Engellilere Kaplıca Terapisi Kütahya | uygun oteller
uygun oteller: Engellilere Kaplıca Terapisi Kütahya

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Engellilere Kaplıca Terapisi Kütahya


İl merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalı Kaplıcaları'nda 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Özel Öz-İlgi Bakım Merkezinin sahibi Yılmaz Özkanat, Türkiye'de sayıları az olan bakım merkezlerinden birinin Kütahya'da bulunduğu söyledi.


İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki merkezin 78 engelliye hizmet verme kapasitesine sahip olduğunu belirten Özkanat, "psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sağlık personeli ve bakıcı personelden oluşan kadroyla sosyal ve ekonomik yönden mağdur, bakıma ihtiyaç olan engellilere insan onuruna yaraşır sevgi ve ilgiyle hizmet verdiklerini" bildirdi.

Merkezin 9 bin metre kare yeşil alan, yürüyüş parkuru, kameriyeler ve bin 579 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu dile getiren Özkanat, şöyle konuştu: "Yapılan hizmetin odak noktası, kişinin diğer kişi ve çevresiyle olan ilişkilerinin sağlıklı olmasını sağlayarak, sosyal fonksiyonlarını en yüksek düzeyde yerine getirmesine yardımcı olmaktır.

Engellilere sosyal hizmet götürülürken üzerinde durulacak en önemli nokta, özürlünün kendine olan güveninin sağlanmasına, düş kırıklığına uğramaksızın özrü ile yaşamaya alışmasına, toplumun ekonomik ve sosyal yaşamına katılmasına yardımcı olmaktır. Bu bilinçle engellilerimize insan haysiyetine yaraşır hizmeti vermeye çalışıyoruz."


Özkanat, engelli ve engelli aileleri için yaşamın zorluğuna dikkati çekerek, engelli ailelerinin panik yaşayıp suçluluk hissi duyabileceğini, acı çekerek rollerini yerine getirmede zorlanabileceğini hatırlattı.
Sosyal hizmet uzmanının, ailelere, bireysel görüşmelerin yanında oluşturulacak gruplarla başkalarının da aynı sorunları yaşadığını, yalnız olmadıklarını, geçmişte benzer sorunları yaşayanların deneyimlerinden yararlanma fırsatları sunabileceğine işaret eden Özkanat, bunların aileyi rahatlatabildiğini vurguladı. Kaplıca terapileri uygulayarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı etkiler elde ettiklerini bildiren Özkanat, bunun için Yoncalı Kaplıcaları'nın suyu ve havasının engellilerin rehabilitasyonunda büyük yararlar sağladığını belirtti.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi