlenerek değerlendirebilirler. Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve Bozcaada’ya özgü üzümlerden elde edilen şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz için (Ekstra) fasıl ya da canlı müzik ile eğlenmeleri için Cunda Adası Gece Turu.


GÜN : 21 EYLÜL PAZARTESİ (ASSOS – BEHRAMKALE – ATHENA TAPINAĞI – TRUVA ATI – GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI – CONKBAYIRI – KABATEPE – 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ)

Otelimizde alacağımız son sabah kahvaltısının ardından Assos’ a hareket ediyoruz. Burada Athena Tapınağı’nı ve Hüdavendigar Camii’ni ziyaret edip vereceğimiz serbest zaman sonrasında Çanakkale`ye gitmek üzere yola çıkıyoruz. Çanakkale şehir merkezinde “Truva” filminde kullanılan “Tahta At”ı fotoğraflayıp, Aynalı Çarşı gezilerimizi gerçekleştirdikten sonra öğle yemeğimizi de alacağımız Eceabat bölgesine feribotumuza binerek geçiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından 1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savaşı`nın izlerini görebileceğimiz, “Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içerisine giriyoruz ve sırasıyla Kabatepe, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Lone Pine Anıtı, 57. Alay Şehitliği, ve Conkbayırı gezilerimizin ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.


GÜN : 22 EYLÜL SALI, DİKİLİ – BERGAMA – KIZILAVLU – ASKLEPİON KUTSAL ALANI – AKROPOL

Sabah otelimizde alacağımız son kahvaltının ardından otobüsümüze binerek İzmi’in dikili İlçesine gidiyoruz. Burada sahilde kısa bir çay molası verdikten sonra tekrar araçlarııza binerek Antik Dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Pergamon (Bergama( a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından Bergama’ya varıyoruz. İlk durağımız saray binalarının ve tapınaklarının bulunduğu yukarı şehir “ Akropol”. Sonrasında Roma Döneminin en önemli yapılarından biri olan Kızılavlu diğer adıyla Serapis Tapınağı’nı görmeye gidiyoruz. Bergama İçinde vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından Bergamadaki son göreceğimiz yer olan Asklepion Kutsal Alanına doğru yola çıkıyporuz. Burada antik tiyatroyu ve Hastaların şifa buldukarı odaları gördükten sonra aracımıza binerek İzmir’e doğru yola çıkıyoruz. Son olarak yolumuzun üzerindeki onyx yapım atölyelerinde kısa bir alışveriş molası vererek turumuzu tamamlıyoruz. Akşam saatlerinde İzmir’e vararak sizleri aldığımız noktalara bnırakıyor ve bir dahaki turlarımızda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.

HAREKET ZAMANLARI VE YERLER

1. İzmir / Alsancak Lozan Meydanı – 06:00

2. İzmir / Bornova Ege Üniversitesi Hastane Önü – 06.30

3. İzmir / Karşıyaka Yunuslar Önü – 07:00

GÜZERGAH

İZMİR – AYVALIK – ASSOS – ÇANAKKALE – İZMİR

ULAŞIM TÜRÜ

Otobüslü Ulaşım

GEZİLECEK YERLER

AYVALIK – CUNDA ADASI – TAKSIYARHIS KILISESI – ŞEYTAN SOFRASI – BOZCAADA – RÜZGÂR DEĞIRMENLERI – AYAZMA PLAJI – CENEVIZ KALESI – ASSOS – BEHRAMKALE – ATHENA TAPINAĞI – HÜDAVENDIGAR CAMII – TRUVA ATI – GELIBOLU YARIMADASI TARIHI MILLI PARKI – ŞEHİTLİKLER

ÖNEMLİ

Gezi süresince tüm Müze ve Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri, Rehberlik Hizmetleri, Bozcaada feribot gidiş dönüş ücretleri, Çanakkale – Gelibolu feribot ücretleri ve müze kart için Tam 70,00TL, 17 yaş ve altı, 65 yaş ve üstü T.C. vatandaşı, basın kartı, kültür ve turizm bakanlığı çalışanları ile müze kartına sahip konuklarımız – kartlarını ibraz etmeleri halinde – İndirimli 55,00 TL ödeyeceklerdir. Tura iştirak eden misafirlerimiz bu ücreti ödemekle yükümlüdür. Acentemiz yukarda belirtilen bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine, rezervasyon esnasında fatura karşılığı tahsil edip üstelik bu tutarları da taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir.

SİGORTA DETAYLARI


1618 Sayılı seyahat Acentaları kanununda yer alan “Acenta’nın İflasına veya Ayıplı Hizmete Karşı Zorunlu Seyahat Sigortası” TURSER – Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd.Şti. tarafından yapılmıştır. Ayrıca Seyahat sigorta paketi talep etmeniz halinde ücreti karşılığında acentamızdan bu hizmeti satın alabilirsiniz. Sağlık sigorta paketi ücrete dahil değildir.

ULAŞIM DETAYLARI


OTOBÜSLER: O 403 MERCEDES 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) MITSUBISHI SAPHIRE 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) MIDIBUSLER: ISUZU TURKUAZ 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu , abs , asr, Klima , 1adet monitör , 1 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı MINIBUSLER: VW VOLT 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı MERCEDES SPRINTER 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs , asr, Klima , 1 adet buzdolabı, okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı…

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler Eşliğinde Gezi, Otellerde 3 Gece Yarım Pansiyon Konaklama, 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği, 1618 Sayılı TURSAB Seyahat Sigortası, Seiren Travel Otobüs İçi İkramları, Lüks Otobüsler ile Ulaşım, Seiren Travel Güvencesi, Tüm Çevre Gezileri, Bozcaada Gidiş – Dönüş Feribot Ücretleri – Gelibolu Feribot Ücretleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tur Programında Ekstra Olarak Belirtilen Tüm Gezi ve Eğlenceler, Tüm Öğle Yemekleri, Tüm Öğünlerdeki Yemeklerde Alınan İçecekler, Tüm Özel Harcamalar, Otellerde Kullanılan Hizmetler (Mini Bar, Telefon vb.), Tüm Müze Ören Yeri Girişleri.

DETAYLAR

Seiren Travel Rehberi tur programının tamamını gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Gezi süresi 4 gece 3 gündür. 3 gece otel konaklaması yapılacaktır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için uygulanır. 2 yaşından küçük çocuklara otobüste koltuk verilmez, istendiği takdirde ayrıca ücretlendirilir. 2 yaşından büyük çocuklara koltuk verme, kanun ile zorunlu hale getirilmiştir. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı ayrı düşünülemez. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri v.b. haklar iade edilmez. Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk sözü verilemez. Haftalık turlarda oturma düzeninde rotasyon uygulanır (En öndeki 4 koltuk 2`şer sıra arkaya kayar. En arka sıradaki 4 kişi en ön koltuklara oturur). Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve Tur içinde mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan turlarda Seiren Travel’ın sorumluluğu yoktur. Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde turu 1(bir) gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Seiren Travel’da saklıdır. Turun İptali durumunda Seiren Travel turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. İş bu sirkü 4(dört) sayfadan oluşup ayrı ayrı düşünülemez. En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. MŞ.15.03.2009

TAVSİYEMİZ

Hava koşullarına ve yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil, film, Harita, İndirim Kartlarınız, Müze Kartlarınız, Sağlık Karneniz, Lipstick (Dudak nemlendirici), Ani hava değişiklikleri için hırka polar vb. bulundurulmasını hatırlatırız.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi