Büyükada Splendid Palace | uygun oteller
uygun oteller: Büyükada Splendid Palace

4 Ağustos 2009 Salı

Büyükada Splendid Palace


…. Gümüşümsü kubbeleri ve kırmızı panjurlarıyla bir taraftan Marmara’yı, diğer taraftan da Istanbul şehrini karşısına alan muhteşem bir binadır Splendid Palas.

Benzersiz doğası ve tarihsel ortamıyla Splendid Palas da geçmişin nostaljik havasında, huzurlu ve gevşetici ada atmosferinde, şehrin stresinden ve trafiğinden çok uzakta bulursunuz kendinizi.

Büyükada'da, diğer Prens adaları gibi, umumi toplu taşımacılığın tek yolu hala at arabalarıdır.

Splendid Palas Otel 1908 yılında açılmıştır. Otel “Art Nouveau” etkisinde kalarak yapılmış olsa da içerisinde mimarı açıdan doğu batı sentezini gösteren sutünlar sütunlar ile çevrili natürel doğal işik ışık alan bir iç avlu bulunmaktadır. Odaların bir bölümü dışa manzaranın yanında, bu avlunun etrafında yer almaktadır.

Otelde 129 konuğu ağırlayabilecek 70 oda ve 4 suit bulunmaktadır. Odalar merkezi ısıtma, duş, tuvalet, mini bar , televizyon ve telefonla donanımlıdır.

Otelin hemen arka bahçesinde yer alan yeşillik ve ağaçlar ile çevrili yüzme havuzu otelin mimarisine ve doğasına uygun olarak yapılmıştır.

Otele unutulmaz tarihsel ve kültürel özellikleri sayesinde özel statü de bulunmaktadır. T.C. Unutulmaz tarihsel ve kültürel özellikleri sayesinde Turizm bakanlığı tarafından Türkiyede sayısı çok az olan özel statü hakkı sü verilmiştir.

Tarihi Splendid Palas’ın konforlu ortamında dinlenebilir , Büyükada ’ nın bozulmayan natürel doğal ortamında eğlenebilir ve Istanbul şehir merkezine yarım saatte, hava alanına da bir saatte ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi