Lykia Lodge Kapadokya Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri | uygun oteller
uygun oteller: Lykia Lodge Kapadokya Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri

9 Haziran 2010 Çarşamba

Lykia Lodge Kapadokya Otel Kapadokya Nevşehir Otelleri


Kapadokya…
Doğanın toprağı bir sanat eseri gibi işlediği, büyüleyici bir dünya.. Tarihin ve doğanın binlerce yıl uyum içerisinde ve iç içe var olduğu; tarihin, toprak dokusunun her metrekaresinde kendini hissettirdiği çok özel bir yer…

Adı, eski Pers dilinde 'Güzel Atlar Ülkesi' anlamına gelen "Katpatuka" sözcüğünden kaynaklanmış.

Burada sonsuzluğa uzanan gökyüzününün altında, doğanın akıl almaz sanatına şaşıracak; tarihin gizemli derinliklerinde büyüleneceksiniz.

Doğa harikası peri bacalarının öyküsü milyonlarca yıl öncesine dayanıyor. Jeolojik devirlerde aktif birer volkan olan Erciyes ve Hasandağı'ndaki patlamalar sonunda, lavlar geniş platoya yayılarak toprağın, göllerin ve akarsuların üzerinde farklı kalınlık ve sertliklerde tüf tabakası oluşturmuş. Ana volkanlardan püsküren maddelerle şekillenen plato, şiddeti daha az olan küçük volkanların püskürmesiyle sürekli değişime uğramış. Milyonlarca yıl başta Kızılırmak olmak üzere birçok akarsuyun, gölün, vadi yamaçlarından inen sel sularının ve sert rüzgarların, tüf tabakasını aşındırmasıyla peri bacaları ve vadiler oluşmuş, Kapadokya bölgesi bugünkü halini almış.

Kapadokya'da erozyonun oluşturduğu peri bacaları şapkalı, konili, sütunlu ya da mantar biçimli, sivri kayalardır. Peri bacaları en yoğun şekilde Ürgüp-Uçhisar-Avanos üçgeni arasında kalan vadilerde, Ürgüp-Şahinefendi arasındaki bölgede, Nevşehir Çat kasabası çevresinde, Kayseri Soğanlı vadisinde ve Aksaray Selime köyü civarında bulunmaktadır.

Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara ve çevresini içine alan bu bölge, tarih boyunca doğal değişimlerin yanı sıra birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış; kültürel ve sosyal açıdan da önemli değişimlere uğramıştır. Bugün Kapadokya sosyal, tarihsel, kültürel ve coğrafi açıdan dünyada benzeri az görülen bir zenginliğe sahiptir.

Hititler, Kimmerler, Frigyalılar, Romalılar, Bizanslılar gibi sayısız uygarlığın yerleşim noktası olan peri bacalarının süslediği bu eşsiz coğrafyada, kayaların içine oyulmuş yeraltı şehirleri ve 1100 metre yükseklikte kurulmuş 365 kaya kilisesi bulunmaktadır.

Bölgenin en ilginç kültürel zenginliklerinden yeraltı yerleşimleri çeşitli büyüklüklerde ve yaklaşık 150-200 adettir. Büyük bir kısmı yumuşak tüfün insan eliyle aşağıya doğru derinlemesine oyulmasıyla inşa edilmişlerdir. Kapadokya bölgesi geçmişte sık sık çeşitli saldırılara maruz kaldığından, bu şehirler daha çok tehlike anında halkın sığınabilmesi ve güvenlik sağlamak amacıyla yapılmıştır. Yeraltı şehirleri aynı zamanda yörenin eski yerleşim yerlerinde bulunan her eve gizli geçitlerle bağlantılıdır.



Odalar

291 yatak kapasitesine sahip Lykia Lodge'da toplam 146 klimalı oda bulunuyor. Odalarda konukların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak her türlü ayrıntı mevcuttur.
Her odada kablosuz internet bağlantısı (wireless),direkt telefon, uydu antenli TV, küvet(odalarımızın yarısında mevcuttur)/duş/WC, müzik yayını, mini bar, özel kasa, saç kurutma makinası, havlu ısıtıcısı, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi vardır.


Restoranlar ve Barlar

Açık ve kapalı toplam iki restoranı bulunan tesiste, sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri açık büfe olarak sunulur. Yaz akşamlarında açık havada sunulan akşam yemekleri, Kapadokya'nın yıldızlarla dolu muhteşem gecelerini doyasıya yaşama şansı verir. Öğle yemekleri ise "a la carte" mönüdür.

Özellikle yöresel yemekler konusunda misafirlere sınırsız seçenekler sunan Lykia Lodge'da, uluslararası mutfakların sunulduğu özel geceler düzenlenmektedir. Lykia Lodge, yöreyi mimarisinden yemeğine dek her yönüyle tanımak ve yaşamak isteyenler için ideal bir seçimdir!

Kapadokya'nın akşamları da sonsuz bir keyif vaat ediyor. Lykia Lodge'un 150 kişilik şömineli barında bölgenin büyülü havasını yaşayabilirsiniz. Ürgüp'ün meşhur şarabını tatmak ve sevdiklerinizle sıcak bir sohbeti yaşamak için, Lykia Lodge'un barına gelmeniz yeterli olacaktır!

Lykia Lodge, yörenin vadilerinde, peri bacaları içine oyulmuş kapalı mekanlarda veya doğal, tarihi ve kültürel mekanlarda outside catering hizmeti de vermektedir. 10 kişilik gruplardan 1500 kişilik gruplara kadar verilebilen bu hizmet ile ünlü mutfağımızdan ve kusursuz servisimizden birçok konuğumuz yararlanabilmekte ve çok farklı lezzetleri ve unutulmaz anları bir arada yaşayabilmektedirler.

Aktiviteler

Lykia Lodge'da hem yörenin coğrafyasına uygun aktiviteleri hem de günlük spor aktivitelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Peri bacaları arasında ve vadilerde bisikletle ya da at sırtında "Güzel Atlar Ülkesi" Kapadokya'yı keşfedebilir, Ihlara Vadisi'ne, Nar Gölü kraterine, yeraltı şehirlerine ve açık hava müzelerine, ören yerlerine düzenlenen yürüyüş ve Jeep turlarına katılabilirsiniz.

Lykia Lodge, yöreye özel bu aktivitelerin yanı sıra basketbol, voleybol, kuvars kumlu kortta tenis ve mini futbol, ayrıca bilardo ve masa tenisi olanakları da sunmaktadır.

Kapadokya'da heyecan verici sporlara da yer var! Örneğin Gün doğumunu havadan balon ile, vadiler arasında gezinerek tatilinize farklı heyecanlar katabilirsiniz.

Lykia Lodge tam konforlu lüks odaları, açık ve kapalı restoranları, şömineli barı, çarşısı, büyüklere ve küçüklere özel yüzme havuzları, havuzbarı, meyve bahçeleri, TV/Sinema salonu, çocuk oyun salonu ve daha birçok olanağıyla, size unutulmaz bir Kapadokya tatili yaşatmayı amaçlıyor.

4 yıldız kategorisinde bulunan Lykia Lodge, bölgenin en güzel ve en sevimli bahçelerinden birine sahiptir. Tamamen çim, muhtelif meyve ve çam ağaçlarıyla donatılan bahçe içinde yürüyüş/koşu parkuru, suni çim futbol ve tenis sahası, baskebol ve voleybol sahaları vardır. Ayrıca bahçede minik bir üzüm bağı da bulunmaktadır.

İletişim



LykiaLodge: Ürgüp yolu, Uçhisar yol kavşağı, 50200 Nevşehir - Türkiye
Tel: 0384 213 99 45
Fax: 0384 213 50 92
Web: www.lykialodge.com
e-mail: info@lykialodge.com

İstanbul Merkez Ofis: Topkapı - Maltepe Cad. No:6 34030 Bayrampaşa / İstanbul
Telefon: 0212 576 74 00 (pbx)
Faks:0212 576 64 34
E-mail: impress@impresstur.com

Ankara Büro: Tunalı Hilmi Caddesi Park Apt. 114/32 Kavaklıdere / Ankara
Telefon: 0312 427 71 82
Faks: 0312 467 73 82
E-mail:ankara@impresstur.com

LykiaWorld: Kıdrak Mevkii, Ölüdeniz
48340 Fethiye - Türkiye
Telefon: 0252 617 02 00
Faks: 0252 617 03 70
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail: lykia@lykiaworld.com

Almanya Ofisi IMPRESS TOURS GmbH : Hohenstaufenstr. 8
D-65189 Wiesbaden
Telefon: +49 - (0)611 - 450 20 60
Faks: +49 - (0)611 - 450 20 629
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail: info@lykiaworld.de

Rusya Ofisi: 105120, Moskova, Kostomarovskiy prd, d.3, str.12, ofis 1 RUSYA
Phone: +7(495) 640 11 11, 917 15 95
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail:russia@lykiaworld.com

İsrail Ofisi: Menorat Ha Maor St. 8 Tel Aviv 67 448 İSRAIL
Telefon: +972 3 696 32 91
Faks: +972 3 696 35 13
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail: lykia@lykiaworld.com

İngiltere Tanıtım Temsilciliği: 6th Floor, Block A, Vista Office Centre, 50 Salisbury Road, Hounslow, Middlesex, TW4 6JQ, United Kingdom
Telefon: +44 (0) 870 224 55 24
Faks: +44 (0) 870 774 54 59
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail: uk@lykiaworld.com

İrlanda Ofisi: Collinstown House, Room 101, Dublin Airport Co. Ireland
Telefon: +353 1 8080 997
Faks: +353 1 8145 834
Web-site: www.lykiagroup.com
E-mail: ireland@lykiaworld.com

  • Kapadokya Lykia Lodge Otel sitesi için tıklayın
  • 0 yorum:

    About me

    Şarkı Sitesi