Öykü Evi Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Öykü Evi Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri

8 Haziran 2010 Salı

Öykü Evi Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri



Öykü Evi; yeryüzünün en mucizevi ve en muhteşem doğasına sahip "güzel atlar ülkesi" Kapadokya Bölgesine hoş geldiniz.
Bölgenin en sakin, en gizemli köyü Ayvalı’ya hoş geldiniz.
Ayvalı’nın en masalsı evine hoş geldiniz.
Burada bir gece geçirdiğinizde sizin de bir öykünüz olacak.

2007 Baharında işletmeye açılan “Öykü Evi” Ayvalı Köyü’nün en muhteşem manzarasına sahip vadide kurulmuştur. Her odanın kendine ait terası vardır. Üç oda ile başladığımız otelimizin kapasitesini, birkaç yıl içinde artırabileceğimizi umuyoruz.

Odalar

Öykü Evi’nin ilk suit odası, özenle ve hevesle hazırlandı. Gizemli mavi, deniz mavisi,gece mavisi sarsın ruhunuzu.İşlemeli taş şöminemizin ateşini tamamlayan şık ve rahat sedirler geçmişin samimi sohbetlerini size taşıyor. Yerel desenlerle bezenmiş, sağlıklı kumaşlardan hazırlanmış yatak takımlarımız sizin için hazırlandı.

Öykü Evi’nin tek kemerli suit odası. Kırmızının ateşi cıvıl cıvıl kuş sesleriyle alevleniyor. İpek perdeler, saten yatak örtüleri konforunuz için hazırlandı. Mutfağı size özel... Bahçemizden ellerinizle topladığınız sebzelerle kendi mönünüzü yaratabilirsiniz.

Dantel örgü perdeler, kanaviçe desenli lila perdelerle bezenmiş pencerelerden gördüğünüz manzara zamanı durduracak. Sadelik ön plana alınmış bu şirin odada mor sabahlara uyanacaksınız. Bakır leğenden duş teknesi, el yıkama sahanından yapılmış lavabosu ilginç bir tesadüf sonucu tasarlandı.

Restoran

Çalışma hayatının içinde kaybolduğunuzu düşünüyorsanız, trafikten, gürültüden bunaldıysanız Öykü Evi'ni keşfetmelisiniz. Ürgüp’ün Ayvalı Köyü'nde hizmete giren Öykü Evi Otel ve Restoran muhteşem manzaralı vadisinde nefis köy kahvaltısı keyfi sunuyor. Öykü Evi'nde farklı lezzetler tadacağınız mezelerle donatılmış akşam sohbetlerine davetlisiniz.

Teraslarımız ve kapalı salonumuz özel günlerinizde hizmetinize açıktır.

Kapalı salonumuzu okuma odası olarak kullanabilir istediğiniz saatte, beğeneceğiz pek çok kitabımızdan yararlanabilir hata ödünç kitap edinebilirsiniz. Yine kapalı salonumuzda zengin DVD köşemizden hoşlanacağınız filimler seçerek keyifle seyredebilirsiniz.

Aktiviteler

At binme: Araçların giremediği patika yollarda vadi uzantılarında, yemyeşil köy bağları arasında gezinirken, bu keşfi at sırtında yapmaya ne dersiniz? Çok iyi bir binici olmanıza gerek yok, hatta bu ilk deneyiminiz olabilir. Uzman rehberimiz size hatta çocuklarınıza liderlik ederken siz de, Kapadokya’nın gizli yollarını keşfetmeye devam edeceksiniz.

Balon turları: Kapadokya’nın simgesi olan balon turları bölgenin eşsiz güzelliğini görmenin en etkili yoludur. Gökte ağır ağır süzülerek bölgenin eşsiz güzelliklerini görme imkanı bulabilirsiniz. 1 saat 15 dakika süren balon turu, sizi Kapadokya uygarlığının yürüyerek ulaşamayacağınız en uzak noktalarına kadar götürür

Türk gecesi: Kapadokya’nın tarihi ve romantizm dolu yer altı restoranında, keyifli bir gece geçirmek ve yöresel gösterileri izlemek isterseniz bir gün önceden rezervasyon yaptırabilir, yaklaşık üç saat süren keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Bağ bozumu: Eylül ayı boyunca ve ekim ayı ortalarına kadar devam eden, bu turlarda, hem bağbozumunu görecek, hem şarap üretim tesislerini gezecek, hem de gittiğiniz yörenin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini tanımak için küçük turlara katılabileceksiniz. Tabii, bu arada bol bol şarap tadımı yapıp , şarap ile ilgili birçok bilgi edinebileceksiniz.


Yöresel yemek atölye çalışmaları: Eğer yemek pişirmeye ve yöresel yemek tarifleri öğrenmeye meraklıysanız tam da doğru yerdesiniz. Güne gerekli malzemeler için pazar alışverişi yaparak başlıyoruz. Hem eğlenip hem öğrenip hem de emeğin sonunda nefis bir masada buluşuyoruz.

Ayrıntılı bilgi için otelimizi arayabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.


Kapadokya Turu Yürüyüş Programı 1 :
1 saatlik bir Ihlara Vadisi yürüyüşü, Balon Turu. Bu yürüyüş dere kenarında çoğunlukla düz bir parkurda geçmektedir.Kısa ve kolay bir yürüyüş olmaktadır. Yürüyüş boyunca görme fırsatı bulacağınız sağlı sollu kaya bloklarında güvercinlikler , kaya kiliseleri var.

Kapadokya Yürüyüş Programı - 2:
2 saatlik Kızılvadi - Zindanönü Vadisi – Güllüdere Vadisi - Çavuşin yürüyüşü. Bu yürüyüşte yukarıdan aşağıya doğru ve çok güzel bir manzaranın eşlik ettiği kolay denebilecek bir parkur boyunca yapılmaktadır. Yürüyüş çok yorucu değil. Yürüyüş rotasından birkaç vadi kilisesi de var.


Turistik bölge turları.

Kapadokya Turu 1.Gün - Göreme - Paşabağ - Çavuşin - Avanos - Zelve - Ürgüp – Kızılçukur Turları:

Sabah otelinizden alınıyorsunuz. İlk gün geziye Kapadokya'yı gezmeye başlıyorsunuz. Gün içersinde Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve Açıkhava Müzesi, Karanlık Kilise, Çavuşin ve Paşabağ 'ı geziyorsunuz. Öğleden sonra Zemi Vadisi'nden başlayarak Güvercinlik Vadisi'ne doğru 2 saatlik keyifli bir vadi yürüyüşü yapıyorsunuz. Yürüyüş bitimine doğru ise Uçhisar Kalesi manzarası ve kayalara oyulmuş güvercinliklerin güzel görüntülerini göreceksiniz. Daha sonra Avanos'un meşhur olan çanak çömlek yapımı yapan atölyelerinden birine ziyaret edip çömlek yapımı hakkında genel bilgi diniyorsunuz.Otelimize dönüyorsunuz..Tur fiyatlarına öğlen yemeği dahildir.


Kapadokya Turu 2.Gün - Ihlara Vadisi - Derinkuyu Yeraltı Şehri- Ürgüp -Sarıhan Kervansarayı Turları:

Sabah kahvaltı yaptıktan sonra ilk göreceğiniz yer, ilginç doğal yapısı ve kayalara oyulmuş kiliseleriyle Kapadokya Bölgesi'nin en önemli yerlerinden biri olan Ihlara Vadisi olacaktır. 1,5 buçuk saatlik bir geziden sonra bölgede en çok ziyaret edilen yeraltı şehri olan Derinkuyu ve ya Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni göreceksiniz. Öğle yemeğinizi yedikten sonra Ürgüp çarşısını gezeceksiniz ve ar dından Turasan Şarap Fabrikası'nda alışveriş yapma fırsatı bulacaksınız. Son olarak Kapadokya Bölgesi'ndeki en önemli Selçuklu eserlerinden biri olan Sarıhan Kervansarayı'nı gezeceksiniz. Kervansaray gezisini bitirdikten sonra 2 saatlik bir zaman alan, Kapadokya'nın en güzel yürüyüş parkurlarından biri olan Kızılvadi - Zindanönü Vadisi - Güllüdere Vadisi ve Çavuşin rotasında yürüyerek Çavuşin Köyü varılıyor ve burada bir çay molasından sonra otele dönüyorsunuz.

Adrenalin Sporları: Bisiklet gezileri, cip ile safari ve ATV turları.

İletişim

Tel: +90 384 354 58 52
GSM 1 +00 507 783 18 11
GSM 2 +90 535 653 84 83
GSM 3 +90 536 457 14 40

Adres: Ayvalı Köyü Ürgüp-Nevşehir


  • Kapadokya Öykü Evi Otel sitesi için tıklayın
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi