Kopenhag turu-tatil yerleri | uygun oteller
uygun oteller: Kopenhag turu-tatil yerleri

24 Haziran 2009 Çarşamba

Kopenhag turu-tatil yerleri

Başkent: Kopenhag
Para Birimi: Euro
İklimi: Yazları kısa, kışları uzun ve yağışlı olan ülkede en sıcak aylar haziran, temmuz ve ağustos.
Din: Halkın büyük bir kısmı Luteryan Hıristiyan.
Dil: Danimarka’ca
Saat Farkı: 1 saat geri
Vize: Türk vatandaşlarına vize uygulanıyor.

Üst üste aldığı “Dünyanın yaşanacak en iyi şehri” ödülleri ile Kopenhag, bu

standartların gerçekten varlığını kanıtlıyor! Kanallarıyla, gölleriyle ve deniz manzarasıyla modern Kopenhag, bir büyük Baltık Limanı atmosferiyle şehrin mirasını gözler önüne seriyor. Tarihi zenginliğinin yanı sıra kent adeta bir kültür merkezi. Yıl boyu düzenlenen festivallerin, kültürel etkinliklerin yanı sıra kent, Avrupa’nın en önemli caz merkezlerinden biri..

Stroget Caddesi : Rengarenk vitrinleri, cafeleri ve şık butikleriyle Kopenhag’ın en ünlü caddesi olan Stroget Caddesi’nde aradığınız her şeyi bulmanız mümkün oteller



Denizkızı : Danimarka’nın en ünlü figürü denizkızı adıyla özdeşleşen bu heykel 1913 yılında heykeltıraş Edvard Ericksen tarafından yapılmış. Nyhavn Limanı yakınında bulunan heykelin ufak boyuttaki bibloları Danimarka’da en çok satılan hediyelik eşyalardan biri.

Andersen Caddesi : Çocuklara hikâyeler anlatan Andersen’in yaşadığı evin de bulunduğu bu cadde aynı zamanda “Glytotek Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

Tivoli : Lunaparktan restoranlara, cafelerden, tiyatrolardan ve Çin pavyonuna kadar birçok etkinlik alanına sahip bu alan 1853 yılında kurulmuş. Tüm gün boyunca keyifli vakit geçirip eğlenmek için ideal bir mekan. tatil

Carlsberg fabrikası : Dünyaca ünlü Carslberg birasının fabrikasının bulunduğu Kopenhag’daki fabrika ziyaretçilere açık.

İskandinav Mutfağı : İskandinav mutfağının seçkin örneklerini sunan şehirde geleneksel tatların yanı sıra dünya mutfağından da çeşitlere rastlayabilirsiniz.

Bazı hatırlatmalar;
• Son yıllarda Avrupa’da oldukça yaygınlaşan sokak bisikletleri Kopenhag’da da kullanılıyor. Bisikletleri saatlik ya da günlük kiralayabilirsiniz.
• Şehir oldukça temiz ve halk da bu konuda oldukça titiz.
• Şehir içi ulaşım çok rahat, yürüyerek her yere ulaşabilirsiniz

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi