İstanbul Tuzla Tarihi Yerler Ve Oteller | uygun oteller
uygun oteller: İstanbul Tuzla Tarihi Yerler Ve Oteller

2 Eylül 2009 Çarşamba

İstanbul Tuzla Tarihi Yerler Ve Oteller




ULAŞIM:
İstanbul-Haydarpaşa istasyonuna, 32 km. uzaklıktadır.

TARİHİ:
Tuzla, Osmanlı döneminden öncede bir yerleşim birimi olarak göze çarpan bir yer. Burası: bir Rum balıkçı köyü imiş. Ancak: Tuzla’nın en eski tarihi Bakırtaş dönemine kadar gidiyor. Tuzla İlkokulunun yapımı sırasında, Bakırtaş dönemine ait çanak-çömlek bulunmuş. Bunun dışında: Tuzla’da çok sayıda Bizans devrinden kalan mimari unsurlara rastlanılıyor. 1972 yılında yapılan ilk tarihi kazıda, Bizans devri kilisesi ortaya çıkarılmış. İkinci kazıda ise, Ekrembey Adasında yapılmış olan Saint Andre Manastırı ortaya çıkarılmıştır. İncir Adasında, Hagios Gikara Manastırı, Tuz Burnunun kuzeyinde yarımadada Hagios Geogios Manastırı bulunuyor.

Evet, Tuzla’da, tarihi eser olarak: 7 kilise ve Padişah I. Ahmet zamanında yapılan bir cami bulunuyor. Orhanlı Köyünün 600 yıl kadar önce kurulduğu tahmin ediliyor. Aydınlık Mahallesi de tarihi bir mahalle.


GENEL ÖZELLİKLERİ:
İstanbul’un sahil yerleşimlerinden olan Tuzla’da: Türkler ve Rumlar, uzun yıllar birlikte yaşamışlar. Lozan antlaşmasından sonra, mübadele sonucu Selanik’ten gelen Türkler buraya yerleştirilmişler. Günümüzde, burada, Bizans döneminden kalan bazı kalıntılar, hala görülebiliyor.

Tuzla: engebeli bir toprak yapısına sahiptir. Kıyısı ise, burunlarla ve koylarla girintili ve çıkıntılıdır. Marmara Denizinde 13 km. lik kıyı şeridine sahiptir. Denize yakın kesimlerde oldukça geniş düzlükler yer alır. İçerilere gidildikçe yükseklik artar.

Tuzla merkezinde: yapılaşma ve nüfus artışına rağmen yaz aylarını Tuzla’da geçirmek isteyenler de çoğunlukta. Bölgede: askeri birlik ve kurumlar da yoğunlukta. Piyade Okul Komutanlığı var. Ayrıca: Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tesisleri ve Tuzla Kaplıcaları bulunuyor.


NE YENİR:
Tuzla’nın köfte ve balık lokantaları meşhur.

TUZLA KAPLICALARI:
İçmeler mahallinde, Evliya Çelebi Mah.Hatboyu Caddesinde bulunuyor. E-5 karayolunun 400 metre güneyinde, sahil yolu üzerinde, Sabiha Gökçen Havalimanına 17 km. uzaklıktadır.

Tuzla içmeleri hakkında en eski bilgiler 1611 tarihli Evliya Çelebi Seyahatnamesinde yazılı. Kitapta: içmelerin ününden ve faydalarından söz ediliyor. Buradaki tesisler: 1927 yılında işletilmeye başlanmış. 1990 yılından itibaren de yeni ve modern bir görünüşe kavuşturulmuş. Gelen ziyaretçiler: doğal mineralli suların kaynağında bulunan 70 dönüm arazi üzerine kurulmuş tesiste, insan sağlığına çok faydalı olan bu sulardan yararlanmaktalar.

Tesiste: kaplıca, içme suyu kürü programlarının yanı sıra check-up, akapunktur ve masajla tedavi edilen bazı rahatsızlıklar için de geliniyor.

Kaplıca tesisinde 45 otel odası bulunuyor. Açık yüzme havuzu, hidromasajlı küvetler, masaj, mini golf, minyatür kale futbol, basketbol, masa tenisi, tenis, yürüyüş ve koşu parkuru, mini hayvanat bahçesi var.

0 yorum:

About me

Şarkı Sitesi