Nergis Butik Otel Karaburun İzmir | uygun oteller
uygun oteller: Nergis Butik Otel Karaburun İzmir

7 Eylül 2009 Pazartesi

Nergis Butik Otel Karaburun İzmir



El değmemiş koyları ile eşsiz güzellikteki Karaburun’da geçtiğimiz yaz sessiz sedasız, şölensiz törensiz yepyeni bir otel açıldı. Adı Nergis Butik Otel . Kendine ait bir koyda dış görünüşünden iç dekorasyonuna kadar dokunduğunuz ve soluduğunuz her şeyde büyük özen ve emek var.

Tamamı deniz manzaralı odaların isimleri Karaburun’a özgü doğal örtüden esinlenerek konulmuş.Dilerseniz Defne ya da Sümbül, isterseniz Zeytin ya da Ardıç odalarından birini seçip yöreyle bütünleşmenin enerjisini tatil keyfine ekleyebilirsiniz.



Güne iyi huylu küçük dalgacıkların sesiyle başlanıyor. Tanımlaması güç olağanüstü bir sessizlikle Ege’nin doyumsuz mavisinin tutsaklığına ilk adım atılıyor.Gün başlıyor.Kahvaltı masanızda dilimlenmiş kırmızı güneş gibi parlayan bir lokma uzanıyor,kekikli zeytin yağı tabağına.

Hurma zeytin sırada. Peynirler, peksimetler beklemede. ve daha neler neler.



Öğleyin kıyıda bir bardak bira, akşam bir duble rakı. Ve elbette balık



Uykuya başlarken imbatın serinliğiyle demlenen dalgaların melodisine bırakacaksınız kendinizi. Güneş batmamak için direnecek var gücüyle. Ay tüm sevecenliğiyle sırasını bekleyecek geceye katılmak için.



Eğlenceden daha çok dinlenceyi hedef almış bu eşsiz deniz manzaralı otelin keyifli restoran terasında da yöresel tatlarla renklendirilmiş Ege ve Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bulmak mümkün.



Kitle turizmcileri tarafından istila edilmemiş, tamamen dinlenme ve keyif almaya yönelik doğa ile iç içe tatil hayal ediyorsanız Karaburun - Nergis Butik Otel sizi bekliyor.



Otelin genç sahipleri Nursel ve Selim Gürses çifti, tüm içtenlikleriyle sessizliği gerçek sesini duymak, mavinin gerçek mavisini görmek isteyenleri unutamayacakları bir deniz ve doğa yolculuğuna çağırıyor



Odaların tamamı klimalı,deniz manzaralı ve 24 saat sıcak suludur.


Odaların tamamında balkonlar dahil;sigara içilmemekte ve Evcil Hayvan kabul edilmemektedir.



KARABURUN

Karaburun tarihi Kalkolitik çağa dayanır. Bilinen en eski uygarlık tarihi İyonya dönemidir. Eritrai'ye bağlı 5 kent bu yarımadada kurulmuştur. Bugün Karaburun ilçe merkezinin olduğu yerin Stylarios olduğu kabul edilir. Pers, Makedon, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı hakimiyetine giren ilçe tüm bu uygarlıkların izlerini taşımaktadır.
Mitolojik birçok öğe de bu topraklardan çıkmıştır. Zeus'un bir dev olan Mimas'ı Bozdağ'ın altına gömmesi, Narsisus'un kendi aşkı yüzünden NERGİS çiçeğine dönüşmesi gibi bir çok mitolojik hikaye Karaburun a aittir. Homeros'un Odisea'da bahsettiği 'Rüzgarlı Mimas'da işte burasıdır.

İzmir’e 100 kilometre uzaklıkta, Çeşme yakınlarında. Açık denize baktığı için suyun devri daimi sayesinde sürekli temiz bir denize sahip. Tüplü ve tüpsüz dalış için çok elverişli. İlçeye giden yollar virajlı olduğundan ulaşımı zor. Bu zorluk sayesinde Karaburun, aynı yarımadada bulunan Çeşme ve Dalyan gibi rant alanına dönüşmemiş ve yağmalanmamış. Mimari yapısını ve denize doğru kıvrılan dar sokaklarının güzelliğini bu sayede korumuş.

Cuma, 27 Haziran 2008 22:15 Kaynak: Hürriyet

Üzerinde yer aldığı Yarımada'ya adını veren Karaburun'un ilk yerleşim yeri olarak ne zaman seçildiği kesin olarak bilinmemektedir. Yarımada Kalkolitik Çağ’dan itibaren insan yaşamına ev sahipliği yaptığına göre yerleşimin de bu doğrultuda olması beklenebilir. Tunç Devri’ne özel bazı eşyaların ve aletlerin Çakmaktepe Mevkii’nde (Karaburun Merkezinin yaklaşık 3-4 km. güneyi) bulunması Karaburun'un da çok eski bir yerleşim birimi olduğunu düşündürmektedir.
Bilinen en eski adı Mimas' tır. Bu ismin nereden geldiğini mitolojik öykülerden bulabiliyoruz. İyonya döneminde şimdi Karaburun olarak adlandırdığımız yerde Stelar veya Stylarius isimli bir yerleşim yeri mevcuttu. Gene eski haritalarda bu bölge Capo Calaberno olarak zikredilmektedir. Yarımada’nın Türk egemenliğine geçmesinden sonra Ahurlu veya Ahırlı olarak anılan şehir nihayet Osmanlı döneminde Karaburun adını almıştır.
XVI. yüzyılın ünlü denizcilerinden Piri Reis, Kitab-ı Bahriye’sinde Yarımada’nın kıyıları hakkında ayrıntılı biçimde bilgi vermektedir.Ve gene XVII. yüzyılın ikinci yarısında Karaburun’u ziyaret eden Evliya Çelebi Karaburun kazasının, İzmir Mollası’nın arpalığı olduğunu, içinde bir cami, bir hamam ve 7 dükkan bulunduğunu ve ayrıca etrafının zeytinlik ve bağlık olduğunu belirtmektedir.
Karaburun kelimesi Caleberno (okunuşu: kaleberno) dan bozularak gelmiş olabilir. Ancak Türkçede Kara sözcüğünün kuzey Ak sözcüğünün de güney anlamlarında kullanıldığı düşünülürse, Karaburun ve Akburun ( Eşendere Mevkii’nde) isimlerinin çıkış nedeni de anlaşılabilir.

İzmir Karaburun otel, İzmir Karaburun butik oteller, İzmir Karaburun Oteller, İzmir Karaburun ve İzmir Karaburun otelleri tanıtım, İzmir Karaburun hakkında ve İzmir Karaburun tatil yerleri, İzmir Karaburun resimleri, İzmir Karaburun fotoğrafları, İzmir Karaburun otel fiyatları ve İzmir Karaburun rezervasyon bilgileri.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi