5 Eylül 2009 Cumartesi

KöşkOrman Otel Büyükada İstanbul




İstanbul'a bu kadar yakın; bir o kadar da uzak oldunuz mu hiç... Büyükada'nın merkezinden uzaklaşıp, arka taraflarını keşfettiniz mi hiç… Ormanın içindeki bu tarihi köşk; sizi Büyükada’nın bambaşka bir yüzüyle tanıştırıyor…



Önce vapura binin. Masmavi sularda, martıların eşliğinde gelin bu eşsiz adaya… Hiç bina görmeden ormanın sonsuzluğuna bırakın kendinizi…



Kuş cıvıltıları içerisinde gönlünüzce yürüyün… Yürüyüş sonrası jakuzi ve saunada şımartın bedeninizi…



Akşam geçin şöminenin karşısına, özel yaptığımız sıcak şarabın veya havyar eşliğinde sunulan şampanyanın tadını doyasıya çıkarın.



Sabah çok dingin olacaksınız, çok da huzurlu… Ormanın eşsiz bir enerjisi vardır. Vee çok da acıkmış J Kendi yaptığımız fesleğenli, zeytinli ekmeği bandırın zeytinyağına. Ev yapımı marmelat, poğaçamızın tadını çıkartın, bolca yiyin.



Vakit bitti mi? Ne çabuk… Sizi her zaman sevgiyle misafir edecek bir konukeviniz var artık. Hem çok yakın, hem de çok uzağınızda…

4 Eylül 2009 Cuma

Yalova Armutlu Çağrı Pansiyon


Otelimiz Armutlu’ya 4 km; Yalova’ya 58 km; Bursa’ya
65 km; Armutlu iskelesine 3 km; karayolu mesafesinde olup, deniz yolu ile Armutlu’dan Yenikapı iskelesine 2 saat mesafededir. Ayrıca Armutlu Kaplıca tesislerine 5 km. Mesafededir.
Yemyeşil zeytin ağaçları arasında dinlenmenin zevkine varacak, tüm stresinizi atacaksınız…
Tesisimiz,denize 40 metre mesafede olup, özel yüzme havuzuna sahiptir…
Tatil köylerine eşdeğer, huzur ve güvenle geçireceğiniz tatiliniz sonrası, hem Çağrı işletmeciliği hem de Fıstıklı’nın eşsiz doğası inanıyoruz ki, sizde alışkanlık yapacak...
İLETİŞİM VE REZERVASYON
Fıstıklı Köyü İskele Yolu
Armutlu/ YALOVA
0226 535 60 94
0536 988 20 84
0532 615 02 46

3 Eylül 2009 Perşembe

Petra Antik Kenti Ürdün



Ürdün’ ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasında yer alan Petra Antik Kenti M.Ö 400 ile M.S. 106 yılları arasında Nebatiler’ in başkentiydi. Roma İmparatorluğu’ nun işgalinin ardından M.S. 400 yıllarında deprem ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaman içinde unutulan kent 1812 yılında İsviçreli gezgin Johann Burckhardt tarafından tekrar bulundu. Kentte tiyatro, tapınak, ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır. El Khazna ve Roma döneminde yapılan anfitiyatro en bilinen yapılardır. 6 Aralık 1985 tarihinde Unesco tarafından Dünya Kültürel Mirası listesine dahil edilen Petra Antik Kenti, Peru’ da yer alan Machu Picchu ile kardeş şehirdir.

Petra İle İlgili Makale

2 bin yıllık bir sırrı saklıyor Ürdün çölleri. Sapasağlam ama insansız evler, gülkurusu rengindeki kayalara oyulmuş dev binalar, hiç ummadıkları anda şiddetli bir sesle helak olan Semud kavminin feci akıbetini fısıldıyor ziyaretçilerine.

Her ne kadar savaş muhabiri olarak Bağdat’ ta savaşı izlemişte olsam, üç gün önce savaş haberleri geçsem de Türkiye’ ye dönmek için Ürdün‘ e gelmiştim ve zorunlu olarak birkaç gün Amman‘ da kalmak durumundaydım, Buralarda eğer birkaç günlük boş zaman diliminiz varsa mutlaka yapmanız gereken şey, Ürdün çölü ortasında bulunan, kayıp şehir Petra‘ nın peşine düşmek olmalı. Çünkü hakkında çok şey duyduğunuz, kutsal kitaplardan okuduğunuz, arkeologların hakkında ciltler dolusu eserler yazdığı antik kentin dayanılmaz cazibesi, merakla birleşerek sizi çöle çekecektir. Bu tarih boyunca da böyle olmuştur. Hatta antik Petra‘ yı, Şam üzerinden Mısır‘ a giden İsviçreli seyyah Johan Burckhardt duyduğu bir menkıbenin peşine takılmasıyla keşfetmiş, yüzlerce yıl süren uykusundan uyandırmıştır.

Haçlı Seferleri’ nin ardından tarihin derinliklerine gömülen ve unutulan Petra, Burckhardt tarafından yeniden keşfinden sonra arkeologların başlıca çalışma alanları içerisinde yer aldı. Kayıtlara göre milattan önce 4. yüzyılda bütün Mezopotamya‘ yı tehdit eden Persler’ den kaçan Nebatiler, ulaşılması çok zor olan Musa Vadisi‘ ne sığınırlar. Çöl düzlüğünün ve uçsuz bucaksızlığının içinde yer yer kayalara oyulmuş, aralarına dolanmış, üzerlerine çıkmış taştan bir antik şehir inşa ederler. Ölü Deniz‘ in 80 km güneyinde, Arap çölünün kenarındaki bu antik şehrin; anfi tiyatrosu, tapınakları, sarayları ve mezarları vardı ki bunların tamamı kaya bloklarının oyulması suretiyle inşa edilmişti.

Yalova Armutlu Türkan Teyze Pansiyon



Sezonluk hizmet veren pansiyonumuz, 40 kişilikliktir ve 11 odadan oluşmaktadır.
*Güvenli ve Temiz bir aile ortamı.
*Denize 40 adım.
*Her odada banyo,WC, mutfak ve mutfak gereçleri.
*Güzel bir bahçe, mini basket sahası, hamak, TV, Kablosuz internet (Wireless)
*İsteğe göre kahvaltı ve akşam yemeği verilir.
*Ücret karşılığı çamaşır yıkanır.


Yetkili : Türkan GENİŞ
E-Posta : turkan_teyze@hotmail.com
Telefon: 0.226.531.41.58
GSM: 0.532.766.69.33
Adres: Bayır Mh. Kurtuluş Cd. No:61 (Mit Kampı Yolu Üzeri)

Olympos Saklı Cennet Antalya



Kafanızı boşaltıp deşarj olmaya gerçekten kararlıysanız sizi bekleyen ideal bir mekan"a “Olympos"a” kucak açmalısınız. Kadir"s Tree Ağaç evleri Torosların ayağında, harikulade güzel doğa içinde, dere kenarında, çam ağaçları üzerine kondurulmuş bir dizi ahşap evlerden oluşmuş küçücük bir köy misali.





Uluslararası Backpacking camiasında müthiş popüler olan Kadir's Yörük Tree Houses, geçen yıl Akdenizin dergilerinden TNT'de yeryüzünün en iyi hoteli seçilmiş. Tekirova'nın Olympos mevkiinde kurulu bulunan tesis, macera ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için ideal bir mekan.Uşaklı bir yörük çocuğu olan Kadir Kaya, doğa aşığı, üniversite eğitimli, insanları sevgiyle kucaklayan, yalın çıkarsız, paylaşmayı seven, gece gündüz demeden koşturan ve misafirlerini mutlu etmeyi seven bir insan...

Tamamı Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı olarak koruma altında olan Olympos denize açılan ve ortasından Akçay nehrinin aktığı bir vadi içinde kurulu. Antik çağlarda nehir kenarlarına yapılan duvarlarla kanal haline getirilen nehire gemiler de girebilmekteymiş. Orta Çağ'dan sonra herhangi bir yerleşime rastlanmayan kent zamanla ağaçların arasında kaybolmuş ve gizemli bir görüntü kazanmış. Kumsalın hemen başlangıcında bir anıt mezar var. 1992 yılında Antalya Müzesi tarafından yapılan kazılar sonucu çıkarılan ve Kaptan Eudemos'a ait olan anıt mezarın M.S. 11. yy.'dan kalma olduğu tahmin ediliyor. Lahitin üzerinde bir tekne kabartması bulunuyor. Yelkensiz, direksiz ve küreksiz olan geminin kıç bordosu üzerinde bir Afrodit kabartması da yer alıyor.

Kadir'in Yeri'nden Olympos'un o eşsiz kumsalına 1,5 km kadar yürümeniz gerekiyor. 10 dakika da denize ulaşıyorsunuz. Çakıl sahili güneşlenmek ve özellikle kafa dinlemek için oldukça ideal. Tertemiz deniziyle kucaklaşan tenha sahilinde güneşlenmek her tatilcinin özlemini çektiği bir şey olsa gerek... Sahilin tam ortasından akan çay doğal bir duş alanı sunuyor. Kumsalın sol tarafına doğru 300 m. kadar ilerleyince Çıralı'ya ulaşılıyor. Caretta Caretta cinsi su kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı bu kumsal görülmesi gereken bir doğa harikası...

Kadir's Yörük Tree Houses Ağaç evleri, bugun 300 kişiye hizmet veriyor. 100 bungalow, 15 kabin ve 10 dorm odadan oluşan bir komplex olarak 20 yıl önce hizmetine başlamış.Yaz, kış, Avustralya'dan İngiltere'ye, Rusya'dan Almanya'ya, İsrail'den İran'a Kore'ye, İtalya'ya kadar dünyanın her yanından on binlerce turist Olympos"a Kadir'in ağaç evlerine geliyor.


Kadir, ağaç evlerine gelen, konaklayan yerli ya da yabancı konuklara bir gezginin gerek duyacağı her şeyi sunuyor. Kaya tırmanışı, balık turları, doğa yürüyüşleri, jeep safari, Yanartaş'a gece yürüyüşü başta olmak üzere verdiği servisler ve Akut başta olmak üzere, çeşitli üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile iç içe yaptığı çalışmalar hem ülke tanıtımı hem Türk turizm'i için mükemmel örnek olmuş.


Kadir Kaya 20 yıl önce bu bölgeye ilk kez geldiğinde elektrik bile yokmuş. Tabiri caizse Robinson Crouse hayatı yaşmaya başlamış. İlk 7-8 sene güçlükler çekmiş ancak bugünlere kadar getirmeyi başarabilmiş. Küçük bir internet kafesi de var. Yerli ve yabancı yüzlerce TV kanalında haber olan, belgesel olan böyle bir tesis yoktur. BBC televizyonu Kadir"s Tree House"da "Sırt Çantalıların İpek yolu Belgeseli" adıyla iki kez çekim yapmış. Kampın girişine burada çekilen “Odyssey” filmin anısına filmde kullanılan kocaman bir öküz maketi konulmuş.

Ağaç evlerin içersinde yer alan “Öküz Bar” yörenin tek barı ve bu adla anılıyor. Dünyanın dört bir yanından gelmiş sırt çantalılara hizmet veren Kadir Kaya, "Burada herkes eşit, kimse kimseyi rahatsız etmez, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar, burada barışı, dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi hissederek kamp hayatını yaşıyor. Kadir's Tree House , doğadan ve maceradan hoşlanan tatilcilerin, özellikle de gezginlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Kadir's Yörük Tree Houses
Olympos / ANTALYA
Tel:+90 (0)242 892-1250
www.kadirstreehouses.com
treehouse@superonline.com

2 Eylül 2009 Çarşamba

İstanbul Tuzla Tarihi Yerler Ve Oteller




ULAŞIM:
İstanbul-Haydarpaşa istasyonuna, 32 km. uzaklıktadır.

TARİHİ:
Tuzla, Osmanlı döneminden öncede bir yerleşim birimi olarak göze çarpan bir yer. Burası: bir Rum balıkçı köyü imiş. Ancak: Tuzla’nın en eski tarihi Bakırtaş dönemine kadar gidiyor. Tuzla İlkokulunun yapımı sırasında, Bakırtaş dönemine ait çanak-çömlek bulunmuş. Bunun dışında: Tuzla’da çok sayıda Bizans devrinden kalan mimari unsurlara rastlanılıyor. 1972 yılında yapılan ilk tarihi kazıda, Bizans devri kilisesi ortaya çıkarılmış. İkinci kazıda ise, Ekrembey Adasında yapılmış olan Saint Andre Manastırı ortaya çıkarılmıştır. İncir Adasında, Hagios Gikara Manastırı, Tuz Burnunun kuzeyinde yarımadada Hagios Geogios Manastırı bulunuyor.

Evet, Tuzla’da, tarihi eser olarak: 7 kilise ve Padişah I. Ahmet zamanında yapılan bir cami bulunuyor. Orhanlı Köyünün 600 yıl kadar önce kurulduğu tahmin ediliyor. Aydınlık Mahallesi de tarihi bir mahalle.


GENEL ÖZELLİKLERİ:
İstanbul’un sahil yerleşimlerinden olan Tuzla’da: Türkler ve Rumlar, uzun yıllar birlikte yaşamışlar. Lozan antlaşmasından sonra, mübadele sonucu Selanik’ten gelen Türkler buraya yerleştirilmişler. Günümüzde, burada, Bizans döneminden kalan bazı kalıntılar, hala görülebiliyor.

Tuzla: engebeli bir toprak yapısına sahiptir. Kıyısı ise, burunlarla ve koylarla girintili ve çıkıntılıdır. Marmara Denizinde 13 km. lik kıyı şeridine sahiptir. Denize yakın kesimlerde oldukça geniş düzlükler yer alır. İçerilere gidildikçe yükseklik artar.

Tuzla merkezinde: yapılaşma ve nüfus artışına rağmen yaz aylarını Tuzla’da geçirmek isteyenler de çoğunlukta. Bölgede: askeri birlik ve kurumlar da yoğunlukta. Piyade Okul Komutanlığı var. Ayrıca: Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tesisleri ve Tuzla Kaplıcaları bulunuyor.


NE YENİR:
Tuzla’nın köfte ve balık lokantaları meşhur.

TUZLA KAPLICALARI:
İçmeler mahallinde, Evliya Çelebi Mah.Hatboyu Caddesinde bulunuyor. E-5 karayolunun 400 metre güneyinde, sahil yolu üzerinde, Sabiha Gökçen Havalimanına 17 km. uzaklıktadır.

Tuzla içmeleri hakkında en eski bilgiler 1611 tarihli Evliya Çelebi Seyahatnamesinde yazılı. Kitapta: içmelerin ününden ve faydalarından söz ediliyor. Buradaki tesisler: 1927 yılında işletilmeye başlanmış. 1990 yılından itibaren de yeni ve modern bir görünüşe kavuşturulmuş. Gelen ziyaretçiler: doğal mineralli suların kaynağında bulunan 70 dönüm arazi üzerine kurulmuş tesiste, insan sağlığına çok faydalı olan bu sulardan yararlanmaktalar.

Tesiste: kaplıca, içme suyu kürü programlarının yanı sıra check-up, akapunktur ve masajla tedavi edilen bazı rahatsızlıklar için de geliniyor.

Kaplıca tesisinde 45 otel odası bulunuyor. Açık yüzme havuzu, hidromasajlı küvetler, masaj, mini golf, minyatür kale futbol, basketbol, masa tenisi, tenis, yürüyüş ve koşu parkuru, mini hayvanat bahçesi var.

1 Eylül 2009 Salı

Bedesten Otel Amasra Bartın



Asansörlü otelimiz 34 oda ve 105 yatak kapasitelidir.



Odalarda Uydu Tv, Banyo, Duşakabin, Saç Kurutma Makinesi, modern kart sistemli aydınlatma, 24 saat sıcak su, kalorifer.



Boztepe ve Küçük Liman manzarasına hakim restaurantı ve özenle dekore edilmiş odaları ile,



24 saat resepsiyon hizmet veren seçkin ve profesyonel personel ile,



Sizleri doğayı, güneşi doyasıya yaşayacağınız Bedesten Otel'e davet ediyoruz....



Otelimizde hafta sonu gurup yemeklerince canlı müzik mevcuttur.



İrtibat

Tel : +90 (378) 315 19 38

Fax : +90 (378) 315 40 01

Adres

Kum Mah. Celal Eyiceoğlu Cad. No:8

Amasra/Bartın Türkiye

E-Mail & Msn

bedestenotel@hotmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

sedat7419@hotmail.com

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Polat Renaissance'den Bayram Paketi


Erzurum'un beş yıldızlı oteli Polat Renaissance'ın bayram paketi ile uluslararası standartlarda tatil yapın. Polat Renaissance Erzurum Hotel'in Bayram Paketi; Havaalanı otel transferleri, açık büfe kahvaltı ve akşam yemekleri, sağlık klübü, havuz, hamam ve saunadan ücretsiz yararlanma imkanı ve şehir turundan oluşuyor. Bu özel paket çift kişilik odada 1 kişi 2 gece konaklama sadece 120 TL.

Erzurum'da yeşilin ve doğanın tadını çıkarabilir, yerel lezzetlerin tadına bakabilir, trekkingler yapabilir, Çoruh nehrinde rafting keyfi yapabilir yada tarihi yerleri gezebilirsiniz.

Bilgi ve Rezervasyon için : 0442 232 00 10

Engellilere Kaplıca Terapisi Kütahya


İl merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalı Kaplıcaları'nda 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Özel Öz-İlgi Bakım Merkezinin sahibi Yılmaz Özkanat, Türkiye'de sayıları az olan bakım merkezlerinden birinin Kütahya'da bulunduğu söyledi.


İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki merkezin 78 engelliye hizmet verme kapasitesine sahip olduğunu belirten Özkanat, "psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sağlık personeli ve bakıcı personelden oluşan kadroyla sosyal ve ekonomik yönden mağdur, bakıma ihtiyaç olan engellilere insan onuruna yaraşır sevgi ve ilgiyle hizmet verdiklerini" bildirdi.

Merkezin 9 bin metre kare yeşil alan, yürüyüş parkuru, kameriyeler ve bin 579 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu dile getiren Özkanat, şöyle konuştu: "Yapılan hizmetin odak noktası, kişinin diğer kişi ve çevresiyle olan ilişkilerinin sağlıklı olmasını sağlayarak, sosyal fonksiyonlarını en yüksek düzeyde yerine getirmesine yardımcı olmaktır.

Engellilere sosyal hizmet götürülürken üzerinde durulacak en önemli nokta, özürlünün kendine olan güveninin sağlanmasına, düş kırıklığına uğramaksızın özrü ile yaşamaya alışmasına, toplumun ekonomik ve sosyal yaşamına katılmasına yardımcı olmaktır. Bu bilinçle engellilerimize insan haysiyetine yaraşır hizmeti vermeye çalışıyoruz."


Özkanat, engelli ve engelli aileleri için yaşamın zorluğuna dikkati çekerek, engelli ailelerinin panik yaşayıp suçluluk hissi duyabileceğini, acı çekerek rollerini yerine getirmede zorlanabileceğini hatırlattı.
Sosyal hizmet uzmanının, ailelere, bireysel görüşmelerin yanında oluşturulacak gruplarla başkalarının da aynı sorunları yaşadığını, yalnız olmadıklarını, geçmişte benzer sorunları yaşayanların deneyimlerinden yararlanma fırsatları sunabileceğine işaret eden Özkanat, bunların aileyi rahatlatabildiğini vurguladı. Kaplıca terapileri uygulayarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı etkiler elde ettiklerini bildiren Özkanat, bunun için Yoncalı Kaplıcaları'nın suyu ve havasının engellilerin rehabilitasyonunda büyük yararlar sağladığını belirtti.

30 Ağustos 2009 Pazar

Best İstanbul Otel Old City 4 Star Antik Otel




1984 yılında ise, işçilerin kurduğu bir yapı kalıntıları arasında 12 metre Antik Hotel temelleri için yeraltı kazma. Soruşturma İstanbul Arkeoloji Müzesi personeli tarafından belirlenen bu yapının bir Geç Roma-Erken (450-500 AD) Bizans olarak yürütülen ve altyapı sarnıç.

Başka bir Osmanlı dönemi yapısı orijinal sarnıç üzerine inşa edilmişti. Restorasyon çalışmaları sonrasında, sarnıç tarihsel tekrar hayata getirildi ve Antik Cisterna bir tesis haline dönüştürülmesi birleştiren kültür, sanat ve tarih.


Şehir İstanbul'un geçmiş yüzyıllarda ve günümüzde birçok isme: Byzantion, Konstantinopolis, İstanbul, Estambul, Stamboul, Islambol var.


Tatilinizi en iyi 4 yıldızlı otel İstanbul Antik Hotel İstanbul, eski şehir merkezinde keyfini çıkarın.

Botanik Çamur Banyosu Kemer Antalya


Botanik Restaurant'ta hem yemek yiyorlar, hem balık tutuyorlar, hem de çamur banyosu yapıyorlar...



Kemer'in doğal güzellikleri ile ünlü Ulupınar'da muhteşem doğanın içinde hizmet veren Botanik Restaurant oluşturduğu yeni konsepti çamur banyosuna yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Restaurant hizmeti ile birlikte oluşturdukları yeni konseptlerin içine çamur banyosunu da kattıklarını belirten Botanik Restaurant sahibi Fevzi Taş yaptığı açıklamasında, “ Restaurantımız geniş bahçesi ile misafirlerine çeşitli aktiviteler sunuyor.

Bunlar arasında balık tutma aktiviteleri büyük ilgi çekerken, mini hayvanat bahçemiz, çocuk parkımız ve yüzme havuzumuz ile birlikte Çamur Banyosunun yapıldığı alanda yerli yabancı misafirlerimiz tarafından büyük ilgi ile karşılaşıyor. Yurdun dört bir yanından, yaptığımız araştırmalar sonucunda getirdiğimiz şifalı çamurlar turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Özellikle Rus misafirlerimiz gün botu Restaurantımız içinde çeşitli aktiviteler içinde çamur banyosunu da yaşamış oluyorlar. “ dedi.

The Marmara Esma Sultan Kadıköy İstanbul







Tarihi dokusu zarar görmeden, yepyeni bir görünüme kavuşan The Marmara Esma Sultan, dört mevsim davet, konser, şirket yemeği, organizasyon, düğün, toplantı gibi aktiviteler için, özellikle tercih edilen, seçkin bir mekan. İstanbul Boğazı nın büyülü manzarasını seyreden Esma Sultan Yalısı, Ortaköy de deniz kenarında yer alıyor.


Tarihi görkem, The Marmara ayrıcalığı ile buluştu

Tarihi dokusu zarar gö rmeden, yepyeni bir görünüme kavuşan The Marmara Esma Sultan, dört mevsim davet, konser, şirket yemeği, organizasyon, düğün, toplantı gibi aktiviteler için, ö zellikle tercih edilen, seçkin bir mekan. İstanbul Boğazı'nın büyülü manzaras? ?nı seyreden yalı, Ortaköy'de deniz kenarında yer alıyor.
90'ların baş ında The Marmara İstanbul tarafından alınan Esma Sultan Yalısı'na, orjinal planına sadık kalınarak yeni bir kültürel kimlik kazandırıldı. 2001 yılı nda yalının içi cam ve çelik kullanılarak yeniden inşa edildi ve on iki ay boyunca hizmete açık hale getirildi.
Büyüleyici manzarası ve tarihteki yeriyle İstanbul'un simgelerinden biri olan The Marmara Esma Sultan, yemyeşil bahçesi, denizden gelişe imkan tanıyan iskelesi, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Boğaz Köprüsü ve önüne seriliveren muhteşem boğaz manzarasıyla misafirlerine kaliteli hizmet ve gö rsel ihtişamı bir arada sunuyor


Hem ziyafet hem iş

Önemli iş yemekleri, özel davetler, balolar, ziyafetler, düğünler için, Esma Sultan Yalıs? ?'nın büyülü atmosferi ile kusursuz The Marmara hizmeti eşsiz organizasyonlara imza atıyor.
The Marmara Esma Sultan, bahçesinde 1000 kişilik yemek, 3000 kişilik resepsiyon; kapalı mekanının üst katında 336 kişilik yemek, 600 kişilik resepsiyon; alt katında 180 kişilik yemek, 300 kişilik resepsiyon imkanını The Marmara Catering Servisi'nin profesyonel, ayrıcalıklı, mükemmel hizmeti ile sunuyor.
Osmanlı döneminin ihtişamı ve görkemini yaşatan, en güzel İstanbul manzaralarından birine sahip olan The Marmara Esma Sultan, özel anlarınızı eş siz kılmak için hizmetinizde.

esmasultan-sales@themarmarahotels.com
esmasultan-info@themarmarahotels.com
İstanbul'un Altın Çağı'nı yansıtan özel bir mekan

Esma Sultan Kim?

32. Osmanlı Padiş ahı Abdülaziz'in kızı olan Esma Sultan, 1873 yılında Dolmabahçe Saray'ı nda doğdu. Üç yaşında babası Sultan Abdülaziz'in tahtan alınmasıyla I. Abdülhamid'in Yıldız Sarayı haremine alınarak büyütüldü. Sevilen bir hanım sultan olarak yetişen Esma Sultan, 1889 tarihinde sultanın seryaveri Çerkez Mehmed Paşa ile evlendirildi. Uzun boyu, iri siyah gözleri, uzun yüzü, çekik kaş ları ve beyaz teniyle nadir bir güzelliğe sahip olan Esma Sultan'nın adı 10 sene boyunca yaşadığı Esma Sultan Sarayı'na verilmiştir.

Oda fiyatları ve rezervasyon için lütfen Satış Ofisimizle iletişim kurunuz.

Tel: +90 212 251 4696
Faks: +90 212 244 0509
E-posta:
esmasultan- sales@themarmarahotels.com

The Marmara Istanbul
Tel: +90 212 251 4696
Faks: +90 212 244 0509
Adres: Muallim Naci Cad. Yalıçıkmazı Sok No:20 Ortaköy 34347 İstanbul TÜRKÜYE
E-posta:
esmasultan-info@ themarmarahotels.com

About me

Şarkı Sitesi