Olympos Saklı Cennet Antalya | uygun oteller
uygun oteller: Olympos Saklı Cennet Antalya

3 Eylül 2009 Perşembe

Olympos Saklı Cennet Antalya



Kafanızı boşaltıp deşarj olmaya gerçekten kararlıysanız sizi bekleyen ideal bir mekan"a “Olympos"a” kucak açmalısınız. Kadir"s Tree Ağaç evleri Torosların ayağında, harikulade güzel doğa içinde, dere kenarında, çam ağaçları üzerine kondurulmuş bir dizi ahşap evlerden oluşmuş küçücük bir köy misali.





Uluslararası Backpacking camiasında müthiş popüler olan Kadir's Yörük Tree Houses, geçen yıl Akdenizin dergilerinden TNT'de yeryüzünün en iyi hoteli seçilmiş. Tekirova'nın Olympos mevkiinde kurulu bulunan tesis, macera ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için ideal bir mekan.Uşaklı bir yörük çocuğu olan Kadir Kaya, doğa aşığı, üniversite eğitimli, insanları sevgiyle kucaklayan, yalın çıkarsız, paylaşmayı seven, gece gündüz demeden koşturan ve misafirlerini mutlu etmeyi seven bir insan...

Tamamı Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı olarak koruma altında olan Olympos denize açılan ve ortasından Akçay nehrinin aktığı bir vadi içinde kurulu. Antik çağlarda nehir kenarlarına yapılan duvarlarla kanal haline getirilen nehire gemiler de girebilmekteymiş. Orta Çağ'dan sonra herhangi bir yerleşime rastlanmayan kent zamanla ağaçların arasında kaybolmuş ve gizemli bir görüntü kazanmış. Kumsalın hemen başlangıcında bir anıt mezar var. 1992 yılında Antalya Müzesi tarafından yapılan kazılar sonucu çıkarılan ve Kaptan Eudemos'a ait olan anıt mezarın M.S. 11. yy.'dan kalma olduğu tahmin ediliyor. Lahitin üzerinde bir tekne kabartması bulunuyor. Yelkensiz, direksiz ve küreksiz olan geminin kıç bordosu üzerinde bir Afrodit kabartması da yer alıyor.

Kadir'in Yeri'nden Olympos'un o eşsiz kumsalına 1,5 km kadar yürümeniz gerekiyor. 10 dakika da denize ulaşıyorsunuz. Çakıl sahili güneşlenmek ve özellikle kafa dinlemek için oldukça ideal. Tertemiz deniziyle kucaklaşan tenha sahilinde güneşlenmek her tatilcinin özlemini çektiği bir şey olsa gerek... Sahilin tam ortasından akan çay doğal bir duş alanı sunuyor. Kumsalın sol tarafına doğru 300 m. kadar ilerleyince Çıralı'ya ulaşılıyor. Caretta Caretta cinsi su kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı bu kumsal görülmesi gereken bir doğa harikası...

Kadir's Yörük Tree Houses Ağaç evleri, bugun 300 kişiye hizmet veriyor. 100 bungalow, 15 kabin ve 10 dorm odadan oluşan bir komplex olarak 20 yıl önce hizmetine başlamış.Yaz, kış, Avustralya'dan İngiltere'ye, Rusya'dan Almanya'ya, İsrail'den İran'a Kore'ye, İtalya'ya kadar dünyanın her yanından on binlerce turist Olympos"a Kadir'in ağaç evlerine geliyor.


Kadir, ağaç evlerine gelen, konaklayan yerli ya da yabancı konuklara bir gezginin gerek duyacağı her şeyi sunuyor. Kaya tırmanışı, balık turları, doğa yürüyüşleri, jeep safari, Yanartaş'a gece yürüyüşü başta olmak üzere verdiği servisler ve Akut başta olmak üzere, çeşitli üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile iç içe yaptığı çalışmalar hem ülke tanıtımı hem Türk turizm'i için mükemmel örnek olmuş.


Kadir Kaya 20 yıl önce bu bölgeye ilk kez geldiğinde elektrik bile yokmuş. Tabiri caizse Robinson Crouse hayatı yaşmaya başlamış. İlk 7-8 sene güçlükler çekmiş ancak bugünlere kadar getirmeyi başarabilmiş. Küçük bir internet kafesi de var. Yerli ve yabancı yüzlerce TV kanalında haber olan, belgesel olan böyle bir tesis yoktur. BBC televizyonu Kadir"s Tree House"da "Sırt Çantalıların İpek yolu Belgeseli" adıyla iki kez çekim yapmış. Kampın girişine burada çekilen “Odyssey” filmin anısına filmde kullanılan kocaman bir öküz maketi konulmuş.

Ağaç evlerin içersinde yer alan “Öküz Bar” yörenin tek barı ve bu adla anılıyor. Dünyanın dört bir yanından gelmiş sırt çantalılara hizmet veren Kadir Kaya, "Burada herkes eşit, kimse kimseyi rahatsız etmez, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar, burada barışı, dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi hissederek kamp hayatını yaşıyor. Kadir's Tree House , doğadan ve maceradan hoşlanan tatilcilerin, özellikle de gezginlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Kadir's Yörük Tree Houses
Olympos / ANTALYA
Tel:+90 (0)242 892-1250
www.kadirstreehouses.com
treehouse@superonline.com

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi