Rio de Janeiro Balayı Turu | uygun oteller
uygun oteller: Rio de Janeiro Balayı Turu

2 Ağustos 2009 Pazar

Rio de Janeiro Balayı Turu


Rio hakkında şimdiye kadar düşlediğiniz her şey gerçek. Hatta çok daha fazlası... Bu kenti tanımlanması zor kılan nedenlerden biri, tek değil çoğul olması. Kalbi birçok yerde birden atıyor. Kent sakinleri Carioca'lar, bundan büyük bir mutluluk duyuyor ve Sao Paolo'lularla Brasilia'lıları kızdırsa bile, büyük bir gururla kentlerinin dünyanın en güzel ve en olağanüstü kenti olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar. Aslında onların belki de çevreden de daha etkileyici en büyük özelliği, hayata olan pozitif bakış açıları. Rio'da yaşamaktan dolayı mutlu, güleryüzlü, bronz tenli bu insanları görünce insan ister istemez Rio'ya yerleşmeyi düşünüyor.

Sonsuza uzanan plajları, neredeyse şehrin merkezine inen dağları, binaları çevreleyen yeşillikler, bir meleğin gülümsemesi kadar yumuşak iklimi... Burası cennet; her normal insanı etkileyecek bir rüya şehir. Gidip bu cennete yerleşmeniz mümkün olmasa bile evliliğinizin ilk günlerini bu büyülü kentte geçirebilir ve unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz. Kentin ve insanlarının kalbine ulaşmak istiyorsanız doğru plaja gidin. Buralar Carioca'ların en sevdiği yaşam alanları. En bilineni, geçen yüzyılda inşa edilen binalara sırtını dayayan Copacabana, turistlerin gözdesi.


Yerli ve yabancı zenginler, Copacabana Palace'ın simgesi olduğu Avrupa'nın rafine lüksünü burada bulabiliyor. Daracık sokakları ve yokuşlarıyla zaman ötesi bir mahalle gibi görünen Santa Teresa, muhteşem Nossa Senhora da Gloria barok kilisesi, şık Avenida Rio Branco, Flamenco'nun Art Deco anıtları, Sao Conrado'nun gökdelenleri ve çılgın Portekiz evleri favela'lar kenti keşfederken karşınıza çıkacak diğer yerler. Rio'yu keşfederken geçireceğiniz günlerin evliliğinizin en güzel anıları arasında yer alacağına emin olabilirsiniz.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi