Villa Fora Otel Alaçatı İzmir | uygun oteller
uygun oteller: Villa Fora Otel Alaçatı İzmir

6 Eylül 2009 Pazar

Villa Fora Otel Alaçatı İzmir



Küçük butik otel konseptine ve Alaçatı taş mimarisine sadık kalınarak inşa edilmiş ve 2006 dahizmet'e giren Villa Fora, yeni eviniz olmak için iddialı. Klimalı ve banyolu 10 odası ile sizlere eviniz konforunu ve rahatlığını sunuyor. Güne nefis köy kahvaltısıyla başlayıp huzurlu bahçelerindeki havuzda şehir hayatının yorgunluğunu atabilir ve sabahın erken saatlerine kadar süren gece hayatıyla Alaçatı Villa Fora'da daima hatırlayacağınız bir tatil yaşayabilirsiniz.


Alaçatı, 1850 lere kadar limanda kurulu bir kasaba iken o yıllarda etraf yağışlarla iyice bataklık haline gelir ve halk sıtmadan kırılmaya başlar. Bunun üzerine bataklığı kurutmak için Ege adalarından Rum işçiler getirtilir. Gelenler denizden 1000 metre içeride, civardaki yumuşak beyaz taşı işleyerek bugün hayranlıkla koruduğumuz evleri inşa ederek yeni Alaçatıyı kurarlar. Toprak bağcılık, zeytincilik, badem, dut ve sakız tarımı için çok elverişlidir. Limandaki şarap fabrikasından dünyanın her yerine Alaçatı şarapları gönderilir.
1914te patlayan Balkan Savaşına kadar olan 60 yıl Alaçatının en parlak dönemidir. Savaş göçü de beraberinde getirir, 1924te mübadele ile Alaçatı artık Kosova, Bosna ve Selanik göçmenlerinin yerleştirildiği bir kasabadır.
Alaçatıda mübadeleden 1980lere kadar tütüncülüğe dayalı, çok da parlak olmayan bir ekonomi vardır. Kasabanın kaderi 1990 lardan sonra wind surf meraklılarının gelmesiyle değişmeye başlar; bu arada taş evler de keşfedilir, onarımlar başlar;
Bugün Alaçatı dünyadaki en popüler windsurf merkezlerinden biri ve bakir, bembeyaz kumsallarıyla, korunmuş mimari dokusuyla, güler yüzlü ve ilerici halkıyla, pek çoğunu kadınların işlettiği özenli otel, restoran, cafe ve butikleriyle, tekrar canlanmaya başlayan bağcılık, zeytin ve lavanta tarımıyla haklı olarak Türkiyenin en güzel kasabalarından biri haline gelmiştir.
Alaçatı'yı, Türkiye'nin son yıllardaki en gözde tatil beldesi haline getiren unsurlardan birisi de, dünyaca ünlü windsurf alanı ve kumsallarıdır.

ALAÇATI WINDSURF PARADISE

Merkeze 4 km. uzaklıkta, Alaçatı yat limanının yanında, enlemesine 500 m. ve boylamasına 330 m. sığ alanı bulunmaktadır. Dolayısıyla hiç yüzme bilmeyenler için dahi, bu kadar büyük alan, windsurf öğrenmek için ilk aşamada yeterlidir. Rüzgar sörfü klüplerinin yer aldığı Yumru Koy'un kıyıdan kıyıya uzaklığı 1900 m. dir. Doğu kıyısının dağ olması, açık deniz korkusunu ortadan kaldırmaktadır. Alanın üç bir tarafı kara ile çevrilidir, sadece güney kısmı açıktır, bu nedenle oldukça güvenlidir. Bu koyda rüzgar sörfünün yanısıra, kite sörf de yapılmaktadır.

RÜZGAR DEĞİRMENLERİ

Alaçatıya girer girmez, beldemizin en yüksek tepesinde eski Yeldeğirmenleri gözünüze takılır. Bu taş değirmenler 1850-1900 yılları arasında un öğütmek amacıyla tarafından inşa edilmiştir.
Yıllar sonra gelişen teknoloji ve artan enerji açığı bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de enerji kaynakları üzerinde daha fazla düşünülmesi ve hızlı bir şekilde alternatiflerin üretilmesini gerekli hale getirmiştir.
1998 de Alaçatı Belediyesi ve Güçbirliği Holding A.Ş. işbirliği ile Türkiyenin ilk rüzgar enerji santrali Alaçatıda kurulmuştur. Alaçatı Rüzgar Enerjisi Santrali (ARES) 12 adet rüzgar gülü ve 44 türbinden oluşmaktadır. Toplam elektrik üretimi 7.2 MegaWatttır.



Rüzgarın hızı saniyede 25 metreye erişip, kanatların dönüş hızı dakikada 29 tur olunca, elektrik üretilmeye başlanır. Rüzgardan maksimum verimi almak için, türbinler sürekli olarak rüzgara doğru dönerler. Her bir kanadın uzunluğu 22 metre olduğundan toplam rotorun çapı 44 metredir. Yükseklikleri ise 45-50 metredir.
Bu arada, beldemizde Karaköy sırtlarında yeni kurulan rüzgar enerji çiftliğinde 49 türbin ile 80 MW elektrik üretilmektedir. Daha birçok firma bölgemizde fizibilite veya sözleşme aşamasında beklemektedir. Alaçatı tüm yurtta rüzgar enerjisi konusunda bir örnek oluşturmuştur ve Çanakkale, Balıkesir, Akhisar, Datça ve Bodrum gibi yörelerimizde de bu tür yatırımlar başlamıştır. Türkiyenin karasal alandaki rüzgar potansiyeli 55.000 MW tır.
ButikOtellerRehberi.com, Çeşme Alaçatı otel, Çeşme Alaçatı oteller, Çeşme Alaçatı otelleri, Çeşme Alaçatı butik otelleri, Çeşme Alaçatı konukevleri, Çeşme Alaçatı hotelleri fiyatları ve Çeşme Alaçatı otel rezervasyonu hakkında bilgi vermek üzere hazırlanmış bir küçük Alaçatı tatil rehberidir. ButikOtellerRehberi.com editörleri sizlerin Alaçatı tatil ve konaklama programınızı en keyifli şekilde yapmanıza yardımcı olmak için beldeleri ve otelleri teker teker gezmektedir.
Sitemizde bulunan Butik otellere ve küçük otellere son yıllarda çok yoğun ilgi olmaktadır.
Butik Oteller Rehberi.com sitesinde Alaçatı butik otel, Alaçatı otel ve Alaçatı otelleri tanıtımı, Alaçatı hakkında bilgiler ve Alaçatı tatil yerleri, Alaçatı resimleri, Alaçatı fotoğrafları ve Alaçatı rezervasyon bilgileri bulunmaktadır.

Rehberimizdeki Konu Başlıkları:
Alaçatı Otelleri, Alaçatı Butik Otelleri, Alaçatı Tatil, Alaçatı Butik Otel, Alaçatı Otel Fiyatları, Alaçatı Otel, Alaçatı Nerede Kalınır, Alaçatı Otel Rezervasyonu, Alaçatı Konaklama, Alaçatı Küçük Otelleri, Alaçatı Tatil Yerleri, Alaçatı Yol Haritası, Alaçatı Telefonları, Alaçatı Görülecek Yerler, Alaçatı Gezilecek Yerler, Alaçatı Windsurf, Alaçatı Aktiviteler, Alaçatı Restoranlar, Alaçatı Barlar, Alaçatı Ne Yapılır, Alaçatı Alışveriş

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi