Kahire Nil Turu Bayram Turları | uygun oteller
uygun oteller: Kahire Nil Turu Bayram Turları

25 Ağustos 2009 Salı

Kahire Nil Turu Bayram Turları



1.GÜN (İSTANBUL-KAHİRE-LUXOR)
Sabiha Havalimanı dış hatlar gidiş terminali İcem Tour Kontuarı önünde buluşma. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Air Cairo Havayolları ile Luxor’a uçuş. Luxor havalimanına iniş ve rehberlerimizin yardımı ile pasaport kontrolden geçiş. Buradan bizi bekleyen araçlarımız ile Nil üzerinde yolculuk yapacağımız gemimize transfer. Gemide alacağımız öğle yemeği sonrası Luxor’un doğu kıyısını keşfedeceğimiz turumuz için hareket. Her firavunun kendine ait bir mabet ekletmesiyle Mısır’ın ve dünyanın en büyük tapınağı haline gelen ve 2. Ramses zamanında en görkemli zamanını yaşayarak o dönemki Mısır’ın toplam vergi gelirinin %10’unu alan Karnak tapınağını ve arkasından 3 dine ait ibadethanelerin yer aldığı benzersiz Luxor tapınağını gezeceğiz. Tur sonunda gemiye dönüş. Akşam yemeği ve geceleme gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler.

2.GÜN (LUXOR – ESNA - EDFU)
Gemide alacağımız sabah kahvaltısının arkasından Nil nehrinin batısına geçerek Memnon heykellerini, Krallar vadisini ve 3 adet kral mezarının içini ve daha sonra Kraliçe Hatçepsut’un muhteşem tapınağını ziyaret edeceğiz. Tur sonunda gemiye dönüş ve öğle yemeği. Öğleden sonra Luxor’dan hareket. Esna’da ikişer adet geminin alındığı küçük bir kanaldan geçerek Nil üzerindeki yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Gece saatlerinde Edfu’ya varış. Akşam yemeği ve geceleme gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler.

3.GÜN (EDFU – OMBO - ASWAN)
Gemide alacağımız sabah kahvaltısının arkasından Edfu’da tüm Mısır’da en iyi korunmuş tapınaklardan birisi olan Horus tapınağını faytonlar eşliğinde ziyaret edeceğiz. Bu gezi sonrası gemimiz Kom Ombo’ya doğru hareket edecek. Öğle yemeği sonrası Kom Ombo’ya varış. Kom Ombo’da iki tanrı tarafından paylaşılan Sobek Tapınağı ziyaretimiz sonrasında gemimiz Aswan’a hareket edecek. Akşam saatlerinde Aswan’a varış. Akşam yemeği ve geceleme gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler.

4.GÜN ( ASWAN )
Gemide alacağımız sabah kahvaltısının arkasından Aswan’ı tanıyacağımız turumuz için hareket. Turumuzda dünyanın 3. büyük barajı olan Aswan Barajını ve granit taş Ekimlarında yer alan bitmemiş dikilitaşı gezeceğiz. Öğle yemeğimiz gemide. Öğleden sonra yerel motorsuz yelkenli tekne Felucca’lar ile Nil Nehri üzerinde keyifli bir gezinti ve bir ada üzerinde yer alan botanik bahçesini ziyaret. Akşam yemeği sonrası gemide veda partisi. Geceleme gemide.

5.GÜN (ASWAN - KAHİRE)
Gemide alacağımız erken sabah kahvaltısının arkasından Aswan havalimanına transfer. Buradan Kahire’ye hareket. Yaklaşık 1 saat 30 dakika sonra Kahire havalimanına iniş ve otelimize transfer. Öğleden sonra serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.GÜN ( KAHİRE - GİZA)
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının arkasından öğle yemeği dahil Giza Piramitleri ve Kahire Müzesi turu için hareket. Bu turumuzda içinde on binlerce parça tarihi eseri saklayan dünyaca meşhur Kahire Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Rehberlerimizin vereceği bilgileri dinledikçe ve sergilenen eserleri gördükçe Antik Mısır’ın Dünya tarihinde neden bu kadar büyük bir yer aldığını daha iyi anlayacağız. Tüm dünyaya ihraç ettiği, parfüm hammaddesi olan esans üretimi ile meşhur olan Mısır’da bir parfüm mağazasını ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi turistik bir restoran da aldıktan sonra dünyanın 7 harikasından birisi olan Keops Piramidinin de yer aldığı Giza’nın 3 büyük Piramitlerini ve Sifenks heykelini içine alan kompleksi ziyaret edeceğiz. Panorama da çekeceğimiz muhteşem resimlerin ardından papirüs müzesini ziyaret edeceğiz. Papirüs imalatının aşamalarını tanıyacağımız bu ziyaretimizin sonunda otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
7.GÜN
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının arkasından serbest zaman Citadel ve Khan El Khalily çarşısı turu için hareket. Selahattin Eyyubi tarafından yapılan ve tarih içinde genişleyerek çeşitli yapıları içinde barındıran kale içerisinde Kavalalı Mehmet Ali Paşa camisini ve köşkünü ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimiz turistik bir restoran da. Turumuz Mısır’ın kapalı çarşısı olarak adlandırılan ve birbirinden renkli elişlerinin, hediyelik eşyaların, antikaların ve yöresel eşyaların satıldığı Khan El Khalily’de bir süre duracak. Misafirlerimiz tipik bir şark kahvesinde alabilecekleri Türk Kahvesi’nin ve meyvelerin bal ile kurutularak yapıldığı ve içimi çok kolay olan nargilenin tadını ömürleri boyunca unutamayacaklar. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

8.GÜN (İSKENDERİYE - KAHİRE ISTANBUL)
alacağımız sabah kahvaltısının ve çıkış işlemlerimizin arkasından öğle yemekli İskenderiye turu. Mısır'ın ikinci en büyük şehri olan Akdeniz sahilinde kurulan İskenderiye'ye doğru yola çıkıyoruz. İskenderiye bir zamanlar Mısır in başkentiydi.Kent görkemli sarayların yanı sıra Antik dünyanın en önemli kütüphanesine ve Dünyanın yedi harikasından biri olarak bilinen Pharos Deniz Feneri ne sahipti.. ve Kahire Havalimanına transfer İstanbul icin hareket ve turumuzun sonu.




ÖNEMLi :


Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.
Tarifeli olduğu belirtilmedikçe tüm uçuşlarımız “Charter” uçuşlarıdır.
Icem Tour, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş saatleri ve parkur değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 24 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Icem Tour sorumlu tutulamaz.
Tur programı örnek programdır. Uçak firmasından kaynaklanan uçuş saatleri ve parkur değişikliği sebebiyle, program içeriği aynı kalmak suretiyle değişebilir.
Tur programında belirtilen (ekstra) turlarımız, araç müsaitliği, katılım sayısı ve rehberimiz inisiyatifine bağlı olarak günleri ve fiyatları değişebilir veya iptal olabilir.
Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Icem Tour gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Ekstra turlar ve şehir turları içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir.
Icem Tour, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize parası iade edilmez.
Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Icem Tour sorumlu tutulamaz.
Tüm dünya otellerinde check-out (otelden çıkış) Saat 12:00. Check-in (otele giriş) Saat 14:00’dır.
Minimum 20 katılımcı ve üzerine rehberlik hizmeti verilebilir.
İş bu uluslararası kuralları da içeren metinler tur satın alındığında kabul edilmiş sayılır.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi